Προς το περιεχόμενο

Πως να κανω εγκατασταση τo ubuntu απο USB

Nikosgiann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θελω σε ενα δευτερο παλιο υπολογιστη που δεν εχει cddrive να βαλω τα ubuntu,αρα μεσω usb...

πως θα το κανω αυτο..?

Λογικα καποια βηματα στον κανονικο μου υπολογιστη που θα κανω bootable το stickακι μου αλλα πως...(κατεβασα το iso ubuntu 9.10)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν επεκταθω περισσοτερο, εισαι σιγουρος οτι ο παλιος σου υπολογιστης μπορει να κανει boot απο usb?

Το "παλιο" μου λαπτοπ, εποχης 2004, ΔΕΝ μπορει να το κανει αυτο παντως.

Δες πρωτα το bios και μετα δοκιμαζεις.

Εχω πει παλιοτερα οτι θεωρω προτιμοτερο να κατεβασεις την 9,04 που ειναι σε .img, να την γραψεις στο φλασακι με το dd, να κανεις εγκατασταση κανονικα και μετα να κανεις dist-upgrade σε 9,10. Σαφως ειναι πιο χρονοβορο, αλλα τουλαχιστον δεν σπαταλας το χρονο σου με το unetbootin να περασεις το .iso του 9,10 στο φλασακι.

Γενικα θεωρω την αποφαση του ubuntu να βγαλει τα netbook remixes σε .iso μια ακομα χαζη ιδεα, οπως και αρκετοι αλλοι

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1304609

α) εκκινείς με το ubuntu live cd σε ένα pc και από system --> administration επιλέγεις make usb disk

β)

From Windows

Burn the Ubuntu ISO file to a disk or mount the ISO file in a virtual drive to access the files within the image. You can also use 7Zip to extract the ISO so you can work with the files inside.

usb-creator.exe is located in the CD image but does not exist on the Ubuntu 9.10 (Karmic Koala) i386 image.

You won't be able to select the USB drive if it wasn't formatted in a way that Windows can see it. You may have to format it using explorer, then it will show up in the creator tool.

Alternatively you can use Unetbootin to create a bootable usb drive. http://unetbootin.sourceforge.net/

3 ατομα λεμε το ιδιο ακριβως πραγμα χωρις να υπαρχει η παραμικρη ενδειξη οτι το συγκεκριμενο pc μπορει να εκκινησει απο usb και για το αν υπαρχει η δυνατοτητα να γινει οτιδηποτε απο αλλο pc...

3 ατομα λεμε το ιδιο ακριβως πραγμα χωρις να υπαρχει η παραμικρη ενδειξη οτι το συγκεκριμενο pc μπορει να εκκινησει απο usb και για το αν υπαρχει η δυνατοτητα να γινει οτιδηποτε απο αλλο pc...

θελω σε ενα δευτερο παλιο υπολογιστη που δεν εχει cddrive να βαλω τα ubuntu,αρα μεσω usb...

Λογικά έχει και "πρώτο" υπολογιστή που μπορεί να κάνει αυτά που του λέμε

ρε παιδια στο unetbootin στα πεδια kernel και initrd τι πρεπει να βαλω γιατι μου ζηταει να βαλω κατι..

εγω σε αρχειο εχω μονο το iso του ubuntu 9.10..

Τιποτα. Αφου εχεις το .iso απλα του δειχνεις που ειναι και περιμενεις να το κανει μονο του. Οι αλλες επιλογες ειναι για custom καταστασεις.

Η 1η επιλογη που σου προτεινει να επιλεξεις τη διανομη κλπ, κατεβαζει το .iso που θες απο το ιντερνετ, το αποθηκευει καπου και μετα το περναει στο usb.

unetbootin1.jpg

• 7 μήνες μετά...

εγω εφτιαξα σε στικ το ubuntu οπως λενε οι οδηγιες http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download αλλα ενω σαν εγκατασταση κανονικη παιζει κανονικα οταν παω να το τρεξω live κολλαει εκει που μαυριζει η οθονη και φαινετε το ubuntu και κατι κουτακια απο κατω που και καλα το φορτωνουν αλλα μενει εκει.

γιατι?

Για να δεις που σκαλωνει κατα το φορτωμα πρεπει να κλεισεις την splash screen, αυτο την εικονα με το σημα του ubuntu και τα κυκλακια απο κατω οταν φορτωνει.

Σε κανονικη εγκατασταση γινεται βγαζοντας το "splash" οπως λεω εδω.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=408867

Σε live cd δεν ξερω πως γινεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...