Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα λειτουργικού μετά από εγκατάσταση

Wise_One

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά... Πώς έχει η κατάσταση...

Δύο σκληροί στο σύστημά μου. Ένας 640άρης SATA κι ένας IDE 80άρης. Έκανα την εγκατάσταση των 7 στον μεγάλο, τώρα που πάω να κάνω επανεκκίνηση πετάει σφάλμα "Disk boot failure, insert system disk and press enter".

Αυτό πάλι πώς του ήρθε; Το disk boot priority είναι σωστό, το λειτουργικό έκανε σωστή εγκατάσταση... Έχετε καμιά ιδέα;

Δημοσ.

Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο έχω με usb κι απ' αυτά μόνο το πληκτρολόγιο μπορώ να κάνω ps/2.

---------- Προσθήκη στις 18:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:03 ----------

Έχω τον IDE σκληρό σε Master. Αν το κάνω σε CS όπως το είχα πριν την αναβάθμιση, λες να κάνει τίποτα;

Δημοσ.

Απ' την αρχή είπα ότι το boot device priority είναι σωστό, το ξανα έκανα πάντως απ' την αρχή για καλό και για κακό.

Φαίνεται πως ο δίσκος έχει πρόβλημα. Έτρεξα το WD Lifeguard Diagnostics και βγάζει σφάλμα "DRQ Timeout". Μάλλον προβληματικός δίσκος. Τώρα γιατί στην αρχή έκανε εγκατάσταση το λειτουργικό και μετά "τα 'φτυσε", δε ξέρω.

Θα τον πάω Δευτέρα πίσω.

Να εγκαταστήσω τώρα το λειτουργικό στον IDE (τον έκανα CS καλού κακού) για να τελειώνω, ή να περιμένω τον καινούργιο SATA; Κυρίως από πλευράς ταχύτητας λέω.

Αρχικά θα είχα τον IDE γι' αποθηκευτικό χώρο (torrents, μουσική, παιχνίδια) αλλά λέω ν' αφήσω τον μεγάλο γι' αυτό... Ισως ν' αργήσει να έρθει ο μεγάλος και θέλω να τελειώνω με το στήσιμο του συστήματος...

Δημοσ.

oops δεν ειχα προσεξει οτι το ανεφερες.

Καλυτερα να περιμενεις τον SATA για να βαλεις το λειτουργικο. Θα ειναι σιγουρα πιο γρηγορο το συστημα σου.

Δημοσ.

Ξανά τα ίδια ρε σεις. Κάνω εγκατάσταση τα 7, πάνω να επανεκκινήσω για πρώτη φορά και γίνεται ακριβώς το ίδιο. Το ίδιο μήνυμα σφάλματος, το ίδιο μήνυμα απ' το διαγνωστικό της WD. Τί μπορεί να παίζει;

Δημοσ.

Το δοκίμασα και στον παλιό τον υπολογιστή (έχει εννοείται SATA controllers), βγάζοντας τους δύο IDE, αφήνοντας μόνο τον SATA και πάλι δε φόρτωσε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...