Προς το περιεχόμενο

συνθεση PC και απορίες για επιλογή

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, νέος στο forum με απορίες αναζητά λύσιμο σπαζοκεφαλιάς :) χιχιχι

Τα αναφέρω από τώρα για να ξέρετε απο την αρχή...gamer δεν είμαι, πέζω κανα παιχνιδάκι σπανια αλλά μπορεί να μου την βαρέσει να πέζω περισότερο, καμια επεξεργασία εικόνας που και που και τα κλασικά, ταινίες και λίγο επεξεργασία βίντεο από βιντεοκάμερα και τα σχετικά για προσωπική χρήση...και κλασικά surfαρισμα στο internet...

ας πάμε στο προκείμενο τώρα

υπάρχουν ήδη αγορασμένα εδώ και λίγο καιρό αυτά :

κουτί : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700284&u=THERMALTAKE-VC2000BNS-MAMBO-BLACK

τροφοδοτικό : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663424&u=LAMTECH-700W-PSU

μου έχει κάνει δώρο εδώ και καιρό η γυναίκα μου ένα LG BLURAY RECORDER

και υπάρχει και δίσκος από το παλιό pc (κατεβαστήρι) WD 500άρης sata ii (αυτός θα μπεί για λειτουργικό για αρχή στο νέο pc για να δοκιμαστούν τα windows 7-64bit)

άρα πάμε για MB-RAM-VGA-CPU

CPU - Core i5 - 750 αποφασισμένο δεν αλλάζει

VGA μάλλον αυτή :

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513444&u=ASUS-EAH5750/2DIS/1GD5-1GB-PCI-E-RETAIL ή κάποια από τις παρόμιες

και ΜΒ έκανα σκέψεις για αυτή

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526875&u=GIGABYTE-GA-P55-UD3L

μετά είδα τις νέες mb με SATA III όπως αυτή

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526852&u=GIGABYTE-GA-P55A-UD3

αλλά είδα και τις υποσημειώσεις που δεν τις καταλαβα καλά...κάτι έλεγε ότι αν βάλεις sata iii δισκο ή usbiii σε turbo mode ρίχνει την ταχύτητα του pci-e x16 σε x8 τώρα δεν ξέρω τι είναι το turbo mode και πότε έιναι ενεργό, για το usb iii δεν με ενδιαφέρει,αλλά για το sata iii φυσικά και θα ήθελα να πάρω και ένα δισκο sata iii και να πηγαίνει πιο καλά... ή μήπως δεν θα αξίζει???? σημείωση πως δεν πρόκειτε να βάλω δευτερη καρτα γραφικών σε crossfire και τα σχετικά...δεν με ενδιαφέρει, θα παραμείνει μόνο μία...

τι γίνετε λοιπόν με αυτό? αξίζει να πάμε σε sata iii mb ή όχι ? οι δίσκοι ssd είναι πιο γρήγοροι το ξέρουμε αλλά αφού βγήκε sata iii δεν θα βγουν αργότερα και sata iii ssd δισκοι...δεν θα ήταν καλή σκέψη να παραμείνεις τώρα με έναν sata ii απλό δίσκο αφού δεν τον πληρώνεις και να πάρεις mb με sata iii και μόλις σκάσουν μύτη οι ssd sata iii να πετάξεις έναν επάνω και να πετάει το μηχάνημα?

άλλη ερώτηση μου είναι...θα βάλω 4GB μνήμη....αξίζει να πάς σε μνήμη πάνω από 1600mhz με τον i5-750 ή όχι??? να διαλέξω δηλαδή μια στα 2000 ή 1866 πχ.??? ή δεν κάνει τίποτα παραπάνω????

θα προτείνατε κάτι διαφορετικό από αυτά που έχω επιλέξει εγώ σε motherboard, VGA και μνήμη για μια καλή απόδοση? δεν θέλω να ξεφύγω και πολύ στο οικονομικό γιατί έχω και άλλες υποχρεώσεις...maximum 600 ευρώ

πχ. VGA 130,CPU 186,RAM ΚΑΝΑ 130άρι και MB 96 ή 128 πάμε στα 574

περιμένω απαντήσεις γιατι έχω πελαγώσει εδώ και λιγο καιρό και κανείς δεν μου δίνει απαντήσεις σε καταστήματα πληροφορικής....ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

με 600€ σου εβαλα και ενα πολυ καλυτερο τροφοδοτικο γιατι αυτο που εχεις δεν μου πολυγεμιζει το ματι και σου εβαλα και ισως τον καλυτερο σκληρο δισκο που κυκλοφορει αυτη τη στιγμη

μητρικη με sata3,usb3.0 e-sata και καρτα γραφικων λιγο καλυτερη απο την 5750 και επεξεργαστης με ελαχιστες διαφορες απο τον intel i5

αν θελεις να κρατησεις το τροφοδοτικο σου και τον σκληρο σου τοτε οπως βλεπεις με 470€ εισαι αρχοντας

Το να πας σε μνημες με 1800 mhz και πανω και απο τη στιγμη που δεν κλοκαρεις δεν εχει νοημα

post-145273-129063069062_thumb.jpg

Δημοσ.

χωρίς να με παρεξηγήσεις νομίζω πως γράφω σαφέστατα παράπάνω το τι προτάσεις περιμένω....

νομίζω πως τονίζω σαφέστατα πως η CPU έχει ήδη επιλεγεί και είναι i5 - 750

δεν είμαι AMDάκιας και δεν αλλάζω σε αυτό για προσωπικούς μου λόγους, άσε που δεν είναι μικρές οι διαφορές όπως λες....

οπως επίσης τονιζω πως και το τροφοδοτικό είναι ήδη αγορασμένο και κάθεται μέσα στο κουτί του και περιμένει τα υπόλοιπα και είναι αρκετά πιο ισχυρό από αυτό που προτείνεις φίλε Dropsreef, μπορεί να είναι πιο "χαμηλής ποιότητας κατασκευής θεωρητικά" από αυτό που προτείνεις αλλά είναι πολύ πιο ισχυρό...

όπως και για το δίσκο είπα πως αυτός θα μπεί για κάποιο διαστημα και είναι ο WESTERN DIGITAL 500GB WD5002ABYS RE3 SATA2 μια χαρά γρήγορος και αξιόπιστος

και απλά θα τον βγάλω από το υπάρχον συστημα μου που έχει συνολο δίσκων επάνω του 5 ΤΒ, Πίστεψε με δεν θα μου λείψει...

Συμπέρασμα λοιπόν....μου άλαξες όλο το σύστημα με κάτι που φυσικά δεν ψάχνω και δεν θέλω χωρίς να μου πεις κάτι για τα ερωτηματικά που έχω...εκτός φυσικά από το θέμα των μνημών που κάταλαβα τι ενοείς και βοηθάς....

δεν σου "τη λέω" απλά το αναφέρω σαν παράδειγμα για να μην ακολουθήσουν παρόμοια postαρίσματα και από άλλους χωρίς νόημα....είναι ελαφρά ""εκνευριστηκό"" για αυτόν που είναι μπερδεμένος και ψάχνει κάποιες λύσεις να βλέπει απαντήσεις παρόμοιου τύπου...έιναι σαν να αγοράσω αυτοκίνητο και ρωτάω τι θα κάνω με κάποιο θέμα του και μου απαντάνε αλλαξε αυτοκίνητο αντι να το διορθώσεις..... ελπίζω να με καταλαβαίνεις....δεν το λέω με κακία. ευχαριστώ πάντως για τον χρόνο που διέθεσες

Δημοσ.
χωρίς να με παρεξηγήσεις νομίζω πως γράφω σαφέστατα παράπάνω το τι προτάσεις περιμένω....

νομίζω πως τονίζω σαφέστατα πως η CPU έχει ήδη επιλεγεί και είναι i5 - 750

δεν είμαι AMDάκιας και δεν αλλάζω σε αυτό για προσωπικούς μου λόγους, άσε που δεν είναι μικρές οι διαφορές όπως λες...

Φιλε μου μαλλον παρεξηγησες οσα σου αναφερω!Δεν μιλαμε ουτε για Amdακιας ουτε για Intelακιας!απλα βαση της χρησης που τον θελεις ο Αmd θα σε υπερκαλυψει και θα εχεις και σημαντικο οικονομικο οφελος αν συνυπολογισουμε και την μητρικη(αντιστοιχη μητρικη με ολα τα καλουδια αλλα με socket 1156 αξιζει 150€ συγκριτικα με αυτη που σου παρεθεσα η οποια κοστιζει 90€!Και πιστεψε με βαση της ερασιτεχνικης επεξεργασιας που κανεις(το ερασιτεχνικης μην το παρεις στραβα) μεταξυ του Ι5 και του 955 δεν υπαρχουν διαφορες ειλικρινα!

οπως επίσης τονιζω πως και το τροφοδοτικό είναι ήδη αγορασμένο και κάθεται μέσα στο κουτί του και περιμένει τα υπόλοιπα και είναι αρκετά πιο ισχυρό από αυτό που προτείνεις φίλε Dropsreef, μπορεί να είναι πιο "χαμηλής ποιότητας κατασκευής θεωρητικά" από αυτό που προτείνεις αλλά είναι πολύ πιο ισχυρό..

Να σου αναφερω οτι υπαρχει διαφορα μεταξυ ονομαστικης και πραγματικης τροφοδοτικης ισχυος!Το συγκεκριμενο τροφοδοτικο μαλλον δεν θα σου δωσει ποτε 700watt!οπως επισης το σημαντικοτερο ρολο σε ενα τροφοδοτικο παιζει ποσα Αμπερ δινει καθε pin!και πιστεψε με το enermax οτι εχει να σου δωσει θα σου το δωσει απλοχερα!οποτε μαλλον δεν ειναι και κατα πολυ ισχυροτερο το τροφοδοτικο που εχεις!

Δεν προσπαθω να σε πεισω για να αλλαξεις τροφοδοτικο απλα σου εξηγω δυο πραγματακια για αυτο το πιο ισχυρο που αναφερεις συγκριτικα με το enermax

Συμπέρασμα λοιπόν....μου άλαξες όλο το σύστημα με κάτι που φυσικά δεν ψάχνω

Σου αλλαξα ολο το συστημα εχοντας ως μοναδικο κινητρο το χαμηλοτερο κοστος χωρις να χανεις τιποτα σε επιδοσεις(ας παραθεσουν και οι υπολοιποι την αποψης τους βαση της χρησης που κανεις.Αν μιλουσαμε για επαγγελματικη χρηση επεξεργασιας βιντεο θα σου ελεγα για Ιntel I5 ή ακομα και Ιntel i7)!Δες το σαν μια εναλλακτικη που ισως δεν σκεφτηκες!

Σχετικα με το turbo boost ειναι μια επιλογη που σου δινει ο Intel Ι5 για ασφαλες κλοκαρισμα κατα 133mhz νομιζω και ρθμιζεται απο το Βιοs!E κατι αναλογο φανταζομαι πως ειναι και το turbo mode σε sata3,usb 3.0!Μια επιλογη για μεγιστοποιηση της αποδοσης

Τελος για το sata 3 που αναφερεις και τους σκληρους δισκους οι διαφορες τους σε θεμα αποδοσης ειναι ελαχιστες συγκριτικα με εναν sata 2(ακομα προσπαθουμε να πιασουμε τις μεγιστες θεωρητικες ταχυτητες ενος hdd sata2)!Oι sata3 θα αυξησουν την αποδοση ενος δισκου ssd!(απομενει να το δουμε στην πραξη)

Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δεν ειμαι πωλητης της Αmd και προσπαθω να σου πουλησω κατι για να βγαλω ποσοστα;) !Απλα σου δειχνω μια εναλλακτικη που ισως δεν σκεφτηκες χωρις να χανεις σε αποδοση!

---------- Προσθήκη στις 16:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:28 ----------

Aν λοιπον εξακολουθεις να ενδιαφερεσαι για Intel i5 τοτε

επεξεργαστης:Intel Core i5 -750

μητρικη:Gigabyte P55A UD3R με e-sata,sata3,usb 3.0

μνημη ram:PNY XLR8 4GB DDR3-1600 Ram Kit

καρτα γραφικων:Connect3D 5770 SVGA

Συνολο 576€(σε αντιθεση με τα 470€ βαζοντας amd και χωρις να χανεις σε επιδοσεις ;))

ολα τα προϊοντα αν μπεις εδω μπορεις να τα βρεις και να επιλεξεις το φθηνοτερο

Δημοσ.
Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δεν ειμαι πωλητης της Αmd και προσπαθω να σου πουλησω κατι για να βγαλω ποσοστα;) !Απλα σου δειχνω μια εναλλακτικη που ισως δεν σκεφτηκες χωρις να χανεις σε αποδοση!

απλά δεν θέλω AMD, δεν τους γουστάρω με τίποτα, δεν με ενδιαφέρουν...

anyway αυτά που πρότεινες παρακάτω για τον i5 ταιριάζουν στις επιθυμίες μου και εκεί κάπου τριγυρίζει η σκέψη μου, τις μνήμες δεν τις είχα δει αυτές...φαίνονται καλή επιλογή και οικονομικές...αν και δεν τις είδα γραμμενες στο pdf με τις συμβατότητες...θα το ψάξω....

πρέπει να δούμε όμως τι πραγματικά γίνεται με το sata iii και τις επιροές που έχει πάνω στην pci-e x16....

να συμπληρώσω κάτι ακόμα στην χρήση του pc... πιθανόν να το στείσω με boot manager και να βάλω και windows 2008 γιατί θέλω να σηκώσω HYPER-V με αρκετές μηχανές για διαφορα πειράματα (ξερω οτι πρέπει να βάλω κιάλλη μνήμη...αργότερα).

Δημοσ.
πρέπει να δούμε όμως τι πραγματικά γίνεται με το sata iii και τις επιροές που έχει πάνω στην pci-e x16....

σε normal mode δεν υπαρχει καμια υποβαθμιση πανω στην pci-e!και επαναλαμβανω οτι sata 3 θα δεις διαφορες ενδεχομενως σε ssd δισκο και oxi σε hdd!και στο κατω κατω δεν νομιζω να υπαρχουν τοοοοοοοσο τεραστιες διαφορες σε turbo mode απο οτι σε normal mode

Δημοσ.

φίλε μου σε ότι αφορά το sata III αυτά που σου είπε ο dropsreef ειναι απολύτως σωστά και επίσης η intel δεν έχει βγάλει ακόμη ελεγκτή sataIII αν με πιανεις!!!

Δημοσ.

νέο διλημα και απορία...πριν την τελική απόφαση όσον αφορά μόνο το MOTHERBOARD και το SATA3, και κάτι ψιλά ακόμα για την μνήμη μιας και o i5 και η 5770 αγοράστηκαν και αυτοί και απομένει μόνο RAM,MOTHERBOARD

διαβάζωντας από εδώ και από εκεί και από το site της ASUS ... είδα ότι βγάζει την σειρά P7P55D που έχει δικιά της πατέντα για το sata3+usb3 με συνδιασμό controller http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Controllers/Asus-U3S6-Controller-PCI-Express-X4-90-C1BMY0-00EAY00Z.htm

πες ότι πέρνεις ένα από αυτά τα board και πέρνεις και τον controller, θα ρίχνει και πάλι την ταχύτητα του PCI-E x16 σε χ8 όπως έκανε το gigabyte???

είπαμε πως αναφέρομαι μόνο στην υπαρξη μιας κάρτας γραφικών....δεν θα μπεί δευτερη...

μήπως αργότερα βγει και κάτι τέτοιο και για τα υπόλοιπα board??? όχι όμως όπως παλιά με τους pci sata controllers που τους έβαζες σε board που δεν είχαν sata και δουλεύανε maximum στα 133.... αντί για 150 ή 300...

μια τελευταία ερώτηση σχετικά με μνήμες XMP,επειδή δεν ξέρω τι είναι ακριβώς, αν καταλαβα καλά ΄΄εχουν να κάνουν με Overclocking και μόνο?είναι όλες πια οι μνήμες οι καινούργιες ή οχι?αν δεν κάνεις overclocking σε ενδιαφέρει το XMP?

π.χ η PNY που έχουμε αναφέρει πιο πάνω δεν είδα να γραφουν κάτι τέτοιο, έχουν? ενώ κάποιες CORSAIR είναι XMP,πέζει ρόλο? κανει διαφορά θετική ή όχι???? που να καταλείξω τελικά για καλύτερα????

τελικώς δηλαδή να κάτσω στα αβγά μου χωρίς SATA III με αυτήν http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526875&u=GIGABYTE-GA-P55-UD3L

ή σε κάτι τέτοιο http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522772&u=ASUS-P7P55D-LE με την προοπτική της αναβάθμισης σε SATA III με το controlleraki αν δεν πέφτει σε χ8 το pci-e x16???

Δημοσ.

Φίλε μου εγώ θα σου πρότεινα για μητρική την GA-H55-USB3 και για μνήμες τις KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G DDR3 4GB (2X2GB) PC10666 1333MHZ VALUE RAM DUAL CHANNEL KIT από e- shop και θα εξηγήσω το γιατί.

Η μητρική αυτή ειναι πλήρως εξοπλισμένη με T.I firewire που το χρειάζεσαι από την στιγμή που συνδέεις βιντεοκάμερα(ο T.I controler είναι ο καλύτερος που υπάρχει)έχει e-sata(που βγαίνει από τον intel sata controler που επίσης είναι ο καλύτερος ενσωματωμένος controler)έχει πολύ καλή ενσωματωμένη κάρτα ήχου την Realtek ALC889 και έχει και usb3(NEC controler επίσης ο καλύτερος) αν το χρειαστεις για το μέλλον.Με το sata3 μην ασχολείσαι τον λόγω σου τον είπα στο προηγούμενα post μου.

Οι μνήμες αυτές είναι στην λίστα συμβατότητας της μητρικής.Μην ασχολείσαι με τα mhz των μνημών η ποσότητα μετράει.

Πάντως ότι και να αποφασίσεις σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς.

Δημοσ.
Φίλε μου εγώ θα σου πρότεινα για μητρική την GA-H55-USB3 και για μνήμες τις KINGSTON KVR1333D3N9K2/4G DDR3 4GB (2X2GB) PC10666 1333MHZ VALUE RAM DUAL CHANNEL KIT από e- shop και θα εξηγήσω το γιατί.

Η μητρική αυτή ειναι πλήρως εξοπλισμένη με T.I firewire που το χρειάζεσαι από την στιγμή που συνδέεις βιντεοκάμερα(ο T.I controler είναι ο καλύτερος που υπάρχει)έχει e-sata(που βγαίνει από τον intel sata controler που επίσης είναι ο καλύτερος ενσωματωμένος controler)έχει πολύ καλή ενσωματωμένη κάρτα ήχου την Realtek ALC889 και έχει και usb3(NEC controler επίσης ο καλύτερος) αν το χρειαστεις για το μέλλον.Με το sata3 μην ασχολείσαι τον λόγω σου τον είπα στο προηγούμενα post μου.

Οι μνήμες αυτές είναι στην λίστα συμβατότητας της μητρικής.Μην ασχολείσαι με τα mhz των μνημών η ποσότητα μετράει.

Πάντως ότι και να αποφασίσεις σου εύχομαι να το ευχαριστηθείς.

Επειδή με ενδιαφέρει αυτή η μητρική, όσον αφορά το e-sata γίνεσαι λίγο πιο σαφής; Μπορείς δλδ να έχεις εξωτερική θύρα e-sata? γιατί εδώ http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Gigabyte-GA-P55-USB3-s1156-P55-DDR3-GAP55USB3-00-G.htm δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

Επίσης τι θα έλεγες για την http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522804

Δημοσ.

Φίλε tinapo ναι μπορείς να έχεις e-sata. Δεν είναι η μητρικη που σου πρότεινα, όσο για την asus δεν μου αρέσουν οι controlers που έχει.Όπου διαβάζεις controler της via,jmicron,marvell να προσέχεις γιατί βγάζουν κουλά προβλήματα,ρίξε μια ματιά στο web και θα καταλάβεις.

Δημοσ.
Φίλε tinapo ναι μπορείς να έχεις e-sata. Δεν είναι η μητρικη που σου πρότεινα, όσο για την asus δεν μου αρέσουν οι controlers που έχει.Όπου διαβάζεις controler της via,jmicron,marvell να προσέχεις γιατί βγάζουν κουλά προβλήματα,ρίξε μια ματιά στο web και θα καταλάβεις.

έχεις δίκιο για τη μητρική δεν είναι αυτή που ανέφερα είναι η GA-H55-USB3 που όμως δεν τη βρήκα κάπου. Βρήκα την GA-H55Μ-USB3.

Παρόλα αυτά θα μπορούσες να μου πεις τη γνώμη σου και για την

Gigabyte GA-P55-USB3 (s1156, P55, DDR3)

ευχαριστώ

Δημοσ.

Έχεις δίκιο έγραψα λάθος την GA-H55Μ-USB3 εννοούσα.Όσο για την Gigabyte GA-P55-USB3 μια χαρά την βλέπω απλώς αυτή που σου προτεινα είναι πιο καλά εξοπλισμένη και είναι και πιο φτηνή.Μην σε απασχολεί που είναι mATX αφού είναι πλήρως εξοπλισμένη και δεν θα βάλεις 2η κάρτα γραφικών.

Δημοσ.
Έχεις δίκιο έγραψα λάθος την GA-H55Μ-USB3 εννοούσα.Όσο για την Gigabyte GA-P55-USB3 μια χαρά την βλέπω απλώς αυτή που σου προτεινα είναι πιο καλά εξοπλισμένη και είναι και πιο φτηνή.Μην σε απασχολεί που είναι mATX αφού είναι πλήρως εξοπλισμένη και δεν θα βάλεις 2η κάρτα γραφικών.

Είναι λάθος μου που δεν ανέφερα ότι ήδη έχω αγοράσει τον Intel Core i5 750, οπότε μάλλον πρέπει να πάρω μητρική P55

Δημοσ.

Φίλε tinapo το Η55 και το Ρ55 είναι τα ίδια chipset με την διαφορά ότι το Η55 δέχεται και τους επεξεργαστές της intel που έχουν ενσωματωμένα γραφικά,μην ανησυχείς δέχεται τον i5 750.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...