Προς το περιεχόμενο

El secreto de sus ojos. Το Σινεμα οπως πρεπει να ειναι!

tzinos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

El secreto de sus ojos/The Secret in Their Eyes/Το Μυστικό στα Μάτια της

http://www.imdb.com/title/tt1305806/

Υποψηφιο για οσκαρ ξενης ταινιας και φαβορι για να το κερδισει. Απο οσα εχω δει φετος ειναι σιγουρα η ποιο μαγευτικη ταινια και προσωπικα θεωρο οτι κατι βλακειουλες στυλ αβαταρ οσο και τεχνολογικα εξελιγμενες να ειναι, οσο και να εχουν και καποιο περιβαλοντολογικο μυνημα, πολυ απλα δεν κλανουν μια μπροστα σε μια ταινια σαν ¨το μυστικο στα ματια της¨. Ενα μικρο δικηγορικο γραφειο στα μεσα τον 70ς, 5-6 βασικοι χαρακτηρες μονο και λιγοι ακομα σε βοηθητικους ρολους διαμαντια, μια μυστηρια δολοφονια που πλαναται στις ζωες ορισμενον ανθρωπον για 25 χρονια, και μια(2 αν βαλεις και την δολοφονημενη με τον συζηγο) μεγαλη ιστορια ανεκπληρωτης αγαπης. ολα αυτα ειναι αρκετα για μια ταινια καθηλωτικη που ποιανει λιγο πανω απο 2 ωρες

Προσθετουμε και μια δοση απο απιστευτη κινηματογραφια/φωτογραφια, αφθονο τοπικο στοιχειο απο τις συνοικειες της αργεντινης, και ερμηνειες απλα αψεγαδιαστες και επικες. Ο σκηνοθετης εχει κανει εξαιρετη δουλεια παντα ακολουθοντας ευρηματικα τους πρωταγονιστες, βαζοντας συνεχεια μικρες πινελιες που δεν εχουν σχεση με πλουμιστα εφε, αλλα με εικαστικες παραδοσιακες εικονες, παιχνιδια με τις σκιες και τα προσωπα, τα κτιρια, τα παραθυρα, τις πορτες, ενα τυπο να κατουραει πισω σε ενα φρακτη (λολ), ολα μοιαζουν τοσο απλα αλλα τοσο ομορφα και μελετημενα. Η μεταφορα στην αργεντινη τοσα χρονια πισω ειναι μαγευτικη και απολειτα πειστικη (το λενε και οι αργεντινοι στο imdb), η σκηνη στο γηπεδο κλασσικη, προσεξτε εκει που πηδαει ο τυπος τον φραχτη πως τον ακολουθει η καμερα σαν να πεφτουν μαζι στον αερα ολα γυρισμενα χωρις εντιτ. Επισης χρησιμοποιει καποιες κοινες πλεον ιδεες, οπως μεταφορα της ιστοριας συνεχεια στο παρον και το παρελθον, αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να σε ενοχλησει καθως φανταζει απαραιτητο για την ροη της ιστοριας. Τελος πρωταγονιστες και δευτεροι ρολοι δινουν ρεσιταλ καθηλωτικο, οσο και αν δυσκολευει η γλωσσα στην αρχη, οι διαλογοι ειναι αρκετα βαθυστοχαστοι, εξυπνοι με αρκετες δοσεις χιουμορ να σπανε την σοβαροτητα, και στο τελος ακομα και η βαρια προφορα τους μοιαζει με οπερα (το γαμησα λοοοολ). Η ταινια ειναι αρκετα αργη, κουραστικη, ισως καποιοι να δελεαστουν να την κλεισουν καπου στο μισαωρο, αλλα μην τολμησετε, θελει υπομονη και επιβραβευει. Εχει δοσεις φιλμ νουαρ, θριλερ μυστηριου, ρομαντσου και αστυνομικου/δικηγορικου δραματος, αλλα με τον παλιο παροδοσιακο τροπο, με αργα στοιχεια και αποκαλυψεις που μπερδευονται πολυ με τις προσωπικες ζωες τον προταγωνιστον σε σημειο που καποιες φορες να νομιζεις οτι δεν παει πουθενα η υποθεση δολοφονιας. Αλλα μοιαζει σαν να παιζεις ενα πολυ δυσκολο και καλοδουλεμενο adventure game.

10-/10 (το - μονο λιγο για την διαρκεια και τον αργο ρυθμο)

• Απαντ. 49
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

τι εγινε παιδες, κανεις αλλος δεν το δε?? ειναι και υποψηφιο για οσκαρ, φανταζομαι θα ειναι πολλοι που ψαχνουν να δουν ολες τις υποψηφιες ταινιες.

Εκανα και μαλακια να γραψω μονο τον ισπανικο τιτλο στο τοπικ. Ειπαμε ψαχνετε για The Secret in Their Eyes (Το Μυστικό στα Μάτια της)

Το τελος της ταινιας ειναι συγκλονιστικο, να πω οτι περασανε 5-6 εικασιες απο το μυαλο μου, αλλα επεσα εξω. Τελικα αυτο που συμβενει ειναι απροβλεπτο και η ποιο δυνατη εκδικηση!

Δημοσ.

θα το δω και εγώ ρε μεγάλε μην κάνεις έτσι :lol:

δεν σνομπάρω τα oscar ως θεσμό αλλά το αν βραβευτεί δε μου λέει και τπτ, έχω πολύ καιρό να δω καλή ταινία που να βραβεύτηκε με oscar

Δημοσ.

με την καμια δεν ενοουσα οτι επειδη ειναι υποψηφια για οσκαρ οτι ειναι must να το δεις. Απλα ειπα οτι επειδη φημολογειται οτι ειναι φαβορι για οσκαρ, περιμενα οτι ποιο πολλοι θα το ειχαν δει ηδη, ωστε να μοιραστουμε εντυπωσεις. Αλλωστε ειναι στην κατηγορια ξενογλωσσης ταινιας, που παντα ειναι ποιο παραδοσιακα και κουλτουριαρικα ταινιακια. Που πολυ εδω μεσα τα προτιμουμε.

Και τελος ουσιαστικα το 2ρο ποστ μου ηταν για να το κανω bumb το τοπικ γιατι δεν ειδα απαντησεις. Και ειπα μην φταει οτι εβαλα μονο τον ισπανικο τιτλο στο τοπικ.

Δημοσ.

Σε σχέση με τις αμερικάνικες της φετινης χρονιάς (δεν έχω δει το hurt locker) είναι σιγουρα αριστουργημα. Μια παρα πολύ καλή ταινία με φωτογραφία που σου δίνει τη ατμόσφαιρα της εποχής και αριστες ερμηνείες

Δημοσ.

στα υπόψη μόλις βρεθεί λίγος χρόνος (φαντάζομαι για να παρακολουθήσεις τέτοιο έργο θέλει και καθαρό μυαλό).

Δημοσ.

το πηραμε weeeeeee! (oscar best foreign movie)

Το επομενο που θα τσεκαρω θα ειναι το white ribon, διοτι λενε οτι ηταν ισαξιο. Και το ωραιο ειναι οτι δεν εχω ιδεα περι τινος προκειται, δεν εχω ακολουθησει το hype, καλυτερα ετσι.

Δημοσ.

Αν και μ'αρέσει πάρα πολύ ο ισπανόφωνος κινηματογράφος, δε μπορώ να πω πως με ενθουσίασε. Βέβαια, δεν παύει να είναι μία καλή ταινία - από τις καλύτερες που είδα το 2009. Με κούρασε η διάρκειά της. Της βάζω 8/10.

Δημοσ.
το πηραμε weeeeeee! (oscar best foreign movie)

Το επομενο που θα τσεκαρω θα ειναι το white ribon, διοτι λενε οτι ηταν ισαξιο. Και το ωραιο ειναι οτι δεν εχω ιδεα περι τινος προκειται, δεν εχω ακολουθησει το hype, καλυτερα ετσι.

αν είσαι από αυτούς που μπαίνουν στο κλίμα της ταινίας, δλδ βλέπουν την ταινία για να καταλάβουν τι θέλει να πει ο ποιητής θα τη βρεις αρκετά ενδιαφέρουσα πιστεύω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...