drog Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Ξεκινώντας την δημιουργία avi αρχείων στο Pinnacle Studio (v.14) και μη έχοντας μεγάλη εμπειρία σας θέσω ένα ερωτήμα: Θέλω να δημιουργήσω ένα video από μια συλλογή φωτογραφιών συγκεκριμένης ανάλυσης πχ 250χ110(το avi να έχει αυτην την ανάλυση) δεν μπορώ να βρώ την επιλογή που αυτό γίνεται, οι φωτο είναι αυτής της ανάλυσης αλλά αν τις βάλω, δημιουργείται ένα αρχείο με μαύρες λωρίδες.
micos000 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Το Pinnacle από μόνο του προσπαθεί να εξάγει το βίντεο σε τηλεοπτική ανάλυση (720x576 για PAL ή 720χ540 για NTSC). Πρέπει να ρυθμίσεις την εξαγωγή να βγει στην ανάλυση που θέλεις. Δεν ξέρω που ακριβώς είναι γιατί δεν δουλεύω το Pinnacle αλλά θα είναι κάπου στο export. Για τέτοιες δουλειές, όπως είναι η δημιουργία ψηφιακών αρχείων από φωτογραφίες, δεν ξέρω αν σε βολέψει κάτι σαν το DVD Slideshow GUI (δωρεάν), το οποίο κάνει resize τις φωτογραφίες, προσθέτει μουσική και αλλαγές μεταξύ των εικόνων και σου ετοιμάζει ένα έτοιμο dvd. Στο site έχει και Tutorials και έξτρα υλικό και backgrounds για κατέβασμα. Υπάρχουν και πάρα πολλά shareware, ένα που έχω δοκιμάσει είναι το VSO Photo DVD με πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά δεν είναι δωρεάν.
drog Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Οι φωτογραφίες που "παίζουν" στο video χάνουν σε ανάλυση όταν το μετατρέπω σε 250χ110. Τι μπορεί να φταίει;
micos000 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Οι φωτογραφίες όταν γίνονται βίντεο πάντα χάνουν κάτι από την καθαρότητά τους, ιδίως όταν υποστούν αλλαγή μεγέθους. Γίνονται λίγο πιο θολές. Εξαρτάτε και ο τρόπος συμπίεσης και το bitrate. Αν το κάνεις σε mpeg1 ή Mpeg2 και αφήσεις χαμηλό bitrate (κάτω από 5mbps) το τελικό αρχείο δεν έχει καλή ποιότητα εικόνας.
drog Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Και κάτι τελευταίο γιατί με τη βοήθεια σας κατάφερα αρκετά. Είναι προτιμότερο οι φωτογραφίες κατα την εισαγωγή στο πρόγραμμα να έχουν ήδη την τελική ανάλυση του video πχ 300χ200 ή να αφήνω το Pinnacle να τις μετατρέπει κατά την δημιουργία του avi. Ποιά είναι η καλύτερη κωδικοποίηση σε ποιότητα avi,mpeg2 κτλ για μια τέτοια περίπτωση ?
micos000 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Αν πρόκειται για μείωση μεγέθους και μετατροπή σε βίντεο άσε το Pinnacle να κάνει το resize. Απλά να πεις στο πρόγραμμα αν κρατήσει τις αναλογίες αν δεν θέλεις να σου παραμορφώνει τις φωτογραφίες. Δεν θα κερδίσεις πολλά αν κάνεις εσύ το resize. Η κωδικοποίηση εξαρτάτε από το ποιό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αν θέλεις να κάνεις το αρχείο dvd, μπορείς να το κάνεις mpeg2. Αν θέλεις να κρατήσεις την καλύτερη ποιότητα avi (χωρίς να σε φοβίζει το μέγεθος) κάνε εξαγωγή σε DV-AVI. Δεν θα στο δεχτεί όμως για αναλύσεις μικρότερες από 720χ576. Αν θέλεις να κρατήσεις το αποτέλεσμα στο pc κάvτο avi (divx/xvid) με διπλό πέρασμα και υψηλό bitrate (~1500)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.