CubanezikoPouro Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα, Ασχολούμαι με προγραμματισμό εδώ και δύο χρόνια πάνω κάτω και κατέχω τις Visual Basic, php, javascript, css, html, mysql και λίγο C και C++. Ως λειτουργικό σύστημα χρησιμοποιούσα πάντα windows τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες μου σε όλους τους τομείς (ειδικά τα νέα windows 7). Στο παρελθόν έχω φτιάξει δύο απλά browser games με php, mysql, javascript και τα λοιπά, τα οποία τα έκανα host στον apache server στο pc μου(Windows7). Γενικά ο apache με βόλεψε πάρα πολύ και έχω μάθει να τον χειρίζομαι σχετικά καλά. Πιο συγκεκριμένα τον WAMP. Εδω και καιρό σχεδιάζω ένα μεγάλο project, browser game πάλι από το οποίο ελπίζω να βγάλω και κανα φράγκο και το οποίο σκοπεύω να το έχω τελειώσει μέσα στο καλοκαίρι. Όμως σκέφτομαι να βάλω στον σέρβερ μου Ubuntu/Linux. Έχω ακούσει από άτομα του χώρου πως είναι πολύ καλο λειτουργικό σύστημα, και για σέρβερς ειδικά πολύ ασφαλές. Εσείς τι λέτε; Θα μου προτείνατε να πάω από win7 σε ubuntu στον σέρβερ μου; Και αν ναι/οχι, γιατί; -Τα ubuntu υποστηρίζουν apache και τα συναφή; -Ποια έκδοση ubuntu πιστεύετε οτι μου ταιριάζει; -Τα Ubuntu είναι το ίδιο πράγμα με τα Linux; (*noob alert*) Ευχαριστώ εκ' των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
Aztec Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Έχεις δικό σου server ? Κάπου σε έχασα. Δεν έχεις ανεβάσει σε κάποιο host? Εννοείς στο pc σου?
pisio Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 -Τα ubuntu υποστηρίζουν apache και τα συναφή; -Τα Ubuntu είναι το ίδιο πράγμα με τα Linux; (*noob alert*) Κάνε ένα partition (ή virtual machine)και βάλε Linux ώστε να τα δοκιμάσεις εάν σε βολεύουν Διάβασε και το παρακάτω link Linux != Windows Υποστηρίζει μια χαρά apache,mysql,php.... Α και είναι το Linux και όχι τα Linux
CubanezikoPouro Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Έχεις δικό σου server ? Κάπου σε έχασα. Δεν έχεις ανεβάσει σε κάποιο host? Εννοείς στο pc σου? Δεν ανεβάζω ποτέ σε host. Έχω εγκαταστήσει apache στο pc μου, μετατρέποντάς το σε σέρβερ.
Aztec Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Οκ ρώτησα γιατί θα μπορούσες να συνεχίσεις κανονικά σε wamp την ανάπτυξη και μετά να ανεβάσεις την εφαρμογή σου σε linux host. Απλά απο περιέργεια τι bandwidth έχεις για να εξυπηρετείς τα request ?
redLizard Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Εννοείται ότι το Linux υποστηρίζει apache (και όλα τα modules του) αλλά Ubuntu για server? Εγώ θα σου έλεγα να προτιμήσεις μια διανομή αποκλειστικά φτιαγμένη για servers (Debian Stable, CentOS ή κάτι τέτοιο). Imo το Ubuntu είναι υπερβολικά bloated για servers... κατά τα άλλα μόνο καλά θα σου αποφέρει η μετάβαση σε Linux.
Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Imo το Ubuntu είναι υπερβολικά bloated για servers... Aκομα και το ubuntu server?Και αν ναι,τι"περισσιο"εχει σε σχεση με αλλες server διανομες?Εγκυκλοπαιδικα ρωταω..
redLizard Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Aκομα και το ubuntu server?Και αν ναι,τι"περισσιο"εχει σε σχεση με αλλες server διανομες?Εγκυκλοπαιδικα ρωταω.. Bloated όχι από την άποψη ότι έχει κάτι το οποίο δεν χρειάζεται, απλά σε κάθε έκδοση οι μόντες που γίνονται αρκετές φορές δεν ακολουθούν τα standards με αποτέλεσμα και πιο ασταθές να είναι συγκριτικά με διανομές όπως το Debian Stable και περισσότερα κενά ασφαλείας να δημιουργούνται. Άρα καλύτερα να έγραφα "Bloated συγκριτικά με άλλες διανομές πχ Debian Stable"... my bad
lexmark Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Να κανω κι εγω αλλη μια εγκυκλοπαιδικη ερωτηση. Δεν ειχαν ξεκινησει καποια στιγμη να φτιαχνουν το ubuntu home server? Τι εγινε με αυτο το project?
redLizard Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Να κανω κι εγω αλλη μια εγκυκλοπαιδικη ερωτηση. Δεν ειχαν ξεκινησει καποια στιγμη να φτιαχνουν το ubuntu home server? Τι εγινε με αυτο το project? Χμμμ εγώ δεν γνωρίζω κάτι για home server edition. Πλέον το μόνο από Ubuntu για Server νομίζω είναι αυτό http://www.ubuntu.com/products/whatIsubuntu/serveredition αλλά ακόμα δεν καταλαβαίνω αν θέλει κανείς home server γιατί να μην βάλει Debian? Υπάρχει φόβος ότι είναι μη-φιλικό? Τι είδους ψέματα κυκλοφορούν?
lexmark Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 lol Οχι οχι!! Απλα δεν το ξερω καθολου μιας και ειναι μονο μερικους μηνες που εχω αρχισει να ασχολουμαι/πειραματιζομαι με linux γενικως. Απλα η σκεψη ειναι, επειδη ηδη τρεχω ενα home server (WHS) σε ενα P4, καποια στιγμη στην θεση του WHS να μπει linux server. Edit: Για τον UHS το ειχα πετυχει εδω: http://news.softpedia.com/news/Ubuntu-Home-Server-Coming-Soon-70641.shtml (+κατι κουβεντες που πετα κατα καιρους ο status )
redLizard Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 3 Μαρτίου 2010 lol Οχι οχι!! Απλα δεν το ξερω καθολου μιας και ειναι μονο μερικους μηνες που εχω αρχισει να ασχολουμαι/πειραματιζομαι με linux γενικως. Απλα η σκεψη ειναι, επειδη ηδη τρεχω ενα home server (WHS) σε ενα P4, καποια στιγμη στην θεση του WHS να μπει linux server. Ο καλύτερος τρόπος να επιλέξεις είναι να δοκιμάσεις (ακόμα και σε VirtualMachine με ενεργοποιημένο networking αν δεν θες πάνω στο ίδιο το μηχάνημα)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.