romelios Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 παιδια γεια σας!!!!!!επειδη εχω ενα το router netfaster iad2 και ενα tp-link access point θα ηθελα να ρωτησω...γινεται μηπως να συνδεσω το access point με το router μεσω LAN για διαμοιραση της συνδεσης εκτος του router???(οχι τιποτε αλλο για να μην παει χαμενο το access point!!!!!!!))) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
poulinos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 μισο λεπτακι.αν το νετφαστερ ειναι ασυρματο τι το θες το tp link?αν δεν ειναι τοτε αν το Netfaster εχει Ip 192.168.1.1 τοτε βαλε το tp link 192.168.1.200 Και κλεισε του τον dhcp.ενωσε την lan του νετφαστερ με την λαν του tp link και οκ.αν και οπως βλεπω λογικα εχεις το Netfaster Το ασυρματο οποτε κοιτα να το πουλησεις το tp link>υπαρχουν και αλλοι τροποι να τα συνδεσεις.να χρησιμοποιησεις την wan του tp link και να κανεις bridge to netfaster οπως και αλλοι τροποι υπαρχουν.γενικα υπαρχουν 3-4 τροποι συνδεσης.
romelios Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Φιλε μου σε ευχαριστω για την πληροφορια.το ξερω οτι το νετφαστερ εχει ασυρματο απο μονο του.θα ηθελα απλα να μαθω αμα θα μπορουσα να διαμοιρασω την συνδεση μονο απο το τρ-λινκ,συνδεδεμενο στο ρουτερ.καταλαβες;
Tenshi Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Κλείνεις το ασύρματο (αν υπάρχει και η επιλογή βέβαια) του netfaster και απλά θα συνδέσεις ράουτερ και tplink όπως είπε και ο poulinos. Δέν καταλαβαίνω τον λόγο που θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο.Για να κερδίσεις σε απόδοση ίσως;
romelios Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Σωστος.μπραβο ρε φιλε το επιασες με τη πρωτη.σε ευχαριστω!!!!
Tenshi Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Καλύτερα βάλε το Tp-link σάν access point για να μοιράσεις τις αποστάσεις και να αυξήσεις έτσι την εμβέλεια του σήματος.Αν δυσκολεύεται netfaster,λίγη διαφορά θα κάνει το Tp-link...εκτός και αν θελήσεις να αλλάξεις και κεραία (ανεβάζοντας το κόστος).Φαντάζομαι και ο poulinos θα συμφωνήσει.
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 δεν σημαινει οτι θα κερδισεις σε αποδοση?με ποια λογικη να κερδισεις σε αποδοση?καλυτερο σημα το tp link?ειναι πρωτοκολλο n?
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Καλύτερα βάλε το Tp-link σάν access point για να μοιράσεις τις αποστάσεις και να αυξήσεις έτσι την εμβέλεια του σήματος.Αν δυσκολεύεται netfaster,λίγη διαφορά θα κάνει το Tp-link...εκτός και αν θελήσεις να αλλάξεις και κεραία (ανεβάζοντας το κόστος).Φαντάζομαι και ο poulinos θα συμφωνήσει. αν το tp link Παιζει σαν repeater μπορει να το κανει.αν οχι μπορει να το συδνεσει με μεγαλο ethernet και να το κανει σαν δευτερο access point Οπως ειπες για να καλυψει ευρυτερη περιοχη.απλα να το βαλει αλλο channel.δεν εξηγω το γιατι απλα καλο ειναι να ειναι αλλο channel.kai h μεγαλυτερη κεραια κατι κανει αλλα οχι θαυματα εκτος αν ειναι κατευθυντικη.υπαρχουν και ενισχυτες βεβεα σηματος αλλα δεν ξερω τιμες για απλες καταστασεις.
Tenshi Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Ναι όντως,repeater ήθελα να πώ. Πάντως όσα Tp-link έχω δεί και παρουσιάζονται ως access point (TL-WA500/501/601/701/901) έχουν δυνατότητα repeater. Ψήνομαι για το TL-WA901 που είναι και Mimo,άλλα δέν ξέρω κατα πόσο καλύτερο σήμα μπορεί να δώσει σε σχέση με ένα TL-WA601+8dbi omni. Πολύ μπετό και γωνίες...
poulinos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 TL-WA901 n δεν ειναι αυτο>αν ειναι n θα παιξει καλυτερα λογω πολλαπλων κεραιων και λογω N.τωρα μεγαλυτερη κεραια ειχα δοκιμασει σε Linksys και χαλια.
romelios Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 ευχαριστω για της απαντησεις σας
takos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μπορεις να σινδεσεις το ΑΡ της Tp link σου, και να εκπεμπει σημα σε αλλο καναλι με αλλο ονομα. σε "Access Point με Enable SSID Broadcast" mode, αυτο εχω κανει εγω και με καλα και σταθερα αποτελεσματα. εχει και μικρη καταναλωση κατω απο 1 Watt, και Power Over Ethernet για να το πας πιο μακρια απο την βαση μεχρι 30 μετρα χωρις να χρειαζετε εξτρα βισματακι ρευματος. Σε Repeater mode η Universal Reapeater διαπιστωσα μεγαλη ασταθεια. εχει σημα αλλα μετα απο καποιο μικρο διαστημα το χανει και μπλοκαρει. Επιδει εχει ιδια ip με τον ρουτερ αλλαξε το σε 192.168.3.1 η 192.168.2.1 με κλειστο dhcp, μπορεις να εχει προσβαση στο Access point αν βαλεις καρφοτη την ΙΡ του 192.168.1.100 submask 255.255.255.0 defaul Gatway 192.168.1.1 και αντηστηχα αλλαζει αν αλλαξεις την ΙΡ του ρουτερ.
poulinos Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 4 Μαρτίου 2010 Μπορεις να σινδεσεις το ΑΡ της Tp link σου, και να εκπεμπει σημα σε αλλο καναλι με αλλο ονομα. σε "Access Point με Enable SSID Broadcast" mode, αυτο εχω κανει εγω και με καλα και σταθερα αποτελεσματα. εχει και μικρη καταναλωση κατω απο 1 Watt, και Power Over Ethernet για να το πας πιο μακρια απο την βαση μεχρι 30 μετρα χωρις να χρειαζετε εξτρα βισματακι ρευματος.Σε Repeater mode η Universal Reapeater διαπιστωσα μεγαλη ασταθεια. εχει σημα αλλα μετα απο καποιο μικρο διαστημα το χανει και μπλοκαρει. Επιδει εχει ιδια ip με τον ρουτερ αλλαξε το σε 192.168.3.1 η 192.168.2.1 με κλειστο dhcp, μπορεις να εχει προσβαση στο Access point αν βαλεις καρφοτη την ΙΡ του 192.168.1.100 submask 255.255.255.0 defaul Gatway 192.168.1.1 και αντηστηχα αλλαζει αν αλλαξεις την ΙΡ του ρουτερ. δεν ειναι αναγκη να αλλαξει ssid.μπορει να αλλαξει μονο το καναλι για να μην εχει θεμα να πεφτει το ενα καναλι πανω στο αλλο.γιατι ακομα και να αλλαξει ssid αν αφησει το ιδιο καναλι παλι θα υπαρχει μια μικρη επικαλυψη.ενω αν εχει το ιδιο ssid αλλα διαφορετικο καναλι οταν πλησιαζει το αλλο access point και η καρτα θα βρισκει πιο δυνατο σημα σε αλλο καναλι θα πηγαινει εκει.οτι ρουτερ και να βαλεις στο ρευμα οπως και να το ρυθμισεις ειναι απειροελαχιστα τα watt τοθ το 784 που εχω το ups δεν το βγαζει ουτε 2 watt νομιζω οταν το εχω πανω.το poe γιατι νομιζω οτι παιζει παραπανω απο 30 μετρα?? τωρα εννοειται οτι με καλωδιο αμα συνδεσει adsl router με access point θα ειναι πιο σταθερα λογω καλωδιου απο οτι αν το κανει repeater/bridge Κτλ. αλλα αν δεν μπορει να ριξει καλωδιο τοτε θα παιξει σε repeater αν τωρα συνδεσει το adsl router με το access point με καλωδιο ethernet απο την θυρα eth του ενος στην θυρα eth του αλλου τοτε να κλεισει τον dhcp στο access point και να δωσει Ip οπως ειπες 192.168.1.100 η 192.168.1.200 και γενικα οποιαδηποτε ειναι στο ιδιο class αλλα καλου κακου λιγο πιο μερα απο αυτες που μοιραζει ο dhcp αν τωρα ειναι να τα συνδεσει ethernet adsl router με wan/internet access point εκει αφηνει ανοιχτο τον dhcp και απλα δινει διαφορετικο class δικτυο ας δωσει 192.168.2.1 η 10.0.0.138 εχω δει να παιζει επισης.αλλα αυτο ειναι πιο δυσκολο και μετα στο port forward. απο εκει και περα υπαρχουν και λυσεις bridge κτλ κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.