ioannis Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Σήμερα έλαβα το παρακάτω μήνυμα και περιμένω σχόλια: Microsoft Promotion Award Team Dr. Louis McGonagall Stamford New Road, Altrincham Cheshire WA14 1EP London. United Kingdom. MICROSOFT WINNING NOTIFICATION. It is obvious that this notification will come to you as a surprise but please find time to read it carefully as we congratulate you over your success in the following official publication of results of the E-mail electronic online Sweepstakes organized by Microsoft, in conjunction with the foundation for the promotion of software products, (F.P.S.) held FEBRUARY 2010, in London United Kingdom. Where your email address emerged as one of the online Winning emails in the 2nd category and therefore attracted a cash award of 850,000.00 {Eight Hundred and Fifty Thousand Great British Pounds Sterling's}. The selection process was carried out through random selection in our Computerized Email Selection System (C.E.S.S.) from a database of over a million email addresses from each continent of the world wide web drawn from all the continents of the world. They are arranged in this format below: CATEGORY NO.OF WINNERS WINNING PRIZES 1st. 2 950,000.00 pounds each 2nd. 8 850,000.00 pounds each 3rd. 13 550,000.00 pounds each 4th. 27 350,000.00 pounds each We write to officially notify you of this award and to advise you to contact the processing office immediately upon receipt of this message for more information concerning the verification, processing and eventual payment of the above prize to you. It is important to note that your award information was released with the following particulars attached to it. (1) Award numbers: MWL#2010 (2) Email ticket numbers: 1690-2445-8598-57, (3) Batch numbers: 850MBL#2010 (4) The file reference numbers: MFR-Y/250-450810 {5} Serial Numbers: MST/776/ML1401 For verification purpose be sure to include: VERIFICATION AND FUNDS RELEASE FORM. 1. Full Names: 2. Sex: 3. Age: 4. Marital Status: 5. Nationality: 6. Residential Address: : 7. Occupation/Position Held: 8. Telephone Number: 9. Fax Number: 10. Have you ever won an Online Lottery ? To file for your claim, Please contact your Validating Officer for VALIDATION of your winning within Twenty-nine working days of this winning notification. Winnings that are not validated within Twenty-nine working days of winning notification are termed void and invalid. You are required to mention the above particulars of your award in every correspondence to enable the Agent validate your winning. *********************************************************************** FOREIGN TRANSFER MANAGER SIR. ROBERT CARDEN MICROSOFT SECURITY DEPARTMENT (UK). M.S. PRO. ZONAL COORDINATOR. Email: [email protected] *********************************************************************** The Microsoft Internet E-mail lottery Awards is sponsored by our CEO/Chairman, Bill Gates and a consortium of software promotion companies. The Intel Group, Toshiba, Dell Computers and other International Companies. The Microsoft internet E-mail draw is held periodically and is organized to encourage the use of the Internet and promote computer literacy worldwide. The Microsoft Window lottery has discovered a huge number of double claims due to winners informing close friends relatives and third parties about their winning and also sharing their pin numbers. As a result of this, these friends try to claim the lottery on behalf of the real winners. The Microsoft lottery has reached a decision from headquarters that any double claim discovered by the Lottery Board will result to the Canceling of that particular winning, making a loss for both the double claimer and the real winner, as it is taken that the real winner was the informer to the double claimer about the lottery. So you are hereby strongly advised once more to keep your winnings strictly confidential until you claim your prize. Once again on behalf of all our staff, CONGRATULATIONS!!! Sincerely, MICROSOFT DIRECTORATE UNIT M.S.PRO. ZONAL COORDINATOR.
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Για αρχή πρέπει να αναρωτηθείς πως γίνεται να κερδίζεις έναν διαγωνισμό στον οποίο δεν έχεις δηλώσει συμμετοχή ; Όλα τα άλλα είναι περιττά...
isay Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Ρε Γιαννη τι να σχολιάσουμε; Καραμπινάτο spam είναι.
Αρούκος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Τέτοια μηνύματα μου έρχονται δεκάδες κάθε μέρα, έχω set-άρει το mail μου να τα πηγαίνει κατεθείαν στα Junk. Και εγώ στα πρώτα που μου έστελναν νόμιζα πως είχα κερδίσει τίποτα και λέω "ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ!" Αλλά μετά ρώτησα και μου είπαν πως είναι scam, δηλαδή μηνύματα που λαμβάνουν εκατομμύρια χρήστες στο Ίντερνετ από άκυρους για να τους προσεγγίσουν να καλέσουν σε κάποιο δήθεν τηλέφωνο (στο οποίο βέβαια χρεώνονται και πληρώνουν τα μαλλιά της κεφαλής τους). Κι αφού άρχισαν να σου στέλνουν δε θα έχει τελειωμό..θα βαρεθείς να ακούς πως παίρνεις λεφτά..αν όντως έπαιρνα 1 ευρώ για κάθε τέτοιο μήνυμα τότε θα ήμουν εκατομμυριούχος ---------- Προσθήκη στις 21:55 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:53 ---------- Α, επίσης μη ξεχάσω να πω ότι μπορεί να λάβεις και μηνύματα του τύπου "έγινε ένα αεροπορικό δυστύχημα όπου πέθανε ο κος Ταδόπουλος από την Αραβία και η κληρονομιά του (από εκατομμύριο και πάνω, μη τους πουν και γύφτους) μένει σε όποιον καλέσει πρώτος στο νούμερο 666-κορόιδο-123414031249... beware
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Σε ένα φίλο μου είχαν βάλει και το πραγματικό του επίθετο και ότι αυτός που πέθανε ήταν συγγενής του. Κοίτα να δεις που έχουν φτάσει...
Αρούκος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Έλεος! Σοβαρά; Εμένα προς το παρόν μόνο για Άραβες και Ελβετούς μου 'χουν στείλει.. έχουν φαντασία πάντως οι spammerz, έτσι;
StefxOup Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Περίπου 1-1,5 χρόνο πριν ήταν η Νιγηρία στο προσκήνιο...National Bank of Nigeria,θάνατος ενός που είχε πολλές καταθέσεις και ο υπάλληλος της τράπεζας ήθελε να τα μοιραστεί μαζί σου κλπ κλπ. Άραγε υπάρχει επάγγελμα "Spammer";;; Γιατί όντως θέλει αρκετή δουλειά για να σκαρφιστείς σενάρια που πείθουν...
Αρούκος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Εμ τι τώρα! Συμπέρασμα/ηθικό δίδαγμα: οι σπάμμερς είναι ή αποτυχημένοι σεναριογράφοι ή αργόσχολοι ιντερνετόβιοι!
parsifal Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Υπόμνημα: Προειδοποιήσεις για απάτες μέσω e-mail (phishing & scams)
Luxx Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Εγω καν δε τα διαβαζω. Πανω απο 50 την ημερα ερχονται στα junk!
halvas0000 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Μην δινετε την διευθυνση σας πουθενα και ΠΟΤΕ μην στελνετε ή σας στελνουν FW(forward) messages για να μην λαμβανετε spam.
Luxx Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δε γινεται πουθενα. Σε 100 φορουμς ειμαι γραμμενος.
ee3509 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 FOREIGN TRANSFER MANAGER SIR. ROBERT CARDEN MICROSOFT SECURITY DEPARTMENT (UK). M.S. PRO. ZONAL COORDINATOR. Email: [email protected] Ο κακομοίρης ο Sir (!) Robert Carden ούτε ενα εταιρικό email δεν έχει και αναγκάστηκε να ανοίξει account στο 8u8.com (?). Και είναι και στο security το παλικάρι. επίσης είναι τόσο ψώνιο που η βασίλισσα τον έκανε Sir, που το έχει βάλει και στο username στο email του. Μάλιστα με ένα γρήγορο whois μπορούμε να βρούμε οτι το 8u8.com είναι registered στην κίνα (εκεί ούτε google δεν έχουν πια) IP: 59.33.38.57 IP Location: Guangzhou, China Επίσης πάντα κοιτάς και την διεύθυνση του αποστολέα κατα προτίμηση απο το source. Για φόρουμ άνοιξε ένα βοηθητικό mail account, και μην δίνεις το κανονικό σου.
Sir Pretender Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Να πω, σε όποιον έχει ανάγκη από χρήματα (δύσκολες εποχές περνάμε) ότι έχω καβάτζα καμιά 200αριά εκατομμύρια (δολάρια, ευρώ, λίρες, ότι προτιμά ο καθένας) που έχω κερδίσει σε τέτοιους διαγωνισμούς που δεν πήρα ποτέ μέρος (αυτό θα πει κ**οφαρδία!) και άλλη μια κατοστάρα από πρίγκιπες και ζάπλουτους Αφρικανούς/Άραβες που θέλουν να κάνουν μεταφορές χρημάτων σε λογαριασμούς. Αν χρειάζεται κανείς τίποτα ψιλά λοιπόν, ας ρίξει ένα PM και θα του προωθήσω ένα απ' αυτά Πέρα απ' την πλάκα, τέτοια μηνύματα μην τα διαβάζετε καν. Και στα "διαγραμμένα" που τα στέλνετε, πολύ τους είναι. Αναγκαίο κακό...
isay Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Μην δινετε την διευθυνση σας πουθενα και ΠΟΤΕ μην στελνετε ή σας στελνουν FW(forward) messages για να μην λαμβανετε spam. Κοίτα το να μη δίνεις τη διεύθυνση πουθενά δε γίνεται. Επίσης έχω τσακωθεί με αρκετούς που κάνουν forward ή μαζική αποστολή με από CC και όσοι δεν καταλάβαιναν απλά τους ζήτησα να σταματήσουν να μου στέλνουν ότι βρίσκουν και να επικοινωνούν μαζί μου μόνο αν είναι κάτι προσωπικό. Δε γινεται πουθενα. Σε 100 φορουμς ειμαι γραμμενος. Luxx πας γυρεύοντας. Για forum και ότι άλλη σαβούρα σκεφτείς, μπορείς να φτιάξεις κάποια δωρεάν email και να κάνεις τη δουλειά σου. Δεν είναι ανάγκη να δίνεις το πρωτεύον email σου. Έχω καταλήξει ότι το spam δεν το αποφεύγεις με τίποτα και κάθε χρόνο θα γίνεται και χειρότερα. Το καλύτερο είναι η χρήση καλών υπηρεσιών φιλτραρίσματος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.