logo15 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Θα ήθελα να μου πείτε ολα τα ελληνικά συγκροτηματα που ξερετε, που εχουν ξενο στίχο. Επισης αν ξερετε συγκροτηματα απο αλλα μερη του κοσμου, που δεν μιλουν αγγλικα μπορειτε να μου προτινετε. Ευχαριστω! ΥΣ. Αν υπαρχουν και solo ακομα καλυτερα.
DJ_XLR8 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Από ελληνικά συγκροτήματα ξέρω τους "δικούς μας" (από Πάτρα) Abbie Gale και Raining Pleasure
logo15 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 τους ξερω και εγω Τιποτα αλλο? matisse ξερω και αυτα τα 2
liopyr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Πολύ πρόχειρα κάποιες από τις ιδιαίτερα διαδεδομένες που θεωρώ αξιόλογες: Last Drive Deus X Machina Vodka Juniors Bokomolech Closer Αν δε σου φτάνουν μπορώ ψάχνοντας να σου βρω καμιά 100στή ακόμα που αδικώ λόγω φτωχής μνήμης. (δεν πιάνω αρχαιότητες τύπου Socrates και Aphrodite's Child, δε νομίζω να μη τους ξέρει κανείς).
Garnele Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Να πιάσεις, γαμάνε οι Αφρονταητς τσάηλντ. (χε) Επίσης οι Magic de Spell (ξεκίνησαν με αγγλικό στίχο), οι South of no North, οι Yell-O-Yell, οι Villa 21.. Μετά, σε "συνοικιακό" κατά κάποιον τρόπο επίπεδο, μπορώ να σκεφτώ διάφορα συγκροτήματα -με καλό στίχο, όχι oh baby baby baby και τέτοια- απλά διευκρίνισε αν σε ενδιαφέρει, μη γράφω τζάμπα, έχω και πρόβλημα με τη μνήμη θέλει πραγματική και εξαντλητική ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ =ρ
Sellers Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Πφφφ, Aphrodite's Child και μαλακίες. Φίλε εαν θέλεις να σωθείς και να δώσεις στα αυτιά σου να ακούσουν κάτι καλό, ένα είναι το μόνο όνομα στην Ελλάδα. Dacrinus. Τσέκαρε myspace: http://www.myspace.com/dacrinus Τα παιδιά κόβουν κώλους σε λέω. Τρομεροί. Ο ένας ο κιθαρίστας τους είναι και πολύ ωραίο παιδί κιόλας και τον γουστάρουν πολλές. Δεν τα ξέρω τα παιδιά αλλά φήμες λένε ότι είναι οι τρίτοι Paradise Lost. (οι δεύτεροι είναι κάτι άλλα παιδιά που ξέρω, και αυτοί πολύ καλοί αλλά με άσχημο κιθαρίστα). Στηρίζουμε και αγαπάμε Ντάκρινους.
Garnele Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Influences melancholy, loss, pain, relationships, despair, gloom, love, death Πω πω ρε φιλλλαρακι, αυτοί είναι πολύ μπροστά μιλάμε, πως τους βρήκες!!;; Παίζει να πάνε και στην ΤΑΤΙΑΝΑ τώρα που έχει πάρει φόρα και φωνάζει γκοθάδες στην εκπομπή της; Στηρίζουμε ντακρίνους, ειναλήθεια πάντως.
censOred Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 τσεκαρε και τους infidelity.ένα συγκρότημα απο κιλκις. εγώ τους εμαθα γιατί ήταν support στους Levellers, και το νέο τους cd είναι ιδιαίτερα αξιόλογο. και φύσικα τους Closer που προτεινε προηγουμένως ο Liopyr αν δεν τους ξέρεις επιβαλλεται να τους ψάξεις,μουσικαρες...
Nauseas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 τους ξερω και εγω Τιποτα αλλο? matisse ξερω και αυτα τα 2 + Transistor, Film, Flakes, Cyanna απο την indie όχθη
Bspus Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Monica [ame]http://www.youtube.com/watch?v=Htm8Gb5gNQA[/ame] Monitor [ame]http://www.youtube.com/watch?v=2kcNru_mviA[/ame] Δεν ξερω αν περιοριζονται στον αγγλικο στιχο. Επισης δεν ειδα να αναφερονται οι last drive απο παλιοτερα συγκροτηματα. Ψαξε και trademark για hard rock απο αρχες '90
Sellers Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Λοιπόν στα σοβαρά τώρα. The Earthbound. Κόλλημα των 2 τελευταίων χρόνων απο τότε που μου περίσσευαν 15 ευρώ και είπα ''θα μπω Μετρόπολις απλά να δω''. Φυσικά κορόιδευα τον εαυτό μου και δεν είδα απλά, αλλά αγόρασα και το τελευταίο τους με τίτλο ''La Guerra Final'' το οποίο είναι απο τα ελάχιστα cd το οποίο ακούω απο την αρχή ως το τέλος χωρίς να πηδάω κομμάτια. Πρόσφατα έκανα και βαθύτερη αναζήτηση προς τα προήγουμενα άλμπουμ τους τα οποία είναι και αυτά εξίσου αξιόλογα, αλλά σαν το La Guerra δεν έχει. Ενδεικτικά, θα βάλω εδώ 2 απο τα αγαπημένα μου αν και δεν ξεχωρίζω. Απλά να σημειώσω ότι σε κάποια σημεία ο τύπος στην φωνή μας δείνχει έντονα ότι είναι Έλληνας αλλά το παραβλέπουμε χάρη στην ομορφιά των τραγουδιών. Ακούστε και τα 2, είναι εξίσου ωραία, ακούστε και όλο το άλμπουμ είναι εξίσου ωραίο. Child Of The Sea Wallpaper Jaguars Nightstalker. Αν και δεν είμαι πολύ αυτού του στυλ, αυτοί είναι τίγκα χαβαλεδιάρηδες και κακά τα ψέμματα γράφουν ωραία πράγματα. Και αυτούς τους έμαθα με ανάλογη περίπτωση όπως στους απο πάνω. Ο τελευταίος τους δίσκος δεν έχει και πολύ καιρό που κυκλοφόρησε και ονομάζεται Superfreak. Σε περίπτωση που είστε Θεσσαλονικείς και πατάτε συχνά στο 8μπαλο θα έχετε ακούσει στάνταρ γιατί τους βάζουν συχνά. Επίσης έχω ίδια κιθάρα με τον κιθαρίστα. (άσχετο). Δύο ενδεικτικά και απο αυτούς: Superfreak God Is Dead Flakes. Λοιπόν. Υπάρχει μια πολύυυυ μεγάλη κατηγορία συγκροτημάτων που ζητάς φίλε, την οποία την έχω μάθει όλη απο το περιοδικό MUZINE, το οποίο αν σου αρέσει τόσο πολύ αυτό που ζητάς και δεν είναι φάση που θα ξεπεράσεις, σου προτείνω να πας να αγοράσεις τα τεύχη του (8 έχουν βγει μέχρι στιγμής) και θα έχεις να ακούς μέχρι τα βαθιά σου γεράματα. Τέλος πάντων. Απο εκεί έμαθα τους Flakes και πήρα το ένα και μοναδικό άλμπουμ τους με τίλτο ''Lick Your Fingers If You Like It''. Τα παιδιά είναι απο την Πάτρα με μια καταπληκτική τύπισσα στην φωνή και ευκολοχώνεφτα αλλά παιχνιδιάρικα κομμάτια. Ένα κομμάτι βρήκα στο γιουτούμπ αλλά είναι καλό. Το έχουν παίξει στο ράδιο αρβύλα πέρυσι. Να και το myspace για περισσότερο τσεκάρισμα ( http://www.myspace.com/flakesband ) Wish 2L8. Ο 2L8 είναι ένα παλικάρι απο τις Σέρρες (αν δεν κάνω λάθος) ο οποίος ΤΟΛΜΑΕΙ. Είναι πολύ περίεργο αυτό που συμβαίνει. Ενώ η μουσική του και μ'αρέσει και δεν μ'αρέσει και ενώ υπάρχει και κατι που ξενίζει αυτός ο καλλιτέχνης με αρέσει πολύ. Η μουσική του είναι τρέλα κυριολεκτικά. Αρχικά τον πλησίασα απο το τρομερό artwork (ειδικά της τελευταίας του δουλειάς που ονομάζεται ''He And She'' και είναι ένα κόνσεπτ άλμπουμ) και αργότερα κόλλησα με την μούρλα που κουβαλάει. Εν τέλει είναι καλός. Εγώ τουλάχιστον τον αγαπώ. Εδώ ο τρελάρας κάνει διασκευή απο τα παιδιά του Πειραιά του Χατζιδάκι: Τα σχόλια απο κάτω δίνουν και παίρνουν. :lol: Εδώ λάιβ λέει, σε μουσέιο: Τώρα που το φιλοσοφώ λίγο παραπάνω ίσως ο κύριος λόγος που τον γουστάρω είναι ότι πρεσβεύβει αυτό που έχω πρώτο στην ζωή μου. Το έλεγε συχνά και η γυναίκα του Φάυνμαν στον ίδιο τον Φάυνμαν και ο ίδιος το κυκλοφόρησε και σαν βιβλίο του ''Τι σε νοιάζει εσένα τι σκέφτονται οι άλλοι''. Μεγάλη αλήθεια. Για αυτό και τον πάω τρελά κι αυτόν. 24 Μαρτίου (αν θυμάμαι καλά) εμφανίζεται στο 8ball. (Δεύτερη φορά που το αναφέρω, όχι δεν παίρνω ποσοστά). Τα λάιβ του είναι κάτι παραπάνω απο την μουσική του. Αξίζει. Ενδεικτικά: Intro Patience II Αυτά, κουράστηκα. Σε περίπτωση που ψάχνεις κάτι ελληνικό χωρίς φωνή και πολύ πιο πειραματικό πες με, εκεί έχω πιο πολύ πράμα κατα νού.
papahlamidas Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Firewind Douglas Είναι και άλλοι αλλά δεν θυμάμαι τώρα. Όταν πάω σπίτι θα να δω την Playlist και θα γράψω και άλλα. Λίστα με όσα αναφέρθηκαν μέχρι τώρα για να μην χανόμαστε. 2L8 Abbie Gale Aphrodite's Child Blueswire Bokomolech Closer Cyanna Dacrinus Deus X Machina Douglas Echo Tattoo Film Firewind Flakes Flowers of Romance In heaven Infidelity Last Drive Liarbirds Make Believe Marauder Matisse Monica Monitor Mushrooms Nightstalker Pillows Purple Overdose Raining Pleasure Sound Explosion South of no North The Earthbound Transistor Tristi somnium Villa 21 Vodka Juniors Yeah! Yell-O-Yell Ziggy Was
thanocaster Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Παλιότερες προτάσεις είναι οι Purple Overdose, οι Echo Tattoo, οι Make Believe, οι Sound Explosion, οι Mushrooms (από τις πιο υποτιμημένες ελληνικές μπάντες), οι Flowers of Romance, οι Ziggy Was και -τέλος- οι πολύ καλοί Villa 21. Από πιο σύγχρονα, πέτυχα και μου άρεσαν πολύ οι Liarbirds (χωρίς δισκογραφία δυστυχώς, διανέμουν δωρεάν τα mp3 τους μέσω Last.fm), οι Pillows και οι Transistor. ΕΝΤΙΤ: Ξέχασα και τους Yeah!
status Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 2 Μαρτίου 2010 Θα ήθελα να μου πείτε ολα τα ελληνικά συγκροτηματα που ξερετε, που εχουν ξενο στίχο. Επισης αν ξερετε συγκροτηματα απο αλλα μερη του κοσμου, που δεν μιλουν αγγλικα μπορειτε να μου προτινετε. Ευχαριστω! ΥΣ. Αν υπαρχουν και solo ακομα καλυτερα. Tristi somnium Marauder In heaven (ερδφρσγγργε)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.