Προς το περιεχόμενο

Dell studio 1557 – Μικρά εικονίδια

vasioum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Να σας ρωτήσω κάτι χαζό? Αγόρασα νέο laptop το dell studio 1557. Η αγορά έγινε γιατί το άλλο laptop που είχα έσβηνα στα ζόρια…. Έχει Windows 7 home 64bit.

Μου έχει σπάσει τα νεύρα κιριολεκτικά το μέγεθος τον εικονιδίων των προγραμμάτων. Πχ έβαλα photoshop και ειλικρινα τα εικονίδια είναι τόσο μικρά που πρέπει να κολλάω πάνω στην οθόνη βάλτε και λίγο τον αστιγματισμό μου που να δλω τι γράφει. Το ίδιο ισχύει και για το safari και για τις άλλες εφαρμογές.

Να φανταστώ ότι την έχω πατήσει? Είναι θέμα οθόνης latpop επιδεί είναι πλατιά η οθόνη? Στις ρυθμήσεις των windows δεν βρήκα κάτι που να διόρθωσε αυτέ. Αν δε αλλάξω ανάλυση … αφήστε το δεν παίζεται.

Είναι η οθόνη?

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων

Δημοσ.

Δυο πράγματα μπορείς να αλλάξεις. Πρώτον την ανάλυση της οθόνης (μείωσε την). Δεύτερον το μέγεθος των εικονιδίων. Κράτα πατημένο στο ctrl και κούνα τη ροδέλα του ποντικιού πάνω κάτω

Δημοσ.

Με την ανάλυση δεν γίνεται τίποτα. Με το που την μικραίνω (από 1920*1080 σε 1280*720) είναι καλό το μέγεθος αλλά χάνει σε ποιότητα απεικόνισης. Είναι κάπως θολά. Αυτό με το ctr καλή λύση μόνο για τον browser. Δύστυχος την πάτησα… θα ξεστραβωθώ.

Σε ευχαριστώ.

Δημοσ.

Συγνώμη διάβασα καλά; Σε οθόνη 15,6 in έχεις ανάλυση 1920*1080; Λίγο υπερβολικό δεν είναι; Δοκίμασε κάποια ανάλυση που είναι ανεκτή και όχι θολή (για δοκίμασε 1280χ800)

Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνετε. Οι αναλύσεις που μου διαθέτει είναι συγκεκριμένες.

800*600

1024*768

1028*720

1280*1024

1920*1080

Δεν μου δίνει την δυνατότητα να βάλω αυτές που μου λέτε. Δοκίμασα την 1280*1024 αυτή τελικά δεν μου τα δείχνει θολά αλλά είναι απαράδεκτο από την άποψη ότι μίκρυνε την οθόνη και αριστερά και δεξιά μαύρο κενό. Διαθέτει και Catalyst Control center αλλά ούτε από εκεί.

Θα μου πείτε ας πρόσεχα! Δεν μου πήγε το μυαλό ότι θα είχα τέτοιο θέμα…

Δημοσ.

thanks αλλά αν το κάνω αυτό τότε αλλοιώνει το κείμενο και φαίνεται πολύ θολό. Με λίγα λόγια αν το είχα διαπιστώσει νορίτερα το θέμα αυτό με την ανάλυση ΔΕΝ ΘΑ επερνα με τίποτα αυτό το laptop και ας εχανα σε επεξεργαστική ισχύ αγοράζοντας κάποιον με καλύτερη ανάλυση. Ανοιγω dreamweaver, photoshop ακόμα και browser και δεν βλέπω άνετα. Να το βράσω! τεσπα. Πάω να φουντάρω παιδιά πάνε 1000 ευρώπουλα έτσι. Τα λέμε ;-)

Δημοσ.
thanks αλλά αν το κάνω αυτό τότε αλλοιώνει το κείμενο και φαίνεται πολύ θολό. Με λίγα λόγια αν το είχα διαπιστώσει νορίτερα το θέμα αυτό με την ανάλυση ΔΕΝ ΘΑ επερνα με τίποτα αυτό το laptop και ας εχανα σε επεξεργαστική ισχύ αγοράζοντας κάποιον με καλύτερη ανάλυση. Ανοιγω dreamweaver, photoshop ακόμα και browser και δεν βλέπω άνετα. Να το βράσω! τεσπα. Πάω να φουντάρω παιδιά πάνε 1000 ευρώπουλα έτσι. Τα λέμε ;-)

απο που το αγορασες και πετυχες την οθονη 1920 χ 1080; τι αλλα χαρακτηριστικα εχει;

Δημοσ.

Παντως αυτο με την αναλυση ειναι προβλημα, ειχα το ιδιο προβλημα με ενα dell latitude d830 της δουλειας, και μετα απο 1 χρονο και κατι παρατηρησα οτι με επιανε πονοκεφαλος... επειδη δεν μπορουσα να του αλλαξω την οθονη του εβαλα μια εξωτερικη και ησυχασα... Τελικα νομιζω οτι τετοιες αναλυσεις ειναι για πολυ συγκεκριμενα πραματα...

Δημοσ.
απο που το αγορασες και πετυχες την οθονη 1920 χ 1080; τι αλλα χαρακτηριστικα εχει;

Multirama. Χαρακτηριστικά:

http://www.vnp.gr/index.php?target=products&product_id=1203

λεει όμως άλλη ανάλυση (Ανάλυση Οθόνης 1366 x 768)!!! το οποίο το δικό μου δεν την έχει!!

Aν αλλαζες το DPI απο τις ρυθμισεις της οθονης?

Έπαιξα με αυτά αλλά δεν πετυχαίνω καθαρή απεικόνιση δείχνει θολά.

μερικοι χρηστες ειναι πολυ περιεργοι . Ευτυχως που δεν σε εχω στην εταιρεια που δουλευω ( και εσυ εμενα )

Αν αναφέρεσαι σε εμένα δεν με θεωρώ περίεργο γιατί πολύ απλά με δυσκολεύει στην εργασία μου και στο hobby μου. :-)

Παντως αυτο με την αναλυση ειναι προβλημα, ειχα το ιδιο προβλημα με ενα dell latitude d830 της δουλειας, και μετα απο 1 χρονο και κατι παρατηρησα οτι με επιανε πονοκεφαλος... επειδη δεν μπορουσα να του αλλαξω την οθονη του εβαλα μια εξωτερικη και ησυχασα... Τελικα νομιζω οτι τετοιες αναλυσεις ειναι για πολυ συγκεκριμενα πραματα...

Το σκέφτηκα και αυτό για εξωτερική οθόνη αλλά θα μου είναι λίγο πρόβλημα στις μετακινήσεις μου. Λες να πάρω ιδικό σάκο για οθόνες? ;) :-D

Ευχαριστώ!

---------- Προσθήκη στις 15:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:03 ----------

Προς ενημέρωση όλων! Όσοι θέλουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο μοντέλο ΔΕΝ υποστηρίζει ανάλυση 1366 x 768.

Πήγα στα multirama και ζήτησα από τον πωλητή να μου βάλει ανάλυση 1366 x 768. ΔΕΝ τα κατάφερε. Κατανόησε ότι είναι δύσκολο να εργάζεσαι σε αναλύσεις διαφορετικές από αυτήν και μου πρότεινε να επιστρέψω το μηχανάκι και να πάρω οποιοδήποτε άλλο επιθυμώ. Μπράβο τους!

Έτσι μου παρήγγειλε άλλο και θα επιστρέψω το dell 1557 αύριο.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Το μοντέλο αυτό βγένει με οθόνες που υποστηρίζουν αναλύσεις 1920χ1080 (μόνο στην Αμερική), 1366χ768 (Ευρώπη και ίσως αμερική).

Δουλέυω φυσιολογικότατα με photoshop και cinema 4d, firefox και opera (σε windows) και το μόνο που δοκίμασα σε linux (ubuntu 9.10) ήταν το compiz, και έπαιξε πολύ ικανοποιητικά. Επίσης επειδή βαριόμουν να του περάσω κάποιο άλλο πρόγραμμα βλέπω ικανοποιητικότατα τενείες στο windows media player.

Πιθανόν το δικό σου ή ήταν ελατωματικό ή κάτι δεν είχε πάει καλά στην εγκατάσταση. Οπότε πιθανόν με ένα απλό format το πρόβλημα να λυνόταν.

Επίσης το είπες και μόνος σου. Πωλητής ήταν ΟΧΙ τεχνικός.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...