Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με MS Visual Studio 2008 και Command Prompt

christian-ago

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Αφού εγκατέστησα τη σουίτα VS2008 της Microsoft, δοκίμασα να μεταγλωττίσω ένα project. Λανθασμένα βέβαια, χωρίς να γνωρίζω το πρόγραμμα, πάτησα μία επιλογή που έκανε κάτι attach to process στο Command Prompt των Windows. Δεν θυμάμαι ακριβώς τι, αλλά θα ήταν μάλλον το project μου. Βέβαια compile δεν έγινε, αλλά αυτό που έγινε είναι ότι ο linker δεν δουλεύει ούτε στο Visual Studio ούτε σε άλλον compiler πχ. DEVC++ και έτσι δεν μπορώ να μεταγλωττίσω τίποτα. Λογικό μου φαίνεται από τη στιγμή που πείραξα την κονσόλα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι πώς να ξεκάνω τη χαζομάρα που έκανα; Ευχαριστώ :-)

Δημοσ.

Χωρίς να μας λες ακριβώς τι έκανες, δεν μπορούμε να σου πούμε τι λάθος έκανες (αν έκανες) και πως το αναιρείς. Αν πατήσεις F5, θα κάνεις build (το compile στη γλώσσα του VS) και θα τρέχει η εφαρμογή σου σε debug mode.

Αν έχεις errors μπορείς να τα δεις στο error list παράθυρο. Εκεί θα αναφέρει κάποιο λάθος. Αν θέλεις κάντο post για να δούμε τι θέμα έχεις. Επίσης, σε τι γλώσσα είναι το project σου;

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν το έχω στη μεταγλώττιση όσο στη δημιουργία εκτελέσιμου αρχειου απο τον linker. Ο linker νομιζω οτι εχει αχρηστευτει από τοτε που εκανα attach το project στην κονσολα των Windows κι ετσι δεν μπορει να εκτελεσει ηδη σωστα μεταγλωττισμενους κωδικες.

Μηνυμα που μου βγαζει το DevC++

> [Linker error] undefined reference to `__cpu_features_init' 
 ld returned 1 exit status 
C:\xxx\Makefile.win [build Error]  [new.exe] Error 1

Δημοσ.

Πως το κατάφερες;

Κανονικά πας στο μενού "Build", πατάς "Build" και είναι έτοιμο το project. Με F5 το κάνει compile και το τρέχει για debug.

Τα make files του VS και του Dev C++ δεν νομίζω να είναι συμβατά.

Δημοσ.

Επανεγκατέστησα το DevC++ και τωρα μου βγαζει το εξης λαθος.

>  cannot find -lobjc 
 ld returned 1 exit status 

Ειναι μηπως κατι με τις βιβλιοθηκες;

Δημοσ.
Καμια βοηθεια? Πριν το παω για φορματ γιατι δεν μπορω να μεταγλωτισω τιποτα σε οποιονδηποτε compiler. Ευχαριστω.

Τι φορματ... κανε απεγκατασταση και μετα εγκατασταση του msstudio.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...