Members gsarig Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 8 Μαρτίου 2010 Τι.σχέση.έχει.η.λευκή.κορδέλα.με.αυτήν.Δεν είναι αμερικάνικη φάση; Η λευκή κορδέλα ήταν ωραία ταινία (δεν είναι αμερικάνικη - αν αυτό ρωτάς). Αυτό δεν το έχω δει ακόμα, αλλά θα το κάνω σίγουρα μιας και εμπιστεύομαι το γούστο του tzinos.
suspiria Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 El secreto de sus ojos/The Secret in Their Eyes/Το Μυστικό στα Μάτια της http://www.imdb.com/title/tt1305806/ Υποψηφιο για οσκαρ ξενης ταινιας και φαβορι για να το κερδισει. Απο οσα εχω δει φετος ειναι σιγουρα η ποιο μαγευτικη ταινια και προσωπικα θεωρο οτι κατι βλακειουλες στυλ αβαταρ οσο και τεχνολογικα εξελιγμενες να ειναι, οσο και να εχουν και καποιο περιβαλοντολογικο μυνημα, πολυ απλα δεν κλανουν μια μπροστα σε μια ταινια σαν ¨το μυστικο στα ματια της¨. Ενα μικρο δικηγορικο γραφειο στα μεσα τον 70ς, 5-6 βασικοι χαρακτηρες μονο και λιγοι ακομα σε βοηθητικους ρολους διαμαντια, μια μυστηρια δολοφονια που πλαναται στις ζωες ορισμενον ανθρωπον για 25 χρονια, και μια(2 αν βαλεις και την δολοφονημενη με τον συζηγο) μεγαλη ιστορια ανεκπληρωτης αγαπης. ολα αυτα ειναι αρκετα για μια ταινια καθηλωτικη που ποιανει λιγο πανω απο 2 ωρες Προσθετουμε και μια δοση απο απιστευτη κινηματογραφια/φωτογραφια, αφθονο τοπικο στοιχειο απο τις συνοικειες της αργεντινης, και ερμηνειες απλα αψεγαδιαστες και επικες. Ο σκηνοθετης εχει κανει εξαιρετη δουλεια παντα ακολουθοντας ευρηματικα τους πρωταγονιστες, βαζοντας συνεχεια μικρες πινελιες που δεν εχουν σχεση με πλουμιστα εφε, αλλα με εικαστικες παραδοσιακες εικονες, παιχνιδια με τις σκιες και τα προσωπα, τα κτιρια, τα παραθυρα, τις πορτες, ενα τυπο να κατουραει πισω σε ενα φρακτη (λολ), ολα μοιαζουν τοσο απλα αλλα τοσο ομορφα και μελετημενα. Η μεταφορα στην αργεντινη τοσα χρονια πισω ειναι μαγευτικη και απολειτα πειστικη (το λενε και οι αργεντινοι στο imdb), η σκηνη στο γηπεδο κλασσικη, προσεξτε εκει που πηδαει ο τυπος τον φραχτη πως τον ακολουθει η καμερα σαν να πεφτουν μαζι στον αερα ολα γυρισμενα χωρις εντιτ. Επισης χρησιμοποιει καποιες κοινες πλεον ιδεες, οπως μεταφορα της ιστοριας συνεχεια στο παρον και το παρελθον, αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να σε ενοχλησει καθως φανταζει απαραιτητο για την ροη της ιστοριας. Τελος πρωταγονιστες και δευτεροι ρολοι δινουν ρεσιταλ καθηλωτικο, οσο και αν δυσκολευει η γλωσσα στην αρχη, οι διαλογοι ειναι αρκετα βαθυστοχαστοι, εξυπνοι με αρκετες δοσεις χιουμορ να σπανε την σοβαροτητα, και στο τελος ακομα και η βαρια προφορα τους μοιαζει με οπερα (το γαμησα λοοοολ). Η ταινια ειναι αρκετα αργη, κουραστικη, ισως καποιοι να δελεαστουν να την κλεισουν καπου στο μισαωρο, αλλα μην τολμησετε, θελει υπομονη και επιβραβευει. Εχει δοσεις φιλμ νουαρ, θριλερ μυστηριου, ρομαντσου και αστυνομικου/δικηγορικου δραματος, αλλα με τον παλιο παροδοσιακο τροπο, με αργα στοιχεια και αποκαλυψεις που μπερδευονται πολυ με τις προσωπικες ζωες τον προταγωνιστον σε σημειο που καποιες φορες να νομιζεις οτι δεν παει πουθενα η υποθεση δολοφονιας. Αλλα μοιαζει σαν να παιζεις ενα πολυ δυσκολο και καλοδουλεμενο adventure game. 10-/10 (το - μονο λιγο για την διαρκεια και τον αργο ρυθμο) http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=361397 εδω εισαι φιλε μου
Francisco Goya Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Ο πρωταγωνιστής είχε παίξει σε μια ταινία που λέγεται "Nueve Reinas" (9 Βασίλισσες). Δεν μοιάζει με το "El Secreto De Sus Ojos", αλλά αξίζει να την τσεκάρετε!
bluesattack Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2010 Ο πρωταγωνιστής είχε παίξει σε μια ταινία που λέγεται "Nueve Reinas" (9 Βασίλισσες). Χαλαρα ταινιαρα .Ειχε γυριστει αν δεν κανω λαθος και ενα ριμεικ 'εγκληματικα μυαλα ' η καπως ετσι αλλα η αρχικη σε κερδιζει ..
Francisco Goya Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Βασικά ήταν έξυπνο το σενάριο και πολύ καλός ο ρυθμός!
Moderators Gi0 Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Moderators Δημοσ. 10 Μαρτίου 2010 Ο πρωταγωνιστής είχε παίξει σε μια ταινία που λέγεται "Nueve Reinas" (9 Βασίλισσες). Δεν μοιάζει με το "El Secreto De Sus Ojos", αλλά αξίζει να την τσεκάρετε! Μπηκε στην λιστα to do μονο και μονο για τον πρωταγωνιστη και μια απο τις προηγουμενες ταινιες του,το 9 Βασιλισσες,επισης απιστευτη ταινια. ααααααααα
Members gsarig Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Την είδα κι εγώ. Αριστούργημα δεν ξέρω αν θα την έλεγα, αλλά ήταν ωραία ταινία και πολύ προσεγμένη. Μετά την απογοήτευση του Hurt locker (που όσο να ναι το περίμενα πιο δυνατό), ήταν σίγουρα καλή επιλογή.
tzinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 μολις τελειωσα το white ribbon. Λοιπον δεν θελω να το απαξιοσο, καταλαβαινω τα θεματα του, τη λεει για τις καταπιεσμενες κοινωνιες, τον φασισμο, την γερμανια, την καλπικη ηθικη, την καταπιεση των παιδιων, την δημιουργια χαρακτηρων.....οπως και να το κανουμε ειναι σοβαρη ταινια και λεει πολλα ενω δειχνει μια αλλη ιστορια. ΑΛΛΑ αυτη η γαμημενη η ιστορια που διαλεγει για να περασει οτι μυνημα μπορει να θελει ειναι απιστευτα βαρετη και κουραστικη. Βαλε και την ανυποφορη και αποκρουστικη βαρβαρη γλωσσα τον γερμανικων, λιγο τον υπερβολικων ερμηνειων, το μουντο ασπρομαυρο κλιμα, βαρετη εξιστορηση απο τον δασκαλο, το οτι δεν υπηρχε ενας ενδιαφερον χαρακτηρας......και οτι γενικος χεστηκα ποιος σκοτωσε ποιον.....ολα κανουν την ταινια ενα βαρετο οχημα για να περασεις πολλα ενδιαφεροντα και σοβαρα μυνηματα. Ναι ειναι αρτιστικη ταινια, εχει ωραια τοπια, ενδιαφερον εικονα του καταπιεσμενου και απομακρου χωριου.....μπλα μπλα... τα ποιανο ολα.... απλα ειναι μια κουραστικη αλληγορια. Ας εγραφε ενα βιβλιο, ας εγραφε ενα αρθρο σε εφημεριδα τουτεστιν χαρηκα πολλυ περισοτερο το El Secreto και αξιζε περισοτερο το οσκαρ
disqualified Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 ....και οτι γενικος χεστηκα ποιος σκοτωσε ποιον..... χωρις να το θες βρηκες το νοημα της ταινιας. Δεν εχει σημασια ποιος σκοτωσε ποιον. Ναι η ταινια δεν ειναι καθολου ευκολη. Αλλα γιατι να εγραφε βιβλιο και οχι ταινια, επειδη δε θα σε εβαζε στον πειρασμο να το διαβασεις; . Δεκτη η κριτικη σου και το πως ενιωσες, αλλα γιατι να μη γυρισει ταινια με αυτο το θεμα; Πηρε δεν πηρε οσκαρ ειναι μια πετυχημενη ταινια και ενα αριστουργημα το οποιο νομιζω θα ειναι σημειο αναφορας στα επομενα χρονια. Προταση μου να τη ξαναδεις μετα απο 10 χρονια
tzinos Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Μαρτίου 2010 μα ακριβως αυτο ειναι το θεμα. Ξερω οτι σκοπος του δεν ειναι η δημιουργια ενας crime movie, αλλα αφου χρησιμοποιεις κατι τετοιο για να περασεις τα οποια μυνηματα σου, καντο τουλαχιστον ενδιαφερον και με μια ολοκληρωμενη καλοφτιαγμενη ιστορια. Τα γεγονοτα στο χωριο παρουσιαζονται αποτομα, δικαιολογυνται ετσι ξαφνικα απο μια φλασια του δασκαλου, και αναμαεσα τους δεν ξετυλισεται καμια σοβαρη ιστορια. οι χαρακτηρες δεν αναπτυσονται, τα παιδια δεν τα γνωριζουμαι, ουτε την κοινωνια, μονο 3-4 προβληματικες πλευρες της και την χαζη ιστορια αγαπης του δασκαλου. Σορυ αλλα δυομιση ωρες ηταν η ταινια και βλεπαμε η τον δακαλο να πηγενοερχεται με την ευα, η τα παιδια να πηγενουν στο κρεβατι για τιμωρια. Το μονο που υπαρχει ειναι μια αισθηση μυστικισμου και παρανοιας και αυταρχισμου. Σορυ αλλα μου εμοιαζε σαν το children of the corn looool. Οπως λες ειναι προσωπικη αποψη και κριτικη, και καταλαβαινω και τους λογους για τους οποιους θα αρεσει η ταινια σε αλλους. Εγω δεν πειστηκα απο το αρτιστικ κοματι, δεν δεθηκα με κανενα χαρακτηρα, δεν ειδα μια μεγαλειωδη σκηνοθεσια, η ιστορια δεν με συγκινησε και τα μυνηματα οκ υπαρχουν αλλα εγω ταινια εβλεπα. Δεν ειμαι κατα τον αρτιστικ και βαριον ταινιων, αλλα περα απο το υποβαθρο πρεπει να υπαρχει και κατι που να σε τραβαει στην οθονη και οχι να σε κουραζει. Με το secreto υπηρχαν στιγμες που ειχα κουραστει, που αισθανομουν οτι δεν προχορουσε η ταινια, αλλα παντα υπηρχε κατι που με ξανατραβουσε, καποιο πλανο, καποια ερμηνεια, ενα μικρο στοιχειο.... Στο dogville παλι αισθανομουν οτι εβλεπα κατι διαφορετικο, ειχε σημεια να σε κρατησουν, ενδιαφερουσα σκηνικα, ερμηνειες, εξιστορηση, μια θεατρικοτητα.... στο white ribon δεν βρηκα κατι σημαντικο να με αποροφησει.
STELLIOS Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Tετοια σαπουνοπερα μονο απο την νοτιο αμερικη μπορουσε να βγει,την παρακολουθησα μεχρι το τελος η ποιο αστεια σκηνη οταν βρηκε τον καταζητουμενο μεσα σε ενα πληθος 50000 ανθρωπων για γελια ηταν ...... αλιμονο να ηταν ετσι οι ποιοτικες ταινιες
tzinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 σε καθε στατιστικη υπαρχει καποιο νουμερο που διαφερει σημαντικα απο τα υπολοιπα, συνηθως αυτο αγνοειται ως λανθασμενο. Η πλακα ειναι οτι μαλλον στο ελ σεκρετο εισαι εσυ το στατιστικαλ ερορ ενω στο white ribbon ειμαι εγω λολ. περα απο την πλακα δεχτη η καθε αποψη, ειδικα αμα ειναι αναλυμενη σωστα και με επιχειρηματα. Δηλαδη εσυ βρηκες το στορυ σαπουνοπερα και διεγραψες ολα τα αλλα απο την ταινια? φωτογραφια, σκηνοθεσια, ερμηνειεες...ολα τα βρηκες αστεια??? Οσο για την σκηνη που λες, ναι ειναι τραβηγμενη και σε καθε ταινια υπαρχουν σκηνες βολικες που βοηθανε το στορυ να παει μπροστα, ψαχνανε στις κερκιδες τον φανατικων της ομαδας, μαλιστα τους εδειξε να απογοητευονται διοτι δεν βρισκαν ακρη και ξαφνικα τον ειδαν. Ναι απλοικο και βολικο, ταινια ειναι, αλλοιος μπορουσαν να σου δειξουν σε εξτρα στο ντιβιντι 6 ωρες παρακολουθησης εξω απο το γηπεδο ξερω γω ωστε να φαινετε ποιο ρεαλιστικο!! Και χανεις και την ουσια καθως ολη η σκηνη στο γηπεδο ειναι μαγικη και γυρισμενη σε ενα cut, χωρις edid, δες τον τροπο που τους ακολουθει η καμερα, ειδικα οταν πηδουν το μπαλκονι. Η μαγεια σε μια ταινια ειναι και τετοια πλανα, η καποια τοπια, η αναπαρασταση μιας εποχης, της παλιας λαικης αργεντινης....
Members gsarig Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Members Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Σχετικά με τη συγκεκριμένη σκηνή πάντως, νομίζω πως σε κάποια φάση ο ένας από τους δύο είπε ή υπονόησε πως πήγαιναν για πολλές Κυριακές στο γήπεδο κι έψαχναν και δεν τον βρήκαν με την πρώτη.
tzinos Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2010 και προφανος δεν ψαχνανε και μονοι τους αφου εξω ειχαν ολοκληρο team απο αστυνομικους, και το ποιο πιθανον ειναι να εχουν και αλλοι την φωτο του τυπου και να ψαχνουν σε αλλα σημεια. Απλα βολευε να σου δειξει οτι τον βρηκαν οι πρωταγονιστες. Καποια πραγματα υπενισονται, δεν μπορει να στα δειχνει ολα. Αρα αδικα κολλησες σε αυτο το σημειο
john1987 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Δημοσ. 22 Μαΐου 2010 Παιδια ειδα την ταινια χθες και ομολογω οτι τοσο καλη ταινια ειχα να δω πολυ καιρο! Πολυ ωραια σκηνοθεσια,ο πρωταγωνιστης εξαιρετικος και ενα σεναριο με αρκετα επιπεδα. Πανω απο ολα ομως,στο τελος νιωθεις γεματος,γιατι η ταινια ειναι πανω απο ολα "ανθρωπινη". Κατι μου λεει οτι αν δω (με το καλο) τπτ Αβαταρ και Hurt Locker θα ξενερωσω μετα απο αυτο. Συγχαρητηρια για το γουστο σου tzinos.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.