Προς το περιεχόμενο

netbook temp

Lamiwtis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίγω ένα θέμα να γράψουμε/συγκρίνουμε τις θερμοκρασίες των netbook

Από το Speefan , netbook lenovo s9e/s10e και το power managment=performance

temp:50C

hdo: 45C

temp1:43C

core0:50C

core1:50C

Δημοσ.

Καλησπέρα,

εγώ έχω ενα της HP με Intel Atom επεξεργαστή. Λειτουργεί σε πολύ χαμηλές θερμοκράσιες. Όταν δεν τρέχω ενα πρόγραμα δουλεύει στους 10 C, όταν τρέχω

ενα παιχνίδι ανεβαίνει στους 16 C. Δεν καταλαβαίνω γιατί δουλεύει σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Δημοσ.
Καλησπέρα,

εγώ έχω ενα της HP με Intel Atom επεξεργαστή. Λειτουργεί σε πολύ χαμηλές θερμοκράσιες. Όταν δεν τρέχω ενα πρόγραμα δουλεύει στους 10 C, όταν τρέχω

ενα παιχνίδι ανεβαίνει στους 16 C. Δεν καταλαβαίνω γιατί δουλεύει σε τόσο χαμηλές θερμοκρασίες.

Είτε γιατί έχει χαλασμένο αισθητήρα είτε γιατί το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς διαβάζει λάθος τον αισθητήρα.

Δημοσ.

Φίλε είχες δίκιο. κατέβασα το speed fan και μου έβγαλε οτι δουλεύει στους 46 βαθμούς. Το λάπτοπ που έχω δουλεύει στους 36 βαθμούς (χαλαρο).Τρέχοντας ενα παιχνιδι δεν το έχω τσεκάρει τους βαθμούς του.

Δημοσ.

το περιμενα καιρο ενα τετοιο θεμα:P

Acer aspire one D150w

cpu temps απο core temp

0-17 idle 40-53 full load

hdd 15-17 idle 30-40 σε νορμαλ καταστασεις(μια φορα εχει βαρεσει και 51)μετρησεις με hd sentinel

Δημοσ.

0-20C μόνο στην ύπαιθρο στην Αλάσκα.

Acer One 751, idle (μετά από 3 ώρες χρήσης / 21C θερμοκρασία δωματίου):

Everest: CPU 41C / HDD 36C

Core Temp: CPU 32C

Δημοσ.

ΟΚ αλλά όταν λέμε idle εννοούμε να χει δουλέψει λίγο ο υπολογιστής, όχι αμέσως μετά το boot. Και πάλι, δεν είναι δυνατόν να έχει θερμοκρασίες μικρότερες απ το περιβάλλον στο οποίο βρίσκεται.

Δημοσ.

Dell mini 1010 Intel atom Z530 passive cooling.

Graphics Intel GMA 500.

Σε idle στους 42-43.

Μετά απο ώρες σερφαρίσματος 48-50 max.

Σε αναπαραγωγή ταινίων HD δεν έχω δοκιμάσει να δώ.

2jcu3xw.jpg

Δημοσ.
Dell mini 1010 Intel atom Z530 passive cooling.

Graphics Intel GMA 500.

Σε idle στους 42-43.

Μετά απο ώρες σερφαρίσματος 48-50 max.

Σε αναπαραγωγή ταινίων HD δεν έχω δοκιμάσει να δώ.

2jcu3xw.jpg

Θεωρω οτι 50 βαθμοι για τον z530 ειναι πολλοι για σερφαρισμα...αν σκεφτουμε το γεγονος οτι εχει αρκετα χαμηλη αποδοση

Δημοσ.

Δεν είναι καθόλου πολλοί οι βαθμοί γιαυτόν.

Μη ξεχνάς ότι είναι και passive.

Επειδή δεν είναι το πρώτο netbook που είχα ποτε, το συγκεκριμένο είναι πάντα δροσερό και στην περιοχή του πληκρολογίου και απο κάτω, οση ώρα και να τον έχω να δουλεύει,

Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές μπορούν να φτασουν τους 90+ βαθμούς.

Χρησιμοποιώντας κάποια φορά το setfsb προγραμματακι τον είχα κλοκάρει στα 1.92Ghz απλά για να δώ τι γίνεται εκεί, ο cpu δεν ανέβαζε ιδιαίτερα θερμοκρασίες (+6-7 βαθμούς) και ήταν σταθερότατος.

Επίσης μη κοιτάς τα 1.3Ghz στη φωτό, όταν είναι σε idle πέφτει η συχνότητα ακόμα και στα 700Mhz..

Δημοσ.
Δεν είναι καθόλου πολλοί οι βαθμοί γιαυτόν.

Μη ξεχνάς ότι είναι και passive.

Επειδή δεν είναι το πρώτο netbook που είχα ποτε, το συγκεκριμένο είναι πάντα δροσερό και στην περιοχή του πληκρολογίου και απο κάτω, οση ώρα και να τον έχω να δουλεύει,

Οι συγκεκριμένοι επεξεργαστές μπορούν να φτασουν τους 90+ βαθμούς.

Χρησιμοποιώντας κάποια φορά το setfsb προγραμματακι τον είχα κλοκάρει στα 1.92Ghz απλά για να δώ τι γίνεται εκεί, ο cpu δεν ανέβαζε ιδιαίτερα θερμοκρασίες (+6-7 βαθμούς) και ήταν σταθερότατος.

Επίσης μη κοιτάς τα 1.3Ghz στη φωτό, όταν είναι σε idle πέφτει η συχνότητα ακόμα και στα 700Mhz..

ΟΚ αλλα σκεψου οτι ο δικος μου ειναι δυπυρηνος - ΠΟΛΥ μεγαλυτερης αποδοσης και εχουμε περιπου τις ιδιες θερμοκρασιες.....και ειναι και amd που δεν φημιζονται για τις χαμηλες θερμοκρασιες.....

Δημοσ.

Δέχομαι αυτά που λές αλλά όπως σου είπα είναι passive και έχει ανοχές στις υψηλές θερμοκρασίες. Η μη ύπαρξη ανεμιστήρα έχει και τα θετικα της και τα αρνητικά της.

Εγώ πάντως το προτιμώ αφού όπως είπα το netbook ποτέ δεν ζεσταίνεται (καίει) και δεν κάνει καθόλου θόρυβο. :-)

Ρίξε αν θές μια ματιά εδώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...