Προς το περιεχόμενο

Nikon D90 ή NIKON D5000...ή μήπως SONY a500?

george_sok

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είμαι πολυ καιρό μεταξύ των εν λόγω φωτογραφικών μηχανών, και παραμένω αναποφάσιστος...

Από τη μία, η -τα έχω όλα μα όλα- D90 της Νικον, απο την άλλη η D5000, παρα πολύ user friendly, και τελος, η a500 της sony, που την ανακαλυψα 2 μηνες πριν και μπερδευτηκα ακομη περισσότερο...

Ενημερώνω πως ειναι η πρωτη μου slr, σε περίπτωση που έχει σημασία για κάποιον.

Μέχρι τωρα, χρησιμοποιώ μια olympus sp510uz, compact μεν, με αρκετές δυνατότητες δε.

Οποια γνώμη καλοδεχούμενη.

Ευχαριστώ για το χρόνο σας (προκαταβολικά πάντα!).

Δημοσ.

Θα σου το κάνω πιό εύκολο...Βγάλε την Sony.

Όσο για τις άλλες, συνειδητοποιείς ότι μιλάμε για περίπου τα διπλά λ7 έτσι?

Οπότε πάρε την D5000 αν:

-αλλάζεις τις συσκευές σαν τα πουκάμισα (οπότε μη σου πω ότι πρέπει να δεις και την D3000)

-θέλεις κάτι σχετικά εύκολο για να μάθεις, χωρίς υποχωρήσεις τσην ποιότητα

-υπολογίσεις και τα απαραίτητα αξεσουάρ (υποθέτω ότι θα πάρεις ποιοτικά) όπως τσάντα, κάρτα, δεύτερη μπαταρία, καθαριστικά, φίλτρα, κλπ, και δεις ότι πάμε για 100 με 120 πάνω ΣΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ

-συνειδητοποιήσεις ότι η D90 ΔΕΝ θα προσφέρει καμιά διαφορά για την οποία να είσαι σε θέση να εκτιμήσεις τα διπλά λ7

από την άλλη, πάρε την D90 αν

-δεν σε απασχολεί το κόστος, το αυξημένο βάρος και ο όγκος

-θέλεις μια μηχανή τρακτερ από μαγνησιο που θα είναι αρκετή για πολλά χρόνια, ίσως και μέχρι να χαλάσει

-είσαι διατεθειμένος να διαβάσεις ΑΡΚΕΤΑ για να αξιοποιήσεις όλες τις λειτουργίες της (και στην D5000 χρειάζεται το ίδιο διάβασμα, αλλά αν τελικά δεν θέλεις/δεν προλαβαίνεις/δεν σου άρεσε δεν θα έχεις δώσει στο μεταξύ 800+ ευρά

Δημοσ.

Η αληθεια ειναι πως το κόστος ειναι ενα θεμα, μιας και οντως μιλαμε για σχεδον διπλα λεφτα.

Διαφορετικά, αν δε με ενδιεφερε το κόστος υποθετω πως δε θα εμπαινα και στη διαδικασια ζητησω και μια παραπανω φιαφωτιστικη γνωμη.

Βέβαια, και αυτο που με προβλήμματιζει ειναι κατα ποσο οι μηχανες που επελεξα να ξεχωρίσω δεν θα είναι πεταμενα λεφτα,μιας και δεν εχουμε μηχανακι να μας τα κοβει, κατα ποσο θα εχουν μια αξιοπιστια σε βαθος χρονου, μιας και αλλο το πουκαμισο, και αλλο η φωτογραφικη μηχανη, οπως και τι αποτέλεσμα θα προσφερουν.

Ορεξη πάντα υπάρχει για πολύ διαβασμα, μολις τελειωσαμε μια σχολή-λιγο πολυ η συν΄ληθεια έμεινε! Αν και νομιζω πως ειτε διαβάσεις ειτε οχι για τη φωτογραφια και τις τεχνικές της, αν δεν δεις στην πραξη τι συμβαίνει, τσαμπα χρονος. Το ιδιο εγινε και οταν πρωτομπηκα σε σκοτεινο θαλαμο...χανεις τα αυγα και τα καλαθια.

Αφηνοντας τη φλυαρια, σέβομαι την αποψη σου πολυ.

Και δε σου κρυβω πως τωρα τελευταια, ολες οι παραμετροι που ανέφερες με εκαναν να κλείνω προς τη d5000 απο τις 2 nikon.

Να ρωτησω ομως, για ποιο λογο αφηνεις τη sony απέξω με πιο "ελαφρα καρδια"?

Δημοσ.

Άφησα έξω την Sony γιατί τα μεγέθη δεν συγκρίνονται. Η Nikon έχει τεχνογνωσία δεκαετιών στο imaging και βγάζει καταπληκτικούς φακούς. Δεν βλεπω γιατί να πας σε Sony. Αν είναι να δώσεις τόσα λεφτά δηλαδή, σαν εναλλακτική της D90 γιατί να μη δεις την Canon 50D... Βασικά το φωτογραφικό τμήμα της Sony είναι η εξαγορασμένη Konica Minolta, δεν είπα ότι είναι και σκ@τά, αλλά η Nikon είναι εταιρία αφοσιωμένη στην φωτογραφία, και το εύρος της στον χώρο είναι τεράστιο.

Το μόνο πρόβλημα με την D5000 είναι η έλλειψη μικρομοτέρ στο σώμα, πράγμα που σημαίνει ότι η απίστευτη συμβατότητα με όλους τους φακούς Nikkor που έχουν βγει μέχρι σήμερα περιορίζεται σε χειροκίνητη εστίαση, με εξαίρεση τους καινούριους αλλά έτσι κι αλλιώς δεν έχεις έτοιμο σύστημα Νικον για να φοβάσαι μην χαραμίσεις τους φακούς σου.

Επίσης είναι λογικό όσο πιό ακριβή κατηγορία είναι μια μηχανή, τόσα περισσότερα πράγματα θεωρούνται δεδομένα. Δηλαδή μια ακριβότερη μηχανή είναι και πιό "απαιτητική" στη χρήση.

Και τέλος, ενώ στο παρελθόν τα σώματα ήταν πανάκριβα και θεωρούνταν "επένδυση", και άλλαζαν συνήθως γρηγορότερα οι φακοί, πλάον συμβαίνει το αντίθετο. Στην αναλογική εποχή οι εταιρίες δεν ανακοίνωναν 2-3 μοντέλα SLR το χρόνο... Συνεπώς, τα έξτρα χρήματα ανάμεσα στην 5000 και την 90 ίσως μπορούν να γίνουν ένας (ή και δύο) πολύ καλύτεροι φακοί, μόλις μάθεις τη μηχανή και δεις τι χρειάζεσαι.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

συμφωνω οτι καλυτερα να επενδυσεις σε καλους φακους γιατι στο τελος αυτοι μενουν.και γω nikon θα λεγα αλλα και η sony απο πισω κρυβει minolta που δεν ηταν καθολου τυχαια εταιρια απλα στο marketing δεν τα πηγε καλα και εκλεισε.απο την αλλη ομως ομως και η sony εχει φακους zeiss (οι ακριβοι) αλλα αν ειναι πολυ ακριβοι για σενα τοτε παρε nikon.

Δημοσ.

Η υπέρτατη πρόταση για όλες τις φωτογραφικές σου ανάγκες. Άσε τους γκάτζo τάκιδες να τα σκάνε για πανάκριβα σώματα και ηλεκτρονικά. Η D90 δεν θα σου προσφέρει απολύτως τίποτα παραπάνω σε σχέση με αυτόν εδώ τον killer συνδυασμό ο οποίος τα ρίχνει στο D90 kit πολύ μα πολύ εύκολα.

35lg1va.jpg

Δημοσ.

Καλά, χαλάρωσε το κορμί σου, πολύ ενδιαφέρον πακέτο για τις αντίστοιχες ανάγκες αλλά όχι και η "υπέρτατη πρόταση". Το γεγονός ότι την D90 την αγοράζουν πολλοί που δεν την χρειάζονται δεν σημαίνει ότι δεν προσφέρει και παραπάνω πράγματα.

Δημοσ.

Χαλαρός είμαι. Αν έχεις κάτι να προσθέσεις στο kit που προτείνω σε σχέση με το βασικό D90 kit, value for money, είσαι ευπρόσδεκτος να το κάνεις.

Δημοσ.

H D5000 είναι καλύτερη επιλογή, για ξεκίνημα δεν χρειάζεσαι να ξοδέψεις πολλά, +1 στον φακό που προτείνει ο grimpr, αλλά το φλας δεν το θεωρώ απαραίτητο ίσως μία καλή, στιλάτη τσάντα για να κουβαλάς μαζί σου πάντα την μηχανή να είναι προτιμότερη.

D5000 αλλιώς αν θέλεις να ξοδευτείς κοίτα κάτι σε μεταλλικό σώμα, από τις πλαστικές, η D5000 χωρίς δεύτερη σκέψη βρίσκεται στην κορυφή.

---------- Προσθήκη στις 16:35 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:27 ----------

....

-θέλεις μια μηχανή τρακτερ από μαγνησιο που θα είναι αρκετή για πολλά χρόνια, ίσως και μέχρι να χαλάσει

Η D90 δεν έχει σώμα από μαγνήσιο, αλλά πλαστικό με λίγο αλουμίνιο, σε καμιά περίπτωση δεν θεωρείται μηχανή με μεταλλικό σώμα.

Μαγνήσιο έχουν οι D300/D300s και άνω.

Δημοσ.
Χαλαρός είμαι. Αν έχεις κάτι να προσθέσεις στο kit που προτείνω σε σχέση με το βασικό D90 kit, value for money, είσαι ευπρόσδεκτος να το κάνεις.

συγκρίνεις εντελώς ανόμοια πράγματα με λάθος τρόπο, και δεν πρόκειται να κάνω το ίδιο. Ετσι κι αλλιώς ο αγοραστής της D90 δεν είναι καν της λογικής "κιτ". Κι εγώ τη D5000 θα έπαιρνα ανάμεσα στις δύο, με πολύ συνειδητή επιλογή. Btw, έχω Canon.

Η D90 δεν έχει σώμα από μαγνήσιο, αλλά πλαστικό με λίγο αλουμίνιο, σε καμιά περίπτωση δεν θεωρείται μηχανή με μεταλλικό σώμα.

Μαγνήσιο έχουν οι D300/D300s και άνω.

fixed. Ευχαριστώ για τη διόρθωση

Δημοσ.

Nikon εγώ :-D.

Μετά από μερικά χρόνια με μία DSLR στην τσάντα μου, κατέληξα στο συμπέρασμα, πάρε για αρχή μία φτηνή entry level και στην τριετία-τετραετία που θα την έχεις λιώσει στα click και θα έχεις αρχίσει σιγά σιγά να περνάς στο επόμενο στάδιο, αλλάζεις σώμα προσανατολιζόμενος σε κάποιο από μαγνήσιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...