TsikalidisAlex Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Γεια χαρά... Λοιπόν έχω μια βάση δεδομένων .mdb και την σύνδεσα με ένα πρόγραμμα που έφτιαξα στην Visual Basic. Εχω όμως το εξής πρόβλημα, δεν θέλω η βάση να είναι στο δικό μου τον υπολογιστή αλλά να την ανεβάσω σε έναν server και να πάιρνει από εκεί τα στοιχεία...με λίγα λόγια τώρα στο πρόγραμμα η διαδρομή της βάσης είναι αυτή C:/xristes.mdb εγώ όμως θέλω να την ανεβάσω σε έναν server και η διαδρομή να γίνει http://www.alexandros.orgfree.com/xristes.mdb για παράδειγμα. Βάζω αυτήν την διαδρομή στην visual basic και μου βγάζει σφάλμα, οτι δεν είναι δυνατή η σύνδεση της βάσης δεδομένων με το πρόγραμμα... Help please...Ευχαριστώ προκαταβολικά...
TsikalidisAlex Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σου Tmark, όχι δυστηχώς δεν γνωρίζω...μπορείς να μου εξηγήσεις τι ακριβώς είναι..; Ευχαριστώ...
Tmark Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Αν θέλεις να δημιουργήσεις δυναμικό πρόγραμμα που θα συνδέεται με μια βάση δεδομένων είτε Access είτε Oracle θα πρέπει να μάθεις ADO.NET (ActiveX Data Objects). Τα κάνει όλα πιο εύκολα..Ψάξε στις MSDN Libraries της Microsoft.
TsikalidisAlex Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Σ' ευχαριστω πολύ, θα το ψάξω... Έχω και μια άλλη ερωτησούλα, θέλω να δημιουργήσω ένα απλό site και να το συνδέσω με μια βάση δεδομένων κατά προτίμηση access, αλλά το μόνο που βρήκα για την access έιναι ότι μπορώ να την συνδέσω με .asp, ο free server όμως που έχω δεν υποστηρίζει .asp, αλλά php...(δεν θέλω όμως ακόμη να νοικιάσω χώρο) μπορώ να συνδέσω μια βάση δεδομένων της access με php..; Το μόνο που θέλω να γίνεται είναι μόλις μπαίνει ο χρήστης στην ιστοσελίδα μου, να εισάγει username και password, και να του ανοίγει μια άλλη σελίδα...όμως τις εγγραφές στην βάση δεδομένων δεν θα τις περνάει ο χρήστης συμπληρώνοντας μια φόρμα, αλλα εγώ...Help...
Tmark Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Καλύτερα να χρησιμοποίησεις MySQL και όχι Access!
TsikalidisAlex Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δεν γνωρίζω όμως και πολλά από γλώσσα SQL, έχεις τίποτα καλό να μου προτείνεις...; Και έχω μερικές απορίες πάνω σε αυτό, πως ακριβώς δημιουργούνται οι βάσεις δεδομένων σε SQL, που γράφετε ο κώδικας...και πως τρέχει μετά η βάση...;
Tmark Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Χρειάζεσαι διάβασμα! Άρχισε με αυτά που σου είπα!
TsikalidisAlex Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δεν μου απάντησες όμως στις απορίες που σου είπα ότι έχω..."πως ακριβώς δημιουργούνται οι βάσεις δεδομένων σε SQL, που γράφετε ο κώδικας...και πως τρέχει μετά η βάση...;"
_tasos Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Ακόμα κ access να χρησιμοποιήσεις με php, πάλι θα χρειαστείς γνώσεις SQL. Αλλά σχετικά με την αρχική σου ερώτηση, το πρόγραμμα που σε vb που θέλεις να "μιλήσει" με την access είναι κάτι που τρέχεις τοπικά στον υπολογιστή σου; Αν ναι, αυτό δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Αν θέλεις η βδ να είναι σε server, θα πρέπει να γράψεις ένα πρόγραμμα σε asp, ή asp.net καλύτερα εφόσον ξέρεις vb. Αν όντως θέλεις να έχεις μία εφαρμογή που να τρέχει στο pc σου, και η βδ να είναι σε κάποιον server, θα πρέπει να ξεχάσεις τη λύση της access. Θα πρέπει να πας σε mysql ή sql server. Η mysql είναι σίγουρα πιο φθηνή λύση από ότι ο sql server.
TsikalidisAlex Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Γεια σου, και σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου, από SQL το μόνο που ξέρω είναι τα πολύ βασικά, πολύ λίγα πράγματα δηλαδή...μάλλον θα πρέπει να αρχίσω να διαβάζω SQL επειδή και στο σχολείο, οι καθηγητές μου λένε οτι η mySQL βάσεις είναι ναι μεν λίγο δύσκολες αλλά πετυχαίνεις πολλά πράγματα απ' ότι με την access. Να σου κάνω και μια άλλη ερώτηση, θέλω να φτιάξω μια ιστοσελίδα που στην αρχική να έχει μια φόρμα στην οποία ο χρήστης θα βάζει ένα username κι ένα password και να τους ανοίγει η αρχική σελίδα...τις εγγραφές στην βάση για τους χρήστες θέλω να τα περνάω εγώ...έχω ψάξει παντού στο διαδίκτυο αλλά δεν βρήκα και πολλά...τουλάχιστον αν είχα ενα project...δηλαδή μερικά παραδειγματάκι για να τα τροποποιούσα και να έφτιχνα αυτό που θέλω...
ntaryl Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 28 Φεβρουαρίου 2010 Αμα ενδιαφερεσαι για SQL Μην ξεχασεις το http://www.pscode.com
_tasos Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Η αλήθεια είναι ότι όντως η mysql, sql server, oracle κτλ είναι πιο δυνατές από την access. Τα προηγούμενα προγράμματα είναι DBMSs (DataBase Management System) και είναι σχεδιασμένα με στόχο τη διαχείριση πολλών δεδομένων, πολλών συνδέσεων από εξωτερικές εφαρμογές. Πράγματα στα οποία η access, δεν μπορεί να τα καταφέρει, γιατί έτσι σχεδιάστηκε. Πρακτικά όμως, σε μία απλή εφαρμογή ή ένα μικρό site η access είναι μια χαρά. Τα βασικά τα υποστηρίζει μια χαρά η access. Οπότε μην απορρίπτεις την access, ειδικά αν ασχολείσαι καθαρά από χόμπυ. Όσο για τα παραδείγματα που ψάχνεις, θα βρεις αρκετά, αλλά όχι ένα μεγάλο παράδειγμα που να έχει όλα όσα θέλεις. Ξεκίνα σιγά σιγά με το project σου και όπου κολλάς κάνε ένα search στο google και θα βρεις ότι χρειάζεσαι, ή ρωτάς και το λύνουμε εδώ.
TsikalidisAlex Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Η αλήθεια είναι ότι όντως η mysql, sql server, oracle κτλ είναι πιο δυνατές από την access. Τα προηγούμενα προγράμματα είναι DBMSs (DataBase Management System) και είναι σχεδιασμένα με στόχο τη διαχείριση πολλών δεδομένων, πολλών συνδέσεων από εξωτερικές εφαρμογές. Πράγματα στα οποία η access, δεν μπορεί να τα καταφέρει, γιατί έτσι σχεδιάστηκε. Πρακτικά όμως, σε μία απλή εφαρμογή ή ένα μικρό site η access είναι μια χαρά. Τα βασικά τα υποστηρίζει μια χαρά η access. Οπότε μην απορρίπτεις την access, ειδικά αν ασχολείσαι καθαρά από χόμπυ. Όσο για τα παραδείγματα που ψάχνεις, θα βρεις αρκετά, αλλά όχι ένα μεγάλο παράδειγμα που να έχει όλα όσα θέλεις. Ξεκίνα σιγά σιγά με το project σου και όπου κολλάς κάνε ένα search στο google και θα βρεις ότι χρειάζεσαι, ή ρωτάς και το λύνουμε εδώ. Εεε κι εγω ουσιαστικά αυτό που θέλω να κάνω, θα είναι για αρχή, κάτι μικρό, και προτειμώ την access γιατί ξέρω μερικά πράγματα ήδη , οπότε θα μου είναι πιο εύκολο...όμως δεν έχω βρει και τίποτα σπουδαίο...αν γνωρίζει κάποιος, κανέναν διαδικτυακό τόπο με σύνδεση php (κατα προτίμηση) με access γράψτε το στο forum...Κι αν είναι και στα ελληνικά ακόμη καλύτερα...ή αν έχει ασχοληθεί κάποιος με τέτοια σύνδεση παλιότερα...να γράψει τον κώδικα, η να με βοηθήσει με τον τρόπο του...και παλι ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ...
StavrosD Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Δημοσ. 5 Μαρτίου 2010 Γεια χαρά...Λοιπόν έχω μια βάση δεδομένων .mdb και την σύνδεσα με ένα πρόγραμμα που έφτιαξα στην Visual Basic. Εχω όμως το εξής πρόβλημα, δεν θέλω η βάση να είναι στο δικό μου τον υπολογιστή αλλά να την ανεβάσω σε έναν server και να πάιρνει από εκεί τα στοιχεία...με λίγα λόγια τώρα στο πρόγραμμα η διαδρομή της βάσης είναι αυτή C:/xristes.mdb εγώ όμως θέλω να την ανεβάσω σε έναν server και η διαδρομή να γίνει http://www.alexandros.orgfree.com/xristes.mdb για παράδειγμα. Βάζω αυτήν την διαδρομή στην visual basic και μου βγάζει σφάλμα, οτι δεν είναι δυνατή η σύνδεση της βάσης δεδομένων με το πρόγραμμα... Help please...Ευχαριστώ προκαταβολικά... Πρέπει να δώσεις δικαιώματα read/write στον χρήστη του IIS για να μπορέσεις να έχεις πρόσβαση στο mdb. Περιττό να σου πω ότι μόνο μία σύνδεση επιτρέπεται ανά πάσα στιγμή σε mdb αρχεία. Θα σου πρότεινα MS SQL ή MySQL. Για τον MS SQL η express έκδοση είναι δωρεάν, όπως επίσης δωρεάν είναι και η MySQL.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.