Προς το περιεχόμενο

Open Office Base Macro

Arioch79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα/καλησπέρα σε όλους.

Πρόσφατα μπήκα στον μαγικό κόσμο του Open Office. Έχω καταπιαστεί με τη δημιουργία βάσης δεδομένων της εταιρείας μου με το Base. Πράγμα το οποίο έχω κάνει αρκετές φορές στο παρελθόν με την Access. Το πρόβλημα με το Base είναι ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο αυτοματοποιημένα όσο με την Access.

Πιο συγκεκριμένα, θέλω να κάνω το εξής: Να φτιάξω μία φόρμα η οποία θα λειτουργεί ως κεντρική σελίδα της database. Σε αυτή (σε πρώτη φάση) προσπαθώ να προσθέσω ένα κουμπί, αν πατηθεί το οποίο να ανοίγει ο κεντρικός πίνακας της βάσης δεδομένων.

Για να γίνει αυτό στην access αρκούσε να φτιάξω μία OpenTable μακροεντολή η οποία κατασκευαζόταν αυτόματα (αρκούσε να επιλέξω την OpenTable action και μετά τον πίνακα της επιλογής μου).

Από ό,τι έχω καταλάβει, για να κάνω κάτι αντίστοιχο στο Base πρέπει να γράψω τη μακροεντολή σε OOBasic. Προσωπικά δεν γνωρίζω καμία γλώσσα προγραμματισμού. Επιπλέον, δυστυχώς, λόγω χαρακτήρα, δυσκολεύομαι πολύ να κάτσω να διαβάσω από την αρχή OOBasic ώστε να καταλάβω πώς γράφονται οι μακροεντολές. Δεν διαθέτω την απαιτούμενη υπομονή. Ανάγκα, βέβαια, και θεοί πείθονται, οπότε κάθομαι τώρα και διαβάζω διάφορους οδηγούς στο internet. Θα ήθελα, όμως, αν δεν είναι πολύ δύσκολο για κάποιον από εσάς, να μου στείλει ένα παράδειγμα του πώς θα έμοιαζε ο κώδικας της μακροεντολής που περιγράφω παραπάνω. Θα με βοηθούσε πολύ κάτι τέτοιο.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

ΥΓ: Αν έχετε να μου προτείνετε κάποιον καλό οδηγό εκμάθησης OOBasic θα ήμουν επίσης υπόχρεος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...