el02154 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Παιδιά, μου ζήτησε η εταιρεία του πατέρα μου (μικρή εταιρεία με 4-5 υπολογιστές σε δίκτυο μεταξύ τους) αν υπάρχει κάποια λύση να κάνουν όλοι οι υπολογιστές backup ανά ορισμένο χρονικό διάστημα ώστε να μην χάνονται αρχεία. Θα τους απαντήσω σε 2-3 μέρες και θα ήθελα να ξέρω όλες τις δυνατές επιλογές και αυτά που θα χρειαστούν τόσο σε hardware όσο και σε software. Αν έχεις κάποιος καμμιά ιδέα, καλοδεχούμενη.
Moderators Gi0 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Κανε και τον κοπο να μας πεις τι λειτουργικα τρεχουν οι clients,τι λειτουργικο τρεχει ο/οι servers,τι υποδομη υπαρχει οσον αφορα το storage κλπ.
el02154 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Ναι σόρρυ παιδιά, όλοι τρέχουν windows xp, η εταιρεία διαθέτει έναν σχετικό παλιό σέρβερ όπου είναι εγκατεστημένη μία εφαρμογή για κοινή χρήση και ο μαιλ σέρβερ.
Moderators Gi0 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Για να καταλαβω.Θελεις να παιρνεις backup τα δεδομενα απο την εφαρμογη που αναφερεις?Θελεις να παιρνεις backup το λειτουργικο του καθε υπολογιστη-client του δικτυου? Αν μιλαμε για το πρωτο,νομιζω πως το πιο λογικο ειναι να σωζουν ολοι οι clients σε καποιο file server και να παιρνεις backup τον fileserver.Αν μιλαμε για images των clients,πες μας τι εκδοσεις windows εχουν.
el02154 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Συγνώμη που δεν ήμουν κατανοητός, αυτό που θέλω είναι να γίνεται περιοδικό backup των clients (περίπου 4-5). Τα μηχανήματα τρέχουν windows xp pro.
Rabican Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 αν θελεις απλα τα δεδομενα της εφαρμογης ειναι ευκολο. αν θελεις να παιρνεις backup τα λειτουργικα τους νομιζω θα χρειαστει καποιο προγραμμα για backup, οπως της symantec (παλιο Veritas). μπορεις να κανεις backup to disk φυσικα, και ετσι να μη χρειαστεις ρομποτικα libraries..
random Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Το να κάνεις system backup / full backup συστηματος (όλο το στημένο λειτουργικό, drivers, εγκατεστημένα προγράμματα, αρχεία χρήστη, ρυθμίσεις δικτύου και γενικώς τα πάντα εκτός του BIOS: οτιδηποτε αποθηκευεται σε δίσκο), ειναι αρκετά σπάταλο σε χώρο και σε χρόνο, και οι πιθανότητες επιτυχούς restore δεν ειναι 100%. μπορεις να το κάνεις αν θες, 1 ή 2 φορές το χρόνο, αλλα αν δεν συνοδευεται απο τακτικά backup αρχείων χρήστη (data backup), δεν θα ειναι πολυ χρήσιμο. Για data μπακαπ, ενα απο τα καλύτερα δωρεάν ειναι το Cobian Για data + system μπακαπ, αλλα οχι δωρεάν : Acronis true image wiki List of backup software ---------------------------------------------------------------------- Οταν κανεις αξιολόγηση τετοιων προγραμμάτων, σημείωσε να ελενξεις 2-3 πραγματάκια: 1. Να υποστηρίζει συνεργασία με το windows service Volume Shadow Copy. Αυτό σημαίνει οτι μπορεί να αντιγράψει αρχεία που την ώρα που γίνεται η αντιγραφή, μπορει να είναι ανοιχτά (κλειδωμένα) απο τον χρήστη. αν το πρόγραμμα δεν μπορεί να το κάνει αυτό, συμβαίνουν τα εξής εναλλακτικά: α. σεταρεις το πρόγραμμα να αγνοήσει το συγκεκριμένο κλειδωμένο αρχείο και να συνεχίσει με τα επόμενα. β. το μπακαπ σταματάει, και βγαζει μηνυμα στο χρήστη, "σώσε+κλείσε το αρχείο θέλω να κανω μπακαπ!" (ο χρήστης όμως έχει σχολάσει. συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες) γ. το μπακαπ γίνεται μόνο απόγευμα/βράδυ που εχουν φυγει ολοι οι χρήστες (και αν τα pc ειναι OFF, τα προγραμματίζεις ανάλογα να ανοιγουν μόνα τους για να κανουν μπακαπ). 2. Να ειναι συμβατά με Windows vista/7 64-bit. Σήμερα έχεις μονο xp32, αλλα δεν υπάρχει λόγος να ξαναψάχνεις μπακαπιέρα, αν η εταιρεία πάει σε αναβαθμίσεις υπολογιστών. 3. να υποστηρίζεται εγγραφή του μπακαπ σε ολα τα δημοφιλή targets: local folder, dvd recorder, windows share, FTP, κλπ.. 4. να μην εχει πρόβλημα με ονοματα αρχείων στα Ελληνικά, unicode , κλπ. *μερικά προγράμματα εχουν επιλογή, αν κάτι παει στραβά (ή ακομα και με τα πετυχημένα) στη διαδικασία μπακαπ (πχ. γέμισε ο δίσκος), να στέλνουν email σε συγκεκριμένο λογαριασμό. *και αν συνδιάσεις το email με ενα account στο cosmote mycosmos.gr το email γίνεται δωρεάν μηνυμα στο κινητό.
el02154 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Το να κάνεις system backup / full backup συστηματος (όλο το στημένο λειτουργικό, drivers, εγκατεστημένα προγράμματα, αρχεία χρήστη, ρυθμίσεις δικτύου και γενικώς τα πάντα εκτός του BIOS: οτιδηποτε αποθηκευεται σε δίσκο), ειναι αρκετά σπάταλο σε χώρο και σε χρόνο,και οι πιθανότητες επιτυχούς restore δεν ειναι 100%. μπορεις να το κάνεις αν θες, 1 ή 2 φορές το χρόνο, αλλα αν δεν συνοδευεται απο τακτικά backup αρχείων χρήστη (data backup), δεν θα ειναι πολυ χρήσιμο. Για data μπακαπ, ενα απο τα καλύτερα δωρεάν ειναι το Cobian Για data + system μπακαπ, αλλα οχι δωρεάν : Acronis true image wiki List of backup software ---------------------------------------------------------------------- Οταν κανεις αξιολόγηση τετοιων προγραμμάτων, σημείωσε να ελενξεις 2-3 πραγματάκια: 1. Να υποστηρίζει συνεργασία με το windows service Volume Shadow Copy. Αυτό σημαίνει οτι μπορεί να αντιγράψει αρχεία που την ώρα που γίνεται η αντιγραφή, μπορει να είναι ανοιχτά (κλειδωμένα) απο τον χρήστη. αν το πρόγραμμα δεν μπορεί να το κάνει αυτό, συμβαίνουν τα εξής εναλλακτικά: α. σεταρεις το πρόγραμμα να αγνοήσει το συγκεκριμένο κλειδωμένο αρχείο και να συνεχίσει με τα επόμενα. β. το μπακαπ σταματάει, και βγαζει μηνυμα στο χρήστη, "σώσε+κλείσε το αρχείο θέλω να κανω μπακαπ!" (ο χρήστης όμως έχει σχολάσει. συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες) γ. το μπακαπ γίνεται μόνο απόγευμα/βράδυ που εχουν φυγει ολοι οι χρήστες (και αν τα pc ειναι OFF, τα προγραμματίζεις ανάλογα να ανοιγουν μόνα τους για να κανουν μπακαπ). 2. Να ειναι συμβατά με Windows vista/7 64-bit. Σήμερα έχεις μονο xp32, αλλα δεν υπάρχει λόγος να ξαναψάχνεις μπακαπιέρα, αν η εταιρεία πάει σε αναβαθμίσεις υπολογιστών. 3. να υποστηρίζεται εγγραφή του μπακαπ σε ολα τα δημοφιλή targets: local folder, dvd recorder, windows share, FTP, κλπ.. 4. να μην εχει πρόβλημα με ονοματα αρχείων στα Ελληνικά, unicode , κλπ. *μερικά προγράμματα εχουν επιλογή, αν κάτι παει στραβά (ή ακομα και με τα πετυχημένα) στη διαδικασία μπακαπ (πχ. γέμισε ο δίσκος), να στέλνουν email σε συγκεκριμένο λογαριασμό. *και αν συνδιάσεις το email με ενα account στο cosmote mycosmos.gr το email γίνεται δωρεάν μηνυμα στο κινητό. σε υπέρευχαριστώ. Επειδή βλέπω οτί το κατέχεις το θέμα, εσύ ποιο θα πρότεινες έτσι ώστε να πληρεί όλα τα παραπάνω; και πάλι ευχαριστώ.
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 σε υπέρευχαριστώ. Επειδή βλέπω οτί το κατέχεις το θέμα, εσύ ποιο θα πρότεινες έτσι ώστε να πληρεί όλα τα παραπάνω; και πάλι ευχαριστώ. Για data + system μπακαπ, αλλα οχι δωρεάν : Acronis true image ααααααααααααα
random Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Η αληθεια ειναι οτι δεν κατέχω κανενα θεμα. απλα απολαμβάνω την συγγραφή σεντονίων. εγραψα ενδεικτικά 2. ένα δωρεαν , ενα με κόστος. δοκιμασε 4-5 λυσεις που βλεπεις να προτινουν και αλλοι. μην διαννοηθείς να προτίνεις γραπτώς (σε πελάτη σου ή εργοδότη), κατι που δεν δοκιμασες εσυ ο ίδιος. επειδη το εγραψε ενας σε ενα φορουμ, και το διαβασα και στο RAM... αν δεν μπορεις να δοκιμάσεις, ισως δεν μπορεις και να προτίνεις.
Moderators Gi0 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μια χαρα κανει την δουλεια του το acronis και αν θελεις κατι διαφορετικο(..και εχεις μπολικα ευρω στην ακρη για τα licences)μπορεις να δοκιμασεις τον System Center Configuration Manager της microsoft που μπορει να κανει και αυτη τη δουλεια.
eirinikp Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Γεια! Ποστάρω εδώ γιατί μου φαίνεται παρόμοιο αυτό που ζητάω: Ψάχνω για ένα δωρεάν πρόγραμμα με το οποίο θα μπορώ να παίρνω backup, να υπάρχει δυνατότητα schedule, και δυνατότητα να παίρνει backup και από θέσεις δικτύου, επειδή ο υπολογιστής μου είναι συνδεδεμένος και με άλλους, ώστε να μην παίρνουν backup και οι υπόλοιποι, αλλά να παίρνω εγώ backup για όλους. Στις θέσεις δικτύου υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα αρχεία που αποθηκεύουν οι άλλοι υπολογιστές, για να μπορώ να τα πάρω backup. Δε μιλάμε για full backup όλων των δεδομένων ή του λειτουργικού. Το δικό μου μηχάνημα είναι windows 7, ενώ τα υπόλοιπα xp. Έχετε τίποτα υπόψην σας? Ευχαριστώ πάρα πολύ!
eirinikp Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Για πόσα μηχανήματα μιλάμε συνολικά? 3 και το δικό μου 4
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.