Προς το περιεχόμενο

κατασκευή και αερισμός case

optimusprime

Προτεινόμενες αναρτήσεις

hello

θέλω να φτιάξω ένα κουτί για το pc από plexiglass αλλά έχω κάτι απορίες

αφού θα είναι custom τι πρέπει να προσέξω για να μην ανεβάζει θερμοκρασίες και τέτοια?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το βασικο για καλη ψυξη ειναι να υπαρχει καλη ροη αερα μεσα στο κουτι κ σε αυτο θα βοηθησει το καλο cable management κ ο χωρος του κουτιου δηλαδη να ειναι ευρυχωρο.Τωρα ενα επιπλεον ειναι να εχεις αρκετους ανεμιστηρες intake k exhaust

αυτό με το airflow το ξέρω

γι αυτό ρωτάω, πχ οι ανεμιστήρες πρέπει να είναι στο ύψος της μητρικής και οι δύο, ο ένας πιο χαμηλά από τον άλλο, ξέρω γω

επίσης έχω δει που βάζουνε στον επεξεργαστή κάτι σα σωλήνα με ένα ανεμιστήρα στην άκρη που ρουφάει αέρα πάνω από τον επεξεργαστή για να τον κρυώνει, ισχύει αυτό?

αυτό με το airflow το ξέρω

γι αυτό ρωτάω, πχ οι ανεμιστήρες πρέπει να είναι στο ύψος της μητρικής και οι δύο, ο ένας πιο χαμηλά από τον άλλο, ξέρω γω

επίσης έχω δει που βάζουνε στον επεξεργαστή κάτι σα σωλήνα με ένα ανεμιστήρα στην άκρη που ρουφάει αέρα πάνω από τον επεξεργαστή για να τον κρυώνει, ισχύει αυτό?

Η συνήθης (και ορθή) διάταξη, προβλέπει τον ανεμιστήρα εισαγωγής στο εμπρόσθιο τμήμα σε χαμηλό σημείο (παράλληλα να ψύχει και τους σκληρούς)

και τον ανεμιστήρα εξαγωγής κοντά στην ψύκτρα του επεξεργαστή και φυσικά σε υψηλότερο σημείο από τον εισαγωγής.

Ο λόγος είναι ότι ο θερμός αέρας έχει την τάση να "ανεβαίνει", σε αντίθεση με τον ψυχρό αέρα ο οποίος παραμένει χαμηλά.

Όσον αφορά την χοάνη, χρησιμεύει στο να απάγεται, πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά η θερμότητα του επεξεργαστή.

---------- Προσθήκη στις 14:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:50 ----------

Για να σε βοηθήσω περισσότερο, μίσ εικόνα που αναπαριστά τη γενική φιλοσοφία αερισμού:

case_airflow.jpg

Επισκέπτης

Με την τοποθέτηση της χοάνης μήπως υπάρχει κίνδυνος διακοπής της σωστής ροής αέρα του κουτιού; Ρωτώ από περιέργεια.

Με την τοποθέτηση της χοάνης μήπως υπάρχει κίνδυνος διακοπής της σωστής ροής αέρα του κουτιού; Ρωτώ από περιέργεια.

Οι χοάνες, απ'ότι παρατήρησα χρησιμοποιούνταν περισσότερο στο παρελθόν και πιστέυω πως σχετίζονταν με την ύπαρξη μόνο "blow down" coolers και στην ανάγκη να βρούν μεγαλύτερη παροχή αέρα, τοποθετούσαν μια χοάνη στο πλαϊνό κάλυμμα ώστε να εξασφαλιστεί μια ελάχιστη παροχή αέρα για τον επεξεργαστή.

Πλέον, με την επικράτηση των tower style coolers και με την κατασκευή ποιοτικότερων και πιο μελετημένων cases, δε χρησιμοποιούνται.

Και Ναί, θεωρητικά σε ένα σύγχρονο case η ύπαρξη χοάνης, θα λειτουργούσε επιβαρυντικά στο airflow.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...