Προς το περιεχόμενο

HF 200 Video editing

Jastonas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την Canon Legria (ή Vixia) HF200.

Τραβάει βιντεάκια τα οποία δεν παίζουν εύκολα.. ούτε ωραία. Το αρχικό βίντεο μόνο σε windows παίζει με την ποιότητα που πρέπει και την ωραία κίνηση των εικονών/αντικειμένων λόγω 50i που τραβάει.

Λοιπόν ανέβασα ένα αρχείο rar με τρία "ίδια" βίντεο στο sendspace (για κάποιο λόγο το rapidshare κόλλαγε...)

>
http://www.sendspace.com/file/7xtlw3

Το insomnia original.mts είναι το αρχείο όπως βγήκε από την HF200.

Τα υπόλοιπα είναι encoded.

>
insomnia original.avi
capture mode: 1920x1080 50i 25 frames per second

Σε windows παίζει πολύ καλά. Σε μακ+λίνουξ όχι.

>
insomnia xvid.avi
encoded @ 1920x1080 progressive 50 frames per second
codec xvid

Παίζει επίσης καλά παντού!

>
insomnia hdv1080-50i (1440χ1080 αλλά και με 1920χ1090 είχα το ίδιο αποτέλεσμα - δοκιμασμένο πολλές φορές...)
encoded at custom preset (hdv1080-50i) με Adobe premiere

Δεν παίζει πουθενά καλά. Καλή εικόνα αλλά η κίνηση δεν συγκρίνεται με το αρχικό βίντεο (σε windows playback) και με το xvid. Το ίδιο γίνεται με όσα presetes ή και custom ρυθμίσεις σε 1920χ1080 με όλα στο high και άπειρους πειραματισμούς.. αλλά πάντα σε 25 frames.. όσο θεωρητικά και το αρχικό βίντεο!

Γίνεται κάποιος να κατεβάσει τα αρχεία και να δοκιμάσει; Το θέμα μου όπως κατάλαβα πως αν δεν το κάνω encode σε 50frames (ενώ το αρχικό βίντεο παίζει σε 25fps αλλά τραβηγμένο σε 50i) τότε χαλάει πολύ η κίνηση, πάντα συγκριτικά με το smooth playback που βλέπω στο original βιντεάκι (όπως το βλέπω στα win).

Αλλά λίγοι codecs κάνουν σε 50 frames. Ανάμεσα τους το xvid. Γεια hd codec όμως που να κάνει σε 50 δεν μπορώ να καταφέρω κάτι μέσα από premiere-sony vegas.

Δημοσ.

Όλα παίζουν απροβλημάτιστα στον Mac Pro μου (Snow Leopard) με το VLC.

Το interlaced όμως είναι πολύ έντονα διακριτό (όπως είναι φυσικό λόγω της κίνησης και του γεγονότος οτι είναι interlaced το βίντεο) σε όλα.

insomnia original.MTS = ΟΚ (VLC)

insomnia hdv1080-50i.m2t = ΟΚ (VLC)

Το "insomnia xvid.avi" = δεν έχει ήχο, αλλά παίζει απροβλημάτιστα και αυτό (VLC)

Στο insomnia Xvid.avi έχεις βάλει τον ήχο μέσα? Η το ξέχασες?

Δημοσ.

Το έχω αφήσει χωρίς ήχο. Εμένα γιατί δεν μου παίζουν οκ ρε γμτ...; Θες να μου πεις ότι και τα 3 βιντεάκια έχουν την ίδια κίνηση...;!

Δημοσ.
Το έχω αφήσει χωρίς ήχο. Εμένα γιατί δεν μου παίζουν οκ ρε γμτ...; Θες να μου πεις ότι και τα 3 βιντεάκια έχουν την ίδια κίνηση...;!

Ναι, παίζουν όλα "νεράκι".

(μόνο το interlaced με ενοχλεί που βγάζει εκείνες τις γνωστές γραμμές του interlaced όταν έχει κίνηση σε κάποια σημεία της εικόνας / κλασσικά έτσι κάνει το interlaced - είναι φυσιολογικό αυτό).

Εσύ σε τι μηχάνημα/OS το παίζεις και σου κάνει πρόβλημα?

Δημοσ.

Δες και αυτό.

Διάλεξε 2-pass, το μέγιστο bitrate MKV και στο properties πήγαινε στο πεδίο Deinterlace και βάλε TFF---50 FPS. Τον ήχο άσε τον στο COPY STREAM.

Δημοσ.
Όλα παίζουν απροβλημάτιστα στον Mac Pro μου (Snow Leopard) με το VLC.

Το interlaced όμως είναι πολύ έντονα διακριτό (όπως είναι φυσικό λόγω της κίνησης και του γεγονότος οτι είναι interlaced το βίντεο) σε όλα.

insomnia original.MTS = ΟΚ (VLC)

insomnia hdv1080-50i.m2t = ΟΚ (VLC)

Το "insomnia xvid.avi" = δεν έχει ήχο, αλλά παίζει απροβλημάτιστα και αυτό (VLC)

Στο insomnia Xvid.avi έχεις βάλει τον ήχο μέσα? Η το ξέχασες?

Τώρα συνηδειτοποίησα ότι κάτι δεν πάει καλά. το "insomnia hdv1080-50i.m2t" ΔΕΝ πρέπει να σου παίζει καλά. Και για αυτό το έβαλα. Τι να πω... μπέρδεμα. Θα προσπαθίσω να το δω εγώ σε διαφορετικούς υπολογιστές...

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Τώρα συνηδειτοποίησα ότι κάτι δεν πάει καλά. το "insomnia hdv1080-50i.m2t" ΔΕΝ πρέπει να σου παίζει καλά. Και για αυτό το έβαλα. Τι να πω... μπέρδεμα. Θα προσπαθίσω να το δω εγώ σε διαφορετικούς υπολογιστές...

Τελικά τι έγινε? Το δοκίμασες σε άλλους υπολογιστές?

Είμαι περίεργος να μάθω γιατί εσένα δεν σου παίζει καλά.

Δημοσ.

ΧΑ! Ακόμα και τώρα πειραματιζόμουν με drivers, patcharismens εκδόσεις από players (σε ubuntu) και τίποτα! Δεν πειράζει...

Στο μέλλον θα φτιαχτεί μόνο του

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...