Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με κάρτα Ethernet

goginos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδες,

Ασχολούμαι καιρό με υπολογιστές και δεν έχω ξανασυναντήσει παρόμοιο πρόβλημα...

Έχω ένα netbook Acer Aspire One D250 (10,1'') το οποίο είχε προεγκατεστημένα Windows XP Home. Σε αυτό έχω εγκαταστήσει και τo Ububtu 9.10.

Το πρόβλημα έχει ως εξής:

Συνέδεσα το netbook (σε περιβάλλον Windows) με ένα καλώδιο Ethernet της εταιρίας στην οποία εργάζομαι για να έχω Internet. Δεν μπορούσα όμως να συνδεθώ και έτσι πήγα να βάλω manually ρυθμίσεις IP, DNS, Gateway κ.λ.π.

Το netbook καθυστερούσε να πάρει τισ ρυθμίσεις και εγώ βιαζόμουν καθώς έπρεπε να φύγω. Έβγαλα λοιπόν το καλώδίο ethernet και είδα στην οθόνη ότι ένα πρόγραμμα είχε κολλήσει και μου έδινε την κλασική επιλογή "End now". Χωρίς δισταγμό επέλεξα "End now"

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝ ΠΟΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ!!

Εκλεισα βιαστικά το Netbook και μόλις το ξανάνοιξα και πήγα να μπω σε περιβάλλον Windows, παρατήρησα ότι δεν έβλεπε από το Device Manager την κάρτα Ethernet. Μπήκα και σε περιβάλλον Ubuntu και πάλι δεν έβλεπε την κάρτα ethernet.

Μετά άρχισε το δράμα μου..

Τι και αν έκανα "Scan for hardware changes", τι και αν ξαναεγκατέστησα τον Driver..

Μάταια.

Μετά δοκίμασα να κάνω restore τα προγράμματα και τουσ drivers από Recovery Management. Όχι μόνο δεν επιδιωρθώθηκε το πρόβλημα, αλλά πλέον δεν μπορύσα να φορτώσω τα Windows από το GRUB loader.

Όποιος είχε παρόμοια εμπειρία ή έχει γνώση του προβλήματος ας μου δώσει τα φώτα του..

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Έχω βάλει το live cd και ούτε σε αυτό βλέπω την κάρτα μου. Μάλλον είναι θέμα hardware αλλά πως δημιουργήθηκε?

Επίσης τα λαμπάκια της θύρας ethernet (πορτοκαλί και πράσινο) είναι μόνιμα αναμένα. Επίσης απο BIOS δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για ethernet adapter.

Μήπςως με κάποιο firmware λυνόταν το πρόβλημα?

Δημοσ.

To μόνιμα αναμμένα λαμπάκια είναι δείγμα ψόφιας κάρτας, I am afraid, ειδικά αν δεν συγκινούνται καθόλου όταν ενώνεις κάποιο καλώδιο.

Μάλλον παρέδωσε το πνεύμα έτσι απλά... δεν "στράβωσε" το firmware, απλά ψόφησε κάποιο relay, αν πιάνουν πολλλυυυυύ τα χέρια σου ίσως να μπορείς και να το διορθώσεις :-)

Δημοσ.

Έκανα και bios update..

Τζίφος..

Υπάρχει κάποιος τρόπος για reset στην cmos χωρίς να λύσω το netbook και να βγάλω την μπαταρία?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...