Προς το περιεχόμενο

Aspromaures tainies kai avisynth...

crAss

Προτεινόμενες αναρτήσεις

TO xero oti eixe anoixei kai paliotera paromoio topic omos thelo na rotiso kati.

Os tora tis aspromaures tainies mou tis eftiaxna xrisimopoiontas ta

-MAM

-CNR2

-TemporalSoften

-SmoothHiQ

me tin parakato entoli sto scriptaki

MAM(cnr2(). TemporalSoften2(1,15,255),SmoothHiQ(5,15,255,192,5))

Edo kai 2 imeres thelo na psifiopoiiso apo videokasseta 2 aspromaures tainies poli palies prin to 40.

To Alexander Nevsky tou Aizenstein kai ton Andalusiano Skilo ton Bunuel, Dali.

Sto palio topic eixa dei kai mia alli protasi gia ti xrisi

Grayscale()

SmoothHiQ(5,15,255,192,5)

TemporalSoften2(1,15,255)

Omos re paidia auto to grayscale eno lete oti einai internal plugin tou avisynth mou vgazei oti den iparxei tetoio plugin...Dokimasa mia ekdosi palia 1.x pou eixa sto skliro kathos kai tis 2.01, 2.04 kai 2.07 xoris kanena apotelesma. Se poia ekdosi iparxei auto to plugin ensomatomeno???

Episis axizei na to psaxo ligo me to convolution3d? Pantos eidika to Alexander Nevsky einai toso athlio pou akoma kai me post processing einai xalia me to

MAM(cnr2(). TemporalSoften2(1,15,255),SmoothHiQ(5,15,255,192,5))

Kai gia auto psaxno na do mipos iparxei tipota kallitero...

Thanx

crAss

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ παλιότερα είχα μια πολύ άθλια ταινία ασπρόμαυρη του 1957 γιαπωνέζικη (Το Τhrone Of Blood του Αkiro Kurosawa) και είχα δοκιμάσει δύο ειδών scriptacia στα τεστ μου...

Το ένα είναι το εξής

LoadPlugin("C:\...\mpeg2dec.dll")

LoadPlugin("C:\...\Decomb.dll")

LoadPlugin("C:\...\SmoothHiQ.dll")

LoadPlugin.....

Source=mpeg2source("...").Smartdeinterlace

(2,20,true,true,true).crop(...)

Temporal=TemporalSoften(Source,1,5,25).MergeChroma(Source)

Spatial=Temporal.SmoothHiQ(5,25,10,190,3).MergeLuma(Temporal)

Movie=Spatial.BicubicResize(...)

Return Movie

To άλλο ήταν το εξής:

Load Plugin...

ktl ktl

Greyscale()

SmoothHiQ(5,15,255,192,5)

TemporalSoften2(1,15,255)

και είχα καλύτερα αποτελέσματα από το δεύτερο καθώς αφαίρεσε αρκετό από το noise..Tώρα όσον αφορά το grayscale όντως είναι internal plugin του avisynth.Ο λόγος που δε το βρίσκει είναι απλός!!!!(αν είναι σωστή η υπόθεσή μου :P)ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.. :grin: Είναι greyscale kai oxi grayscale...Θυμήσου επίσης στο script να το γράψεις greyscale() kai όχι σκέτο χωρίς παρενθέσεις.(Με τις παρενθέσεις είναι πιο γρήγορο).

Όσον αφορά το convolution3D είμαι αρκετά ευχαριστημένος,αν και ποτέ δε χρειάστηκε να το δοκιμάσω σε μια δύσκολη περίπτωση σαν την παραπάνω.Πάντως έχει το πλεονέκτημα οτι αν το χρησιμοποιήσεις,μπορείς να δουλέψεις και με VirtualDubMod..Αφού έχεις μια τόσο χάλια πηγή και αν θέλεις να δοκιμάσεις το convolution3D, θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο.

(Convolution3D(1, 32, 128, 16, 64, 10, 0)ή κάτι λιγότερο "επώδυνο" πχ(1, 6, 10, 6, 8, 2.8, 0)...

Επίσης και το CNR αν δεν κάνω λάθος έχει βγει για VirtualDubMod..

Tha petaxo to proficiency...xexe

Ontos auto itan.

Kai i plaka einai pos an anatrexeis kai se paliotera minimata kai se alla forum grayscale to grafoune.

:P

Pantos mou evales idees tora...

I karta sillipsis pou exo kanei capture aneta se megali analisi alla fisika to apotelesma einai interlaced video. To Alexander Nevsky to teleiosa alla o skilos perimenei...

Kairos na arxisoume na paizoume kai me deinterlace ektos ton allon.

Thanx pali

crAss

Παιδιά μία παρατήρηση...Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείται TemporalSoften2 μιας και έχει ενσωματωθεί από το AviSynth 2.04 στον κώδικα του TemporalSoften. Απλά γλυτώνετε ένα παραπάνω LoadPlugin(....) ;)

Τώρα για ασπρόμαυρες ταινίες crass και ιδίως για ταινίες με excessive noise η πρόταση μου δεν απέχει και πολύ από του cinefreak. Θα σου έλεγα να χρησιμοποιείς κατά κόρον το Greyscale() και μπορείς να δοκιμάσεις το Convolution3d (preset="vhsBQ") σε συνδυασμό με το Unfilter (x,y) ή το MSharpen().

Στο λέω αυτό γιατί έτσι θα κάνεις την ταινία λίγο πιο crisp από το blurring του convolution. Απλά παίξε για το αν το θες πριν ή μετά το convolution. Ξέρε ότι είτε χρησιμοποιήσεις το preset που σου λέω στο convolution είτε τα parameters που σου λέει ο cinefreak θα πάρεις αρκετό blurring μιας και στις 2 περιπτώσεις χρησιμοποιεί τον 1 matrix. Πιστεύω ότι θα πάρεις καλύτερο encode αν βάλεις sharpening φίλτρα π.χ Unfilter(10,12) ή παίξε με τιμές της αρεσκείας σου και LanczosResize.

Τουλάχιστον εμένα δούλεψε καταπληκτικά για την ταινία που μιλάει ο cinefreak. Απλά...just a hint!! ;)

Όσο για το deinterlacing...είμαι σίγουρος ότι θα έχεις διαβάσει το καταπληκτικό tutorial του Hakko504, jggimi, manono.

Αν όχι θα το βρεις στο: http://www.doom9.org/ivtc-tut.htm

Ρίξτου μια ματιά. :)

Όσο αφορά το ασπρόμαυρο έκανα αρκετά τεστ και εγώ και με το Convolution3d και με διάφορους συνδυασμούς SmoothHiQ, TemporalSoften, ΜΑΜ, cnr2 και όντως χρησιμοποίησα sharpening φίλτρα γιατί και ειδικά μετά το post processing του xvid ήταν πολύ blurred το αποτέλεσμα.

Όσο για το tutorial περί deinterlacing ήταν αυτό που πριν από καιρό με είχε ξαναβάλει να τρέχω. Η Asus Deluxe που έχω με αφήνει να κάνω σύλληψη σε

-352χ288

-640χ480

-704χ576

Στα 352χ288 είναι η μεγαλύτερη ανάλυση χωρίς interlacing. Από εκεί και πάνω το interlacing είναι παραπάνω από εμφανές. Επίσης το θέμα είναι ότι κάνω σύλληψη πάντα με ταυτόχρονη συμπίεση με κάποιο codec συνήθως xvid με constant quality 100%. Μέχρι τα 352χ288 δεν έχω κανένα πρόβλημα. Από εκεί και πάνω όμως τα dropped frames κάνουν πάρτυ. Και φτέει η έλλειψη επεξεργαστή γιατί σύλληψη σε ασυμπίεστο βίντεο έχω χρήση επεξεργαστή 30-45% στα 704χ576 χωρίς κανένα dropped frame. Και ο ρημάδης ο επεξεργαστής μου είναι ένας ΧΡ1800+@1800 (δηλαδή δουλεύει σαν 2200+). Βασικά τη συμπίεση τη θέλω γιατί ο δίσκος είναι FAT32 οπότε έχω όριο avi 4GB. Αν έχει να προτείνει κανένας κανένα codec που να μην τρώει πολλούς κύκλους από τον επεξεργαστή και να μειώνει το βίντεο ώστε σε 4 GB πάρει 90 λεπτά βίντεο ας το πει...(Ώστε μετά να μπορώ να παίξω με deinterlacing και φυσικά κωδικοποίηση με xvid)

Ευχαριστώ

crAss

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...