Προς το περιεχόμενο

C++ Builder6: Ritmiseis

Dvs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Exo ftiaxei ena mikro programmataki me ton builder kai exo to "klasiiko" provlima me ta bpl arxeia & dlls pou thelei. An valo ola ta apaitoumea arxeia mesa sto exe ginetai terastio gia oti exo grapsei!

Kano ta exis:

1. dialego release mode kai

2. sto Project menu --> options --> "Packages" Tab--> apenergopoio to "Build with runtime packages".

Tora to exe egine 430kb! ante geia diladi!! Mipos iparxei kati pou mporo na kano oste na miothei to megethos tou exe? (xoris exe-packers -stil UPX/aspack etc...) kathara se epipedo compiling)

thx

Δημοσ.

Auto einai ena megalo problima me ola ta periballoda programmatismou sta windows. H Microsoft mias kai einai auti pou ftiaxnei kai to leitourgiko sustima, ta exei ola auta idi sta windows proegatestimena opote, gia auto den xreiazodai ta projects tis VC++ build with runtime libraries. Alla ston BC++ dustuxws, epeidi den eisai sigouros oti o allos ta exei egatestimena ston upologisti tou kaiprepei na einai statically linked, prepei na ta kaneis build with runtime packages pada. To meionektima einai oti sou trwei bebaia mesa sto nero 300 kb peripou nomizw. Alla opws eipame trexei padou pou einai poli pio simadiko. Den uparxei tropos na to parakampseis dustuxws.

Δημοσ.

Αυτό είναι το τίμημα της VCL (όπως και στην εποχή της OWL) άρα χρειάζεσαι οπωσδήποτε κάποιο συμπιεστικό (εγώ προτιμώ το UPX ή το PKLITE32)..

Δημοσ.

Το να δημιουργείς ένα .exe με runtime packages, έχει ένα μικρό προβληματάκί. Ότι πρέπει μετά εκτός από το exe να διανείμεις κ τα packages αλλιώς η εφαρμογή σου ΔΕΝ θα λειτουργεί σε άλλα μηχανήματα (Εκτός και αν έχουν περασμένο τον builder).

Βασικά το να δημιουργείς τέτοια εχε έχει νόημα μόνο άν θες να βάλεις πολλά προγράμματα σου σε έναν άλλο υπολογιστη οπότε θα δώσεις μόνο μια φορά τα packages. Αλλιώς είναι προτιμότερο να κάνεις ολοκληρομένα exe ώστε να μήν ταλαιπωρείς τον χρήστη.

Δημοσ.

re gamoto 300kb? I MSVC mou to kanei 130 kai to builder 430!!! 4trapsaisio (gia megalietra exe den polifainetai alla se mikra xtipaei poli asxima)

Directx: dokimase ton aspack ;) - poli kaliteros alla oxi freeware

Δημοσ.
KinKy_DLL

said:

xm..i sidaxi twn entolwn se C++ builder exei polles + megales diafores me MS VC++ ? ine telika i lisi to "pure api" ?

Oxi, san glwsses tiroun kai oi 2 to protupo ANSI. Apla oi diafores exoun na kanoun me tis epipleon bibliothikes pou exoun graftei eidika gia to kathena apo ta 2 periballoda. H BC++ mesw tou VCL exei safws kaluteri upostiriksi kai dieukolunseis apo tin VC++ gia tin dimiourgia GUI efarmogwn. Epipleon, exei wrappers gia COM, database access, polla data components ktl pou stereitai i VC++. Opote o programmatismos stin BC++ einai "paixnidaki" se sxesi me auton stin VC++. Apo tin alli, i VC++ einai ena periballon safws pio sobaro kai xwris oria pou leme.Ama deite ta settings gia ta projects kai ta workspaces stin VC++ tha katalabete.

O kwdikas einai poli pio low level epeidi den exei wrappers opws i BC++ alla apo tin alli, auto tin kanei pio katallili gia tin dimiourgia bibliothikwn kai allwn "mi tetrimenwn" efarmogwn. Bebaiws pleonektima einai oti einai proion Microsoft kai oi efarmoges tis einai pio kala integrated sta windows, efoson ta windows ginodai shipped me ta runtime libraries pou xreiazodai oi efarmoges tis. Gia auto ton logo exei poli upostiriksi se bibliothikes tritwn opws px CORBA, COM (e Apoc? ...) ktl. Ola einai kata kanona grammena gia VC++ kai argotera apo kapoion talaipwro Borland xristi i group, ginodai port kai se BC++!

Bebaia, ena megalo pleonektima tis BC++, einai oti pleon me tin ekdosi Kylix 3, boreis na kaneis port efarmoges apo ta Windows sto KDE efoson xrisimopoioun tin bibliothiki tis CLX pou einai cross platform!

Bebaiws kai einai i lusi to Pure API se polles klaseis problimatwn alla oxi se ola. Mono ekei pou xreiazetai kai den exei tuxei idi na ftiaxtei wrapper. Giati gia oloklires efarmoges, tha xreiasteis kati mines afou i poluplokotita anebainei ekthetika...

DVS: Exw tin edupwsi oti to upx me to --best switch exei to kalutero pososto subiesis apo ola kai... einai kai freeware! :-)

Δημοσ.

DVS: Exw tin edupwsi oti to upx me to --best switch exei to kalutero pososto subiesis apo ola kai... einai kai freeware! :-)

kala auto einai to ligotero! ta 430 kb tha mou ta kanei 250... pali xalia einai

anyway . i M$ kai ta monopolia tis gamiountai....

Δημοσ.
Dvs

said:

kala auto einai to ligotero! ta 430 kb tha mou ta kanei 250... pali xalia einai

anyway . i M$ kai ta monopolia tis gamiountai....

ta idia kadilia katevaza ki egw me delphi :P ...mono pou den exei vgalei delphi ke i MS opote den exo dinatotita na dialexo anamesa se MS i BORLAND analoga tin efarmogi pou ithela na kanw,kati pou opws diavazo apo ta posts ginete me tin c++

anyway,ki egw upx xrisimopoiw

wrapper ti ine ?

Δημοσ.

Kinky_DLL: kai egw psifizw Delphi. Na sou pw omws kati? Den me noiazei to teliko megethos ton arxeiwn. Auto pou apolambanw einai oti to aplo ektelesimo to metaferw opou thelw xwris na xreiazomai alles bibliothikes kai ruthmiseis! (blepe VB pou xreiazesai kati MB bibliothikes!).

Wrapper einai opws leei kai i leksi perituligma. Stin prokeimeni periptwsi twn Windows ennooume klaseis kai bibliothikes pou aplopoioun tin xrisi allwn low level edolwn Windows API.

Gia paradeigma stin Delphi to VCL einai wrapper enos swrou pragmatwn. To TForm einai wrapper tis tou API twn windows gia tin dimiourgia formwn. Gia paradeigma esu gia na tin kaneis visible i invisible mia apli boolean metabliti allazeis kai egine. Akoma, exeis ena onCreate event tis formas kai oti grafeis ekei trexei otan dimiourgithei i forma. Gia na ginoun auta, exei graftei polis kai poluplokos kwdikas apo katw pou esu den to blepeis. Opote prosferei poli ligoteri poluplokotita, taxutita, eueliksia. Ama eprepe na ta kaneis ola auta me kwdika API, tha ekanes ebdomades. Bebaia uparxoun diafora proxwrimena pragmata pou borei na min problepodai, kai ekei prepei odws na xrisimopoiiseis APi kwdika. Ena allo paradeigma wrapper einai px kai ta ADO components tis Delphi, kai genika otidipote exeis sto component palette.

Ekei einai pou stereitai i VC++. Den exei tetoies etoimes bibliothikes kai genika kopiazeis perissotero gia na ftiakseis kati. Gia auto leme oti i Delphi kai i BC++ einai RAD (Rapid Application Development) periballoda, enw i VC++ oxi.

Δημοσ.

Παιδεία και εγώ χαλαρά υπέρ της Delphi, δουλέυω μαζί της ημι-επαγγελματικα εδω κ 3 χρόνια κ δεν με έχει απογοητεύση ποτέ.

Δημοσ.
GrMikeD

said:

Kinky_DLL: kai egw psifizw Delphi. Na sou pw omws kati? Den me noiazei to teliko megethos ton arxeiwn. Auto pou apolambanw einai oti to aplo ektelesimo to metaferw opou thelw xwris na xreiazomai alles bibliothikes kai ruthmiseis! (blepe VB pou xreiazesai kati MB bibliothikes!).

Wrapper einai opws leei kai i leksi perituligma. Stin prokeimeni periptwsi twn Windows ennooume klaseis kai bibliothikes pou aplopoioun tin xrisi allwn low level edolwn Windows API.

Gia paradeigma stin Delphi to VCL einai wrapper enos swrou pragmatwn. To TForm einai wrapper tis tou API twn windows gia tin dimiourgia formwn. Gia paradeigma esu gia na tin kaneis visible i invisible mia apli boolean metabliti allazeis kai egine. Akoma, exeis ena onCreate event tis formas kai oti grafeis ekei trexei otan dimiourgithei i forma. Gia na ginoun auta, exei graftei polis kai poluplokos kwdikas apo katw pou esu den to blepeis. Opote prosferei poli ligoteri poluplokotita, taxutita, eueliksia. Ama eprepe na ta kaneis ola auta me kwdika API, tha ekanes ebdomades. Bebaia uparxoun diafora proxwrimena pragmata pou borei na min problepodai, kai ekei prepei odws na xrisimopoiiseis APi kwdika. Ena allo paradeigma wrapper einai px kai ta ADO components tis Delphi, kai genika otidipote exeis sto component palette.

Ekei einai pou stereitai i VC++. Den exei tetoies etoimes bibliothikes kai genika kopiazeis perissotero gia na ftiakseis kati. Gia auto leme oti i Delphi kai i BC++ einai RAD (Rapid Application Development) periballoda, enw i VC++ oxi.

ki egw delphi doulevo twra edo ke kero..aplos skeftome na arxiso c/c++ (ek twn pragmatwn apo 2o eksamino) opote lino kapies apories ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...