lunatic89 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Εγώ πάντως έχω πάντα κι ένα antivirus (δεν κάνει live scan εξάλλου για να τρώει πόρους του συστήματος) γιατί κλασσικά όποτε δανείζω φλασάκι μου γυρνάει με καμια δεκαριά ιούς. Μπορεί εγώ να μην μπορώ να τους κολλήσω αλλά τους μεταδίδω.Υπάρχει μέσα στο software center του ubuntu το clamav, ενώ τα περισσότερα γνωστά antivirus βγαίνουν και σε έκδοση deb (ubuntu) και rpm (fedora, mandriva, opensuse). edit: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=44&t=9627 Ωπα ρε παιδια.... Σιγά μην γυρνάει κ με 150 ιούς.... Το λες λες και όποιος εχει windows ειναι τιγκα στους ιους... Είμαι με βιστα κ ubuntu 9.10 dual boot και δεν ειμαι τοσο ενθουσιασμενος με τα ubuntu... Ποσο μάλλον για άλλες διανομές που είναι ακόμα χειρότερες..... Ναι σύμφωνοι είναι κάτι πολύ γαμάτο για τσάμπα αλλά μέχρι εκεί.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salida Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δεν υπάρχει λόγος να μειώσεις το swap file απλά λέμε ότι best-practice για ένα νέο σύστημα είναι να έχουμε το διπλάσιο της φυσικής μνήμης μας. Δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα απλά χάνεις αυτόν τον πολύτιμο χώρο από τον δίσκο σου ενώ θα μπορούσες να έχεις δεδομένα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nurse Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δεν υπάρχει λόγος να μειώσεις το swap file απλά λέμε ότι best-practice για ένα νέο σύστημα είναι να έχουμε το διπλάσιο της φυσικής μνήμης μας. Δεν θα σου δημιουργήσει πρόβλημα απλά χάνεις αυτόν τον πολύτιμο χώρο από τον δίσκο σου ενώ θα μπορούσες να έχεις δεδομένα. Πάλι καλά. Μπορώ στη φάση αυτή να τον μικρύνω και να αυξήσω το χώρο αποθήκευσης των Linux; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salida Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Πάλι καλά.Μπορώ στη φάση αυτή να τον μικρύνω και να αυξήσω το χώρο αποθήκευσης των Linux; Γίνετε αλλά είναι λίγο δύσκολη και επικίνδυνη διαδικασία να τροποποιούμε τα partitions ενός λειτουργικού. Εξοικειώσου πρώτα με όλα τα καινούρια που βλέπεις και μετά κάνεις και πιο πολύπλοκες διαδικασίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nurse Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Οκ ευχαριστώ Πολύ πολύ αργότερα να ξανακάνω μια εγκατάσταση. Η διαδικασία τόσο της εγκατάστασης του λειτουργικού όσο και της εγκατάστασης προγραμμάτων είναι ταχύτατη και πραγματικά δεν θα με προβληματίσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
StefxOup Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 29/04/2010 είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία της νέας έκδοσης Lucid Lynx 10.04 LTS,οπότε έχεις "δουλειά" τον Μάϊο :lol::lol: Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lef50 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Ωπα ρε παιδια.... Σιγά μην γυρνάει κ με 150 ιούς.... Το λες λες και όποιος εχει windows ειναι τιγκα στους ιους... Καποιοι γυρνανε και με 150 Είμαι με βιστα κ ubuntu 9.10 dual boot και δεν ειμαι τοσο ενθουσιασμενος με τα ubuntu... Ποσο μάλλον για άλλες διανομές που είναι ακόμα χειρότερες..... Ενταξει δικαιωμα σου να μην σου αρεσει η ubuntu ποιες αλλες ολες? Ναι σύμφωνοι είναι κάτι πολύ γαμάτο για τσάμπα αλλά μέχρι εκεί.... Υπαρχει και κατι αλλο εκτος απο τα φραγκα,λεγεται ελευθερια Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nurse Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 29/04/2010 είναι προγραμματισμένη η κυκλοφορία της νέας έκδοσης Lucid Lynx 10.04 LTS,οπότε έχεις "δουλειά" τον Μάϊο:lol::lol: Εάν είναι τόσο γρήγορες και αυτοματοποιημένες, καλώς να ρθούν. Εδώ μόλις γλίτωσα υποχρεωτική αγορά νέου λάπτοπ γιατί τα χρ και τα επιπρόσθετα προγράμματα το γονάτισαν. Χτες και σήμερα έκανα αυτά που έκανα πάντα σε αυτό με ελάχιστες ώρες ενασχόλησης με το θέμα Linux, αυτοματοποιημένα και γρήγορα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Πάλι καλά.Μπορώ στη φάση αυτή να τον μικρύνω και να αυξήσω το χώρο αποθήκευσης των Linux; Γίνετε εύκολα και με ασφάλει με το gparted live cd που κάνει ακριβώς αυτή την δουλειά. Θα το βρείς εδώ http://gparted.sourceforge.net/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lunatic89 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Είπα ότι δεν ειμαι ενθουσιασμένος.Οχι οτι δεν μου αρέσει...Δεν θα τα είχα dual boot....Απλά πιστεύω ότι ακόμα είναι πίσω σε σχέση με τα Παράθυρα... Και πάντα θα είναι δηλαδή αφού η Μ$ ρίχνει τρελά ποσά για να τα αναπτύξει... Αυτό που τους λείπει είναι το "user friendly" Τα 10.04 τα περιμένω κ γω...Ελπίζω να βγουν πολύ καλά Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Linus_21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό που τους λείπει είναι το "user friendly" Δεν νομίζω πλέον να μην είναι user friendly. Πάει αυτή η καραμέλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
lunatic89 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Πιστεψε με δεν ειναι.....Για να βαλεις το ff 3.6 πρεπει να γραψεις στο τερμιναλ.....Κ αυτο στα ubuntu που υποτιθεται ειναι τα πιο user friendly απ ολα.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Linus_21 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Πιστεψε με δεν ειναι.....Για να βαλεις το ff 3.6 πρεπει να γραψεις στο τερμιναλ.....Κ αυτο στα ubuntu που υποτιθεται ειναι τα πιο user friendly απ ολα.... Γιατί θεωρείς πιο δύσκολο να ανοίξεις terminal και να γράψεις apt-get firefox, από το να ανοίξεις τον explorer να μπεις google, να πατήσεις firefox download, μετά download, μετά αποθήκευση ως, μετά να το τρέχεις και next next next next..... Δεν συζητάω για άλλα προγράμματα που δεν είναι δωρεάν,και μετά θέλεις τρελά κολπάκια για να τρέξουν σαν να τα αγόρασες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
salida Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Ας μην ξεφεύγουμε από το θέμα μας. Ο φίλος επέλεξε ubuntu και όπως είπε και ο ίδιος "ξανάνιωσα το παλιό αλλά αξιόπιστο λαπτοπ μου." Οπότε καλό θα ήταν να τον στηρίξουμε και να τον βοηθήσουμε όπου μας χρειάστεί στην προσπάθειά του και όχι να διαφωνούμε μεταξύ μας για το τι είναι εύκολο και τι όχι για τον καθένα μας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Hlapatsas Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Share Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Γιατί θεωρείς πιο δύσκολο να ανοίξεις terminal και να γράψεις apt-get firefox, από το να ανοίξεις τον explorer να μπεις google, να πατήσεις firefox download, μετά download, μετά αποθήκευση ως, μετά να το τρέχεις και next next next next..... Δεν συζητάω για άλλα προγράμματα που δεν είναι δωρεάν,και μετά θέλεις τρελά κολπάκια για να τρέξουν σαν να τα αγόρασες Γιατί ο κόσμος δυστυχώς ή και ευτυχώς μεγάλωσε με παράθυρα και δεν έχει μπει στην λογική αυτή..Το πρόβλημα ξεκινάει από την εκπαίδευση,ας βάλουν στα σχολεία linux και σε μερικά χρόνια θα μιλάμε για άλλα ποσοστά.. Παρένθεση, θυμήθηκα την θεία μου, που της έλεγα να βάλει άλλη εταιρία στο τηλέφωνο, και μου λέει "ναι, να βάλω, αλλά θέλω να έχω και το πάγιο του ΟΤΕ!".Όπως μεγαλώσει ο καθένας..χεχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.