Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με Cpu

Giota_21

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά θέλω τη βοήθειά σας. Εδώ και αρκετούς μήνες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Ο υπολογιστής κάνει ξαφνικά επανεκκίνηση και αρκετές φορές μου βγάζει αυτό το μήνυμα: Cpu over Temperature Error Press F1 to resume. Checking NVRAM. Πατάω το F1 και όλα καλά. Αλλά συνεχίζει να κάνει επανεκκίνηση αρκετές φορές τη μέρα. Δεν ρώτησα ακόμα κάποιον σχετικό με το θέμα. Αν γνωρίζετε, απαντήστε μου.

Η σύνθεση του υπολογιστή είναι:

Windows Vista Home Premium

Asus P5QC

Intel core 2Duo E8500

2G Ram

Δημοσ.

οταν λες συνεχιζει να κανει επανεκινηση αρκετες φορες την ημερα , τ εννοεις ? οτι κανει σε ακυρα χρονικα σημεια ? overclock εχει γινει ?

αυτο το μηνυμα που περνεις ειναι θεμα bios , εχεις το τελευταιο ? επισης σου βγαζει κ αυτο Unknown CPU detected. BIOS update required to unleash its full power. ?

Δημοσ.

Κατεβασε realtemp/coretemp και πες μας θερμοκρασιες.

Πιθανοτατα κανει shutdown λογω θερμοκρασιας.

Την στιγμη που κανει επανεκκινηση κανεις κατι "βαρυ" ;

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Λοιπόν. Πριν από λίγο, κατέβασα ένα προγραμματάκι σχετικά με τις θερμοκρασιές. Η θερμοκρασιά cpu είναι 64οC. Νομίζω ότι είναι αρκετή.

p_under: Δεν μου βγάζει κάτι άλλο, overclock δεν έχει γίνει. Η επανεκκίνηση γίνεται στο άσχετο!!!

Alexisssss: Όταν λες κάτι βαρύ???

Είμαι λίγο άσχετη! Sorry....

Δημοσ.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες απαντήσεις σας. Λοιπόν. Πριν από λίγο, κατέβασα ένα προγραμματάκι σχετικά με τις θερμοκρασιές. Η θερμοκρασιά cpu είναι 64οC. Νομίζω ότι είναι αρκετή.

p_under: Δεν μου βγάζει κάτι άλλο, overclock δεν έχει γίνει. Η επανεκκίνηση γίνεται στο άσχετο!!!

τοτε ειναι θεμα θερμοκρασιων οπως ειπαν κ τα υπολοιπα παιδια. οπως ειπωθηκε κατεβασε ενα προγραμμα που τσεκαρει τις θερμοκρασιες . οι 64 βαθμοι ειναι απο τελειοι ως χαλια ειναι πολυ σχετικο αυτο . αν δεν κανει τιποτα το πισι κ εχει 64 βαθμους ειναι παρα πολυ. τσεκαρε σκονη στην ψυκτρα.

Δημοσ.

Οταν λεω κατι "βαρυ" εννοω καποια βαρια εφαρμογη,οταν δηλαδη ο επεξεργαστης χρειαζεται να δωσει ενα >30% των επιδοσεων του οπου δηλαδη αρχιζει να ανεβαινει και η θερμοκρασια.

Τωρα που εχεις 64 κανεις τπτ;;Η ειναι σε ηρεμια το pc σου δηλαδη μονο browser ανοιχτος;;

Η θερμοκρασια αν δεν τρεχεις καποια βαρια εφαρμογη ειναι παρα πολυ υψηλη.

Αγοραζεις καινουρια παστουλα και κανεις επανατοποθετηση της ψυχτρας...:-)

Δημοσ.
Οταν λεω κατι "βαρυ" εννοω καποια βαρια εφαρμογη,οταν δηλαδη ο επεξεργαστης χρειαζεται να δωσει ενα >30% των επιδοσεων του οπου δηλαδη αρχιζει να ανεβαινει και η θερμοκρασια.

Τωρα που εχεις 64 κανεις τπτ;;Η ειναι σε ηρεμια το pc σου δηλαδη μονο browser ανοιχτος;;

Η θερμοκρασια αν δεν τρεχεις καποια βαρια εφαρμογη ειναι παρα πολυ υψηλη.

Αγοραζεις καινουρια παστουλα και κανεις επανατοποθετηση της ψυχτρας...:-)

χωρις να θελω να προσβαλω κανεναν αλλα ρε Αλεξη

" Alexisssss: Όταν λες κάτι βαρύ???

Είμαι λίγο άσχετη! Sorry.... "

δεν νομιζω να μπορει η κοπελα να αλλαξει παστα . ας το παει εξω αλλα πρωτα να της πουμε τι εχει ωστε να μην την χρεωσουν 50 ευρω για 3 λεπτα δουλεια .

Δημοσ.

Ο ανεμιστήρας είναι καθαρός. Μάλλον θα κάνω μια απόπειρα να ανοίξω το κουτί σήμερα. Μήπως να πάρω κάτι σε ψύκτρα? Πάντως πέρα από την πλάκα, έχω ένα παλιό υπολογιστή του 2004 στον οποίο είχα βάλει vista και έλιωνε. Μετά έβαλα linux και πετούσε. Μου φαίνεται θα τα αφήσω τα vista. :-)

Δημοσ.

Το κουτί μπορώ να το ανοίξω. Απλά είμαι λίγο άσχετη με ορολογίες. Τα χέρια μου πιάνουν. :-) :-) Έχω κάπια βαριά προγράμματα, αλλά επέλεξα να μην τρέχουν κατά την εκκίνηση.

Δημοσ.

το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να κατεβασεις ενα προγραμμα που τσιτωνει τον επεξεργαστη ΣΤΡΕΣΣ ΤΕΣΤ λεγονται αυτα κ να δεις θερμοκρασιες κ επισης να δεις αν θα κανει ρεσταρτ τοτε .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...