IMAndreas Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα. Θέλω να στήσω ένα μηχάνημα με τα εξής χαρακτηριστικά: (πριν αναλύσω να πω πως έχω ψάξει πολύ για τις λύσεις που θέλω απλά θέλω να δω αν υπάρχει κάτι πιο συμφέρον) 1) κουτί και τροφοδοτικό Για κουτί θέλω ένα όσο το δυνατόν μικρότερο (διαστάσεις μικρότερες από 45*35*22) και φτηνότερο με ή χωρίς τροφοδοτικό. Σε περίπτωση που δεν έχει τροφοδοτικό θα επιλέξω ένα τροφοδοτικό τύπου τέτοιου, δεν με νοιάζει ούτε η σταθερότητα του ρεύματος που θα δίνει ούτε τπτ, απλά να κάνει την δουλειά του. Γενικά κουτί και τροφοδοτικό μην ξεπερνάνε αυτή τη λύση σε €. Εκτός από τέτοιες λύσεις θα τσεκάρω και το στοκ house του πλαισίου. 2) Μητρική κάρτα θέλω την φτηνότερη με chipset 785 και οπωσδήποτε dvi-d θύρα. Και για αυτό θα τσεκάρω και το στοκ house του πλαισίου. Μέχρι στιγμής έχω βρει αυτή. 3) Μνήμη 1GB DDR2/3 πάλι την φτηνότερη δυνατή. Μέχρι στιγμής έχω βρει αυτή. 4) επεξεργαστή αυτόν οπωσδήποτε. 5) σκληρό δίσκο. τον φτηνότερο και μέγεθος δεν με νοιάζει με σύνδεση sata2. Μέχρι στιγμής έχω βρει αυτόν. Παρατηρήσεις: α) θέλω όσο το δυνατόν οικονομικότερη αυτή τη σύνθεση πάνω κάτω. β) όποια λύση μου προτείνετε να μην είναι ακριβότερη από αυτές που έχω λινκάρει. Ευχαριστώ!
antonl Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Απλώς κάτι που να κάνει boot υποθέτω Κατεβαστήρι ίσως (αν και τότε θα επέλεγα κάποιον οικονομικό από άποψη κατανάλωσης επεξεργαστή αλλά τέλος πάντων). Με τόσους περιορισμούς δε νομίζω να μπορεί να προταθεί κάτι άλλο. Ουσιαστικά το μόνο ερώτημα είναι αν υπάρχει φθηνότερη μητρική με το 785G. Όλα τ άλλα νομίζω είτε έχουν πιάσει πάτο είτε δε δέχεσαι εναλλακτικές.
parsifal Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Ήδη έχεις διαλέξει τον κατιμά της κάθε κατηγορίας! Πολύ δύσκολο να πέσεις σημαντικό ποσό παρακάτω. Άντε, να δούμε κάνα-δυο: 1. ASUS TA-863 + noname 350W, 0.62€ λιγότερα από το κουτί+PSU που διάλεξες 2. ECS A785GM-M5, 1.45€ λιγότερα από τη μητρική που διάλεξες 3. DDR2 SDRAM Aeneon 1GB 800MHz, 7.37€ λιγότερα από τη μνήμη που διάλεξες (είναι DDR2 όμως) 4. AMD ATHLON II X2 240, 1.68€ λιγότερα από το μαγαζί που διάλεξες 5. Western Digital 160GB WD1600AAJS, 2.1€ λιγότερα από το δίσκο που διάλεξες Από τη μια ΟΚ, οι καιροί είναι δύσκολοι, το φθηνό το κρέας το τρών' οι σκύλοι όμως! Προσωπικά, δε θα συνιστούσα σε κανέναν τις παραπάνω αγορές, έναντι της εναλλακτικής του να διαθέσεις 10-15% μεγαλύτερο ποσό με το οποίο πάλι κρατάς χαμηλά το κόστος, αλλά θα πάρεις components ένα κλικ παραπάνω σε ποιότητα και/ή brand name.
lionheart75 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 +1 Εγώ πάλι εκτός των άλλων δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος να διαλέξει τον seagate 7200.10 των 80gb στα 32 ευρώ, όταν μπορεί να πάρει τον διπλάσιας χωρητικότητας και πολύ καλύτερο 7200.12 των 160gb στα 33.90 ευρώ. Επίσης στην παρούσα σύνθεση (αν πρόκειται για αυτό που φαντάζομαι δλδ κατεβαστήρι πιθανόν), θα μπορούσε κάλλιστα να μπεί ένας sempron 140, ο οποίος θα σταθεί αξιοπρεπώς και όχι μόνο για αυτή την δουλειά και η διαφορά να δωθεί σε ένα ποιοτικότερο τροφοδοτικό. Τέλος, Καλύτερα φίλε να ασχοληθείς και να ψάξεις μέσω αγγελιών και να βρείς κάτι μεταχειρισμένο (απο τα πολύ καλά κατά καιρούς), σε πολύ καλή τιμή και κλάσεις ανώτερο ποιοτικά, παρά να θυσιάσεις κάποια λεφτά (έστω και λιγοστά) παίρνοντας τον πάτο απο την κάθε κατηγορία.
spyridonas666 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Πάρε Mac Mini , 580 ευρώ έχει http://www.plaisio.gr/Computers/Desktop/Nettop/Apple-Mac-Mini-MC238GR-A-Nettop-MC238GR-A.htm έχει και nvidia 9400... και ναι πέρνει κανονικότατα windows
IMAndreas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Ήδη έχεις διαλέξει τον κατιμά της κάθε κατηγορίας! Πολύ δύσκολο να πέσεις σημαντικό ποσό παρακάτω. Άντε, να δούμε κάνα-δυο: 1. ASUS TA-863 + noname 350W, 0.62€ λιγότερα από το κουτί+PSU που διάλεξες 2. ECS A785GM-M5, 1.45€ λιγότερα από τη μητρική που διάλεξες 3. DDR2 SDRAM Aeneon 1GB 800MHz, 7.37€ λιγότερα από τη μνήμη που διάλεξες (είναι DDR2 όμως) 4. AMD ATHLON II X2 240, 1.68€ λιγότερα από το μαγαζί που διάλεξες 5. Western Digital 160GB WD1600AAJS, 2.1€ λιγότερα από το δίσκο που διάλεξες Από τη μια ΟΚ, οι καιροί είναι δύσκολοι, το φθηνό το κρέας το τρών' οι σκύλοι όμως! Προσωπικά, δε θα συνιστούσα σε κανέναν τις παραπάνω αγορές, έναντι της εναλλακτικής του να διαθέσεις 10-15% μεγαλύτερο ποσό με το οποίο πάλι κρατάς χαμηλά το κόστος, αλλά θα πάρεις components ένα κλικ παραπάνω σε ποιότητα και/ή brand name. χωρίς να ψάξω στο κάθε από τα σιτε που παραθέτεις δεν έχω τη δυνατότητα να τρέχω δεξιά και αριστερά για ένα τροφοδοτικό των 15ευρώ ας πούμε εκτός αν κάνει δωρεάν αποστολή Λοιπόν η χρήση του προορίζεται για media player. Γιαυτό θέλω μια μητρική με chipset 785 και έναν κάπως δυνατό επεξεργαστή. Η σύνθεση που έχω κάνει πάει στα 194€ (χωρίς να έχω κοιτάξει στο στοκ του πλαισίου). Δέχομαι την αύξηση κατά 10-15% μόνο μην μου πείτε "αυτό το τροφοδοτικό με 40€ είναι ποιοτικό"....οκ το ξέρω αλλά άμα το πάμε έτσι από τα 200€ πάμε στα 300€ πριν το καταλάβουμε Από μεταχειρισμένα τι να κοιτάξω? Μερικά δεν μου πάει να πάρω μεταχειρισμένα όπως επεξεργαστή (δεν ξέρω γιατί...). Ποια κομμάτια από μεταχειρισμένα μπορώ να αγοράσω με ασφάλεια?
M@ROUD@S Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Μεταχειρισμενο εγω θα επαιρνα τα παντα...Το στοκ του Πλαισιου το εχω τιμησει αρκετες φορες... Ψαξε πρωτα στις αγγελιες του insomnia και μετα περνα απο το στοκ...Επισης ωραιο κουτακι με τροφοδοτικο ειναι αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.