powermagegr Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 ειμαι καινουριος στην matlab και εχω μια απορια πανω σε ενα προβλημα μου: πως μπορω να δημιρουργησω εναν πινακα 1χ8460 με τυχαια νουμερα μεσα, εκτος του 1ου και του τελευταιου, και τα τυχαια νουμερα να ειναι μεγαλιτερα απο 13 και μικροτερα απο 24? (το 1ο και το τελευταιο στοιχειο ξερω πωσ να τα κανω αλλα δεν ξερω πως να ορισω τον πινακα με τυχαιες τιμες μεγαλυτερες του 13 και μικροτερεσ του 24) ευχαριστω προκαταβολικα
Technology fan Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα, η εντολή που ψάχνεις είναι η rand, πάτα help rand στο matlab και θα δείς. Όμως εκτός απο ένα μεγεθος του πίνακα θέλεις να ξέρεις και τη κατανομή που ακολουθουν οι τυχαίες τιμές. Η εντολή rand(4,4), φτιάχνει 16 (4χ4) τυχαία νούμερα απο το 0 εως το 1 με ομοιόμορφη (uniform) κατανομή. Απο κει και πέρα πολλαπλασιάζεις/προσθέτεις/αφαιρείς όλη τη γεννήτρια για να τη προσαρμόσεις στις τιμές που θέλεις να περιορίζεται...
powermagegr Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Καλησπέρα,η εντολή που ψάχνεις είναι η rand, πάτα help rand στο matlab και θα δείς. Όμως εκτός απο ένα μεγεθος του πίνακα θέλεις να ξέρεις και τη κατανομή που ακολουθουν οι τυχαίες τιμές. Η εντολή rand(4,4), φτιάχνει 16 (4χ4) τυχαία νούμερα απο το 0 εως το 1 με ομοιόμορφη (uniform) κατανομή. Απο κει και πέρα πολλαπλασιάζεις/προσθέτεις/αφαιρείς όλη τη γεννήτρια για να τη προσαρμόσεις στις τιμές που θέλεις να περιορίζεται... σ'ευχαριστω που με βοηθησες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.