Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν και κατέχει τη πρώτη θέση στην αγορά των smartphones, η Symbian πλατφόρμα έχει μείνει αρκετά πίσω από ιδέες και καινοτομίες. Η τέταρτη έκδοση αναμένεται να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί με αντίστοιχες πλατφόρμες όπως το iPhone OS και το Android οι οποίες κερδίζουν μερίδιο με αρκετά γρήγορο ρυθμό.

Σήμερα κυκλοφόρησαν 2 videos με τα οποία μπορείτε να πάρετε μια πρώτη γεύση από το περιβάλλον του Symbian 4 αν και σε αρχικό ακόμα στάδιο. Το νέο Symbian αναμένεται να ολοκληρωθεί προς το τέλος του χρόνου ενώ οι πρώτες συσκευές που θα το ενσωματώνουν θα κυκλοφορήσουν φυσικά από τη Nokia και αναμένονται την επόμενη χρονιά.

Στo πρώτο video μπορείτε να δείτε τη homescreen η οποία έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το Android ενώ στο δεύτερο video γίνεται παρουσίαση της εφαρμογής εμφάνισης φωτογραφιών.

Link.png Site: mashable.com

Video Video: Symbian 4 : Homescreen

Video Video: Symbian 4 : Photos

• Super Moderators
Δημοσ.

lol και για λίγο νόμιζα πως η Nokia θα έβαζε μυαλό! Έχει στα χέρια της το maemo μαζί με τη βοήθεια της intel πλεον και αχολείται με το ...πεθαμένο symbian!

B)

Δημοσ.
lol και για λίγο νόμιζα πως η Nokia θα έβαζε μυαλό! Έχει στα χέρια της το maemo μαζί με τη βοήθεια της intel πλεον και αχολείται με το ...πεθαμένο symbian!

Οσοι βιαζεστε να θαψετε το Symbian, εγω προσωπικα την θεωρω πολυ καλη πλατφορμα, παρολη την ανελεητη κακοποιηση που υπεστη απο την Nokia στο σταδιο 6680 -> Nseries.

Ολα αυτα τα Windows Mobile, Android, iphone και τα συναφη ειναι τερατακια απο αποψη δεσμευσης πορων σε σχεση με το Symbian. Δεν ξερετε τι ειναι να εχεις λειτουργικο σε 17ΜΒ μνημης. Οσο γρηγοροι και αν γινουν οι επεξεργαστες, παντα θα υπαρχει ενα dt λογω αργου software. Με αλλα λογια εχουμε συνηθισει το bloat και το θεωρουμε φυσιολογικο!

Παντως, δεν του παει το touch. Ετσι μου ρχεται να παρω n95, μιας και ηταν το τελευταιο πραγματικο Symbian κινητο. Απο κει και περα προσπαθει να γινει κατι που δεν ειναι.

Δημοσ.

B)

Κατι παραπανω ξερουν και επιμενουν στο Symbian, που ειναι στην πρωτη θεση.

Προσωπικα, αν γινει γρηγοροτερο και πιο λειτουργικο θα το ξανα-ματα-προτιμησω.

Δημοσ.

Μετά από 2 κινητά Symbian 3rd Edition και ενασχόληση με τον προγραμματισμό σε Symbian C++ και προσφάτως σε QT C++ for S60 δεν έχω καμία διάθεση να ξανά αγοράσω Symbian για πολύ καιρό ακόμα. Δεν έμεινα καθόλου, μα καθόλου ικανοποιημένος από δ' αυτό, κολλήματα, αστάθειες, χάλια UI - πεταμένα λεφτά :-(, γύρισα σε ένα SE dumb phone και ησύχασα!

• Super Moderators
Δημοσ.
Κατι παραπανω ξερουν και επιμενουν στο Symbian, που ειναι στην πρωτη θεση.

Προσωπικα, αν γινει γρηγοροτερο και πιο λειτουργικο θα το ξανα-ματα-προτιμησω.

Σε λίγο θα λέμε "ήταν" στην πρώτη θέση! Είναι αδύνατον με τα σημερινά δεδομένα να μπορέσει να ανταγωνιστεί τα win mobile 7, το iphone OS, το android, το maemo, το webOS κλπ κλπ!

Προφανώς και αναγνωρίζω πως το symbian ήταν το os που μας έδωσε πραγματικά smart phones αρκετά χρόνια πρίν ...αλλά οι εποχές άλλαξαν ενώ αυτό έμεινε στάσιμο!

B)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου φαίνεται λίγο χλωμό το symbian^4 να ναι έτσι γιατί ήδη το symbian^3 που ετοιμάζεται για φέτος είναι πολύ καλήτερο...

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=BkvRE_Eh9PM[/ame]

Αντιγραφή ξαντιγραφή φαίνεται να τα εχει όλα.

Single tap opening, multitouch, kinetic scrolling παντού, ανανεομένα galery-player-widjets υποστήριξη 3d hardware και υποχρεωτικά capacitive touch screen κα.

Αν ξεκολούσαν και απο τα κλασσικά παλιατζουρέ Nokia fonts άλλαζαν την βαρετή μπλέ options-call κάτω taskbar με ενα dock και τα πολύχρωμα μενού που το κάνουν να φαίνεται παιδικό παιχνίδι θα ήταν τέλειο.

Επεξ/σία από yiannis_1
Δημοσ.

Προσωπικα επειδη περασα απο πολλα Os μεχρι τωρα στα κινητα ακομα και maemo εχω προσεξει οτι τα πιο ευκολα σε χρηση κατευθειαν απο το κουτι ειναι τα symbian τα windows mobile ηθελαν παραμετροποιηση σε παρα πολλες εφαρμογες ενω το android root για να εκμεταλευτω τις δυνατοτητες του για ενα μεσω χρηστη η επιλογη symbian λειτουργικη ειναι παρα πολυ αξιοπιστη οποτε για μενα ειναι καλη η προσπαθεια της

Δημοσ.

Εμενα γιατι μου μοιαζει με samsung???Χειροτερο απο οτι ειναι τωρα φαινεται!Παντως το Ε52 που εχω ειναι ολα τα λεφτα,αλλα ΟΧΙ touch το symbian ρε παιδια...το καθε πραγμα εκει που πρεπει!

Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app

Δημοσ.

1) Από το symbian το μόνο που θα μείνει ίδιο είναι το όνομα.

2) Δε χρειάζονται όλοι ολόκληρο pc στην τσέπη τους.

Πάντα υπάρχει χώρος για κάτι πιο light. Η ιδέα είναι maemo για τα high end smartphones, και symbian για τα υπόλοιπα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...