darkscreamer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Καλημέρα, είμαι 19 ετών και έχω μεγάλη κλίση προς τα pcs. από παλιά έχω ασχοληθεί με πολλά πράγματα αλλα ποτε με το να μάθω κάποια γλώσσα προγραμματισμού. τελοσπάντων να μην πολυλογώ στο internet είδα ότι πολύ καλή γλώσσα για αρχή είναι η python και να την ξεκινήσω πριν την C. Επίσης ότι η ενασχόληση με τα linux θα με βοηθήσει. Εσείς τι λέτε?
Dr.Fuzzy Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Καλημέρα, είμαι 19 ετών και έχω μεγάλη κλίση προς τα pcs. από παλιά έχω ασχοληθεί με πολλά πράγματα αλλα ποτε με το να μάθω κάποια γλώσσα προγραμματισμού. τελοσπάντων να μην πολυλογώ στο internet είδα ότι πολύ καλή γλώσσα για αρχή είναι η python και να την ξεκινήσω πριν την C. Επίσης ότι η ενασχόληση με τα linux θα με βοηθήσει. Εσείς τι λέτε? Στους "υπολογιστές" είναι πιο σωστό. Συμφωνώ για την Python για αρχή αλλά και για αργότερα. Οπωσδήποτε και C μόλις αρχίσεις και εξοικειώνεσαι. Η ενασχόληση με το Linux (όχι τα Linux!) μόνο καλό έχει να σου προσφέρει, οπότε φυσικά και ναι! Είσαι σε κάποια σχολή σχετική ή θα ασχοληθείς από μόνος σου;
ippo00 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 H "κλίση προς τα pcs" έχει τόσο σχέση με την κλίση στον προγραμματισμό όσο ενάς μπετατζής με την αρχιτεκτονική..
darkscreamer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Χαλαρωστε με την ορθογραφια μωρε, απλα βιαζομουν. Εχω ασχοληθει και με προγραμματισμο. Ξερω τη διαφορα του να ζωγραφιζεις, να παιζεις παιχνιδια και να περνας την ωρα σου με το να γραφεις εντολες και να σχεδιαζεις προγραμματα. Αν ολα πανε καλα θελω να περασω σε καποια σχολη πληροφορικης. Δεν ειμαι σιγουρος ακομα σε ποια ομως..
darkscreamer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Καλα συντακτικο, γραμματικη, τροπο εκφρασης, anyway
Luciddream Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 H "κλίση προς τα pcs" έχει τόσο σχέση με την κλίση στον προγραμματισμό όσο ενάς μπετατζής με την αρχιτεκτονική.. χαχαχαχα.. δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα... 6 χρόνια στο τει πληροφορικής (το γιατι άλλο θέμα) άντε να έχω δεί 2 άτομα να καταλαβαίνουν 5 πράγματα απο προγραμματισμό... ---------- Προσθήκη στις 20:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:37 ---------- Χαλαρωστε με την ορθογραφια μωρε, απλα βιαζομουν. Εχω ασχοληθει και με προγραμματισμο. Ξερω τη διαφορα του να ζωγραφιζεις, να παιζεις παιχνιδια και να περνας την ωρα σου με το να γραφεις εντολες και να σχεδιαζεις προγραμματα. Αν ολα πανε καλα θελω να περασω σε καποια σχολη πληροφορικης. Δεν ειμαι σιγουρος ακομα σε ποια ομως.. αν σε ενδιαφέρει να μάθεις προγραμματισμό, κάτσε και φτιάξε προγράμματα. αν θές πτυχείο για να βρείς δουλειά πήγαινε σε σχολή.. απλά τα πράγματα. μην περιμένεις να μάθεις το παραμικρό σε καμία σχολή...
darkscreamer Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Ξερω μωρε, απλα ρωτησα ποια γλωσσα να μαθω πρωτη, thats all
jimmysnn_17 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 κοίτα εφόσον έχεις ασχοληθεί γενικά λογικά τα πρώτα βήματα στη c θα σου είναι πολύ ευκολα οπότε ξεκίνα από εκεί και στη συνέχεια c++ και κυρίως java (δηλαδή αντικειμενοστραφή προγραμματισμό) γιατί εκεί εχει ψωμί αν θες να ασχοληθείς επαγγελματικα!!! καλή συνέχεια και κουράγιο σε αυτό που θες να ξεκινήσεις!!!
billidani7 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Να ξεικινησεις με C.Δεν θελω να γραψω κατεβατα, για ποιον λογο να ξεκικνησεις με αυτην την γλωσσα.Θα σου πω ενα πραγμα μονο.Η συντριπτικη πλειοψια των σχολων(ΑΕΙ-ΤΕΙ και οτιδηποτε αλλο), ξεκινα με C(κατι θα ξερουν).
Lucky Luke Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Η συντριπτικη πλειοψια των σχολων(ΑΕΙ-ΤΕΙ και οτιδηποτε αλλο), ξεκινα με C(κατι θα ξερουν). Αυτό δε λέει κάτι το ιδιαίτερο καθώς σε αρκετές από τις σχολές τα προγράμματα σπουδών είναι πεπαλαιωμένα και δεν εξελίσσονται. @darkscreamer Πάντως αν το δεις καθαρά από άποψη αγοράς εργασίας (δεν ξέρω βέβαια αν σε ενδιαφέρει αυτό) σε αγγελίες που έχω δει πιο πολύ παίζει object oriented programming, κυρίως Java και C#. Άρα αν θες να καταλήξεις κάπου στο ενδιάμεσο από τις παραπάνω απόψεις προτίμησε C++ (κοντά σε C αλλά υποστηρίζει και object oriented προγραμματισμό). Πέρα από αυτά κι εγώ είμαι υπέρ της Python σαν πρώτη γλώσσα.
ippo00 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Luke δεν είναι object oriented, απλά υποστηρίζει oop
Lucky Luke Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Έχεις δίκιο, συγγνώμη για την ανακρίβεια. Το διόρθωσα.
billidani7 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2010 Αυτό δε λέει κάτι το ιδιαίτερο καθώς σε αρκετές από τις σχολές τα προγράμματα σπουδών είναι πεπαλαιωμένα και δεν εξελίσσονται. Σε αυτο που λες δεν εχεια αδικο, αν και οι σχολες αλλαζουν τα προγραμματα σπουδων καθε 4 χρονια. Ομως η γλωσσα C ειναι πολυ ισχυρη και ευλελικτη γλωσσα. Χρησιμοποιειται για προγραμματισμο hardware(κυκλωματα κ.α) μεχρι προγραμματισμο λειτουργικων συστηματων. Επισης καποιος νεος στον προγραμματισμο ειναι καλο να ξεκινησει με δομημενο προγραμματισμο(συναρτησιακο) παρα με αντικειμενοστρεφη.Και η γλωσσα C ειναι απο τις καλυτερες προτασεις. Επομενως δεν τιθεται θεμα πεπαλαιωσης οπως λες(τι ειναι κρασι??).Η γλωσσα C εξακολουθει να ειναι γλωσσα με απειρες δυνατοτητες και πολυ καλο μεσο για εκμαθηση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.