Super Moderators paredwse Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Η περίπτωσή σου είναι διαφορετική γιατί μένεις εκτός πόλης.Στην πρωτη δική μου περίπτωση είναι 11,5 κμ εντός πόλης και στην δεύτερη 5,8 κμ. Θεωρώ λοιπόν τα 5,8 κμ σε μια ώρα καταστροφικό για τα νεύρα μου και ανεπανόρθωτη την ώρα που χάνω απο την ανάπαυση Συμφωνώ, άλλωστε εσύ γνωρίζεις τις ανάγκες σου. Γι'αυτό και, όπως προανέφερα, τα πάντα είναι σχετικά.
black_widow Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Εκτός από μετρό τα ΜΜΜ δεν είναι ακριβώς και ο πιο ελκυστικός τρόπος μετακίνησης. Για να φτάσεις στο μετρό θες λεωφορείο αλλά τα λεωφορεία αργούνε χαρακτηριστικά. Πχ. στη δική μου περίπτωση όταν δούλευα κέντρο έτρωγα μισή ώρα με 45 λεπτά για να πάω.Μιλάμε πάντα για πρωινές ώρες που πάνε οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους άλλες ώρες που περνάνε τακτικά τι να το κάνω.Περνάνε 4 λεωφορεία για μετρό στη στάση κοντά στο σπίτι μου και όμως συνήθως έρχονται δύο-τρία μαζί ενώ περιμένεις ένα τέταρτο με 20 λεπτά. Κίνηση δεν έβρισκα γιατί έπιανα 8 παρά δουλειά αλλά την ώρα μου την έτρωγα περιμένοντας το λεωφορείο. Στο γυρισμό χρειαζόμουνα το λιγότερο 1 ώρα και 15 λεπτά γιατί έβρισκα και κίνηση συν τις άλλοις. Φυσικά το πρωί έχανα και παραπάνω ώρα γιατί δε θα πήγαινα και απεριποίητη στη δουλειά, ένα μισάωρο το χρειαζόμουνα σίγουρα για να ετοιμαστώ. Οπότε είχα καθιερώσει να κοιμάμαι και λίγο γενικά , το πολύ 5 ώρες και να κοιμάμαι νωρίς την τρίτη συνεχόμενη μέρα ας πούμε για να αναπληρώνω ύπνο. Γενικότερα σε όλες τις δουλειές ταλαιπωριέμαι. Βέβαια δεν έχω δίπλωμα, δε ξέρω να οδηγώ, είμαι πολύ αγχώδης για να οδηγώ και φυσικά δεν έχω λεφτά για να πάρω αμάξι, να πληρώνω ασφάλιστρα+ τέλη+βενζίνες. Έχω λοιπόν συνολικό κόστος μετακίνησης 19 ευρώ φοιτητική μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα , ένα λογικό ποσό για τους μισθούς που επικρατούν στην Ελλάδα. Αν είχαμε καλούς μισθούς στην Ελλάδα τότε ναι θα οδηγούσα, δυστυχώς για εσάς Το κακό είναι φυσικά ότι τώρα που ψάχνω για δουλειά αναγκαστικά περιορίζομαι σε συγκεκριμένες περιοχές...
black_widow Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 βρες γκομενο να σε πηγαίνει... Αυτά ας τα κάνουν άλλες που είναι συνηθισμένες να τα κάνουν. Εμένα μου αρέσει να τα βγάζω πέρα μόνη μου και όχι να έχω το γκόμενο-προστάτη-χορηγό. Απορώ με τις κοπέλες που ανακατεύουνε τους δικούς τους σε θέματα δουλειάς, αν δε τους φερθούν καλά ( αν τις κουράζουν ας πούμε ) σε κάποια δουλειά, πάει ο προστάτης να ζητήσει το λόγο από τα αφεντικά. Αν είναι έτσι δηλαδή να μη κάνω και μισές δουλειές , να ακολουθήσω και την Ανωτάτη Παντρευτική να κάθομαι κιόλας... Υ.Γ. Πάντως ο καλός μου φίλος Pantelwolf όταν είχαμε ίδιες ώρες μάθημα στο ΤΕΙ με πήγαινε αυτός, γλίτωσα πολλές ώρες ύπνου τότε, δεν έχω παράπονο
De@th L0rd Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Ασφάλειες και τέλη προφανώς και ΔΕΝ θα υπολογίσω. Αφού τις πληρώνεις είτε πηγαίνεις με το αμάξι είτε όχι. Και με τα πόδια να πηγαίνω, την ασφάλεια την πληρώνω. Στη δικιά μας μεγάλη πόλη (Ηράκλειο) όμως το εισιτήριο είναι για μία διαδρομή, μέχρι να κατέβεις από το λεωφορείο. Δεν είναι για 1,5 ώρα όπως της πρωτεύουσας. Οπότε χρειάζομαι δύο χαρτάκια (κόστος 0.70€ το καθένα, για φοιτητικό πάντα) μέχρι τον προορισμό μου. Που για 60 διαδρομές (δηλαδή 120 εισιτήρια) μας κάνουν 84€. Η σχολή μου έχει άδειο (όχι απλά άνετο) parking, και την εθνική μέχρι εκεί... δε την έχω πετύχει ποτέ με κίνηση. Αντιθέτως οι δρόμοι που ακολουθεί το αστικό, μέσα από το κέντρο, είναι μόνικα φρακαρισμένοι. Με τα καινούρια δεδομένα που μόλις εισήγαγες ΝΑΙ χαλαρά σε συμφέρει το αμάξι. Γιατί το εισητήριο ακόμα κ για φοιτητικό είναι πανάκριβο,και η υποδομή του τόπου που μένεις το υποστηρίζει.
Moderators stormrain Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Καπου ειχα διαβασει/ακουσει το θεικο (προσπαθω να θυμηθω πηγη αλλα ματαια) που νομιζω πως ταιριαζει στο θεμα: Train (βαλτε οποιοδηποτε αλλο ΜΜΜ εδω) is cheap, but that's only true if you think your time worths nothing. Παντως ειναι οντως σχετικο, εγω πχ που εργαζομαι κεντρο και μενω προς το Γαλατσι, θα ημουν τρελος αν χρησιμοιποιουσα το αυτοκινητο καθημερινα και απο πλευρας κοστους και απο πλευρας χρονου. Αντιθετα αμαξι μεχρι Περισσο (κοστος αμελητεο, χρονος 5 λεπτα), μετα τραινο μεχρι Ομονοια (μηνιαιο κοστος καρτας 25 ευρω, χρονος συν πλην 20 λεπτα), τελος ποδαρακια (χρονος 5 λεπτα) και εφτασα! Τον topic starter ομως τον συμφερει το αυτοκινητο σαφεστατα.
minarokeftes Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Προς topic starter, έχεις ήδη αυτοκίνητο ή σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα για τον λόγο που είπες???
Haldol Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Έχω, αν με συμφέρει να το χρησιμοποιώ (για την καθημερινή μου μετακίνηση) έψαχνα. Και βρήκα. Πάντως που το είχα ψάξει, και εμείς εδώ έχουμε κάρτες απεριορίστων διαδρομών. Το κόστος είναι 25€ αλλά μόνο για ΜΙΑ γραμμή. Ισχύει δηλαδή από οποιαδήποτε στάση της γραμμής μέχρι τη σχολή και αντίστροφα. Αλλά σε καμία περίπτωση για άλλο δρομολόγιο. Κλεψιά;
μοσκίτω Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 και την εθνική μέχρι εκεί... δε την έχω πετύχει ποτέ με κίνηση. Αντιθέτως οι δρόμοι που ακολουθεί το αστικό, μέσα από το κέντρο, είναι μόνικα φρακαρισμένοι.ΟΚ, αν παίρνεις γραμμή που περνάει από την Δικαιοσύνης και μόνο να μπεις στο σκεπτικό "Διακαιοσύνης ή εθνική", χαλαρά και με διαφορά το αυτοκίνητο.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 To δικο μου παραδειγμα ειναι περιπου σαν του paredwse. Παιρνω το αυτοκινητο απο το σπιτι μου μεχρι το μετρο της Δουκίσσης Πλακεντίας (αποσταση: 1km, χρονος: 5 λεπτα) και κανω άλλα ~10λεπτά να παρκαρω. Ναι ξερω θα μπορουσα να παιρνω το τοπικο (δωρεαν), αλλα περναει καθε μιση ωρα και χρειαζεται περιπου 20 λεπτα για να με παει στο σταθμο. Φυσικα θα μπορουσα να παιρνω και το ποδηλατο πολυ ανετα για τοση λιγη αποσταση, αλλα: 1)τα κλεβουν, 2)δεν περνας τη λεωφορο Πεντέλης με ποδηλατο Επειτα απο τη Δουκισσης μεχρι το Αιγαλεω παιρνω το μετρό (κοστος 18 ευρω το μηνα με φοιτικη καρτα απεριοριστων διαδρομων για ολα τα μεσα, χρονος γυρω στα 40 λεπτα), και απο το Αιγαλεω παιρνω λεωφορειακι μεχρι τη σχολη (κοστος: συμπεριλαμβανεται στην καρτα, χρονος: διαδρομη 5 λεπτα, αναμονη 1-10 λεπτα). Ετσι, με 18 ευρω το μηνα (οκ, γινεται 20 και με τα... 2KM που διανυω με το αυτοκινητο), μπορω και πηγαινοερχομαι στη σχολη μου σε 55-70 λεπτα υπο κανονικες συνθηκες. Και λογω κυριας μεταφορας μεσω μετρό, οι κανονικες συνθηκες αποτελουν το 90% των περιπτωσεων. Αν χρησιμοποιουσα εξ ολοκληρου το αυτοκινητο, θα εκανα γυρω στα 25-30 λεπτα να φθασω στη σχολη, μονο που το κοστος θα ανεβαινε στα 200 ευρω (4 γεμισματα), συν 60 ευρω (τα εξοδα της Αττικης Οδου), συνολο 260 ευρω το μηνα. Συν οτι τις μερες που δεν εχω 8 η ωρα μαθημα (ολες δηλαδη ), θα εβρισκα ΠΟΛΥ δυσκολα να παρκαρω, συν οτι στην επιστροφη το μεσημερι-απογευμα εχει συχνα κινηση και χρειαζομαι γυρω τα 45-60 λεπτα, δηλαδη μηδαμινη διαφορα απο το μετρό. Συνεπως: 20 ευρω το μηνα και ~1ωρα και 10 λεπτα διαδρομη, ή 260 ευρω και 30 λεπτα (με το 70% των επιστροφων στα 45-60 λεπτα);;; Νομιζω ειναι φως-φαναρι στη δικη μου περιπτωση τι βολευει. Για τον topic starter, δεν τιθεται καν θεμα. Αυτοκινητο και παλι αυτοκινητο.
Lucifer Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Συν οτι τις μερες που δεν εχω 8 η ωρα μαθημα (ολες δηλαδη ), θα εβρισκα ΠΟΛΥ δυσκολα να παρκαρω Πάρκη πλακεντίας μετά τις 8.01πμ. Quake3.-
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Πάρκη πλακεντίας μετά τις 8.01πμ. Quake3.- :lol: οντως...
aquasonic Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Για ολους εσας που μενετε Αθηνα, ενα τηλεφωνηματακι στο 185 μπορει να σας πει στο περιπου ποσο χρονο κανει το λεωφορειο να βρεθει στην σταση σας. Επισης μπορειτε να δειτε τα δρομολογια στη σελιδα του ΟΑΣΑ και να τα βγαλετε μονοι σας Επισης για να το παιξω δικηγορος του διαβολου, ποσοι απο εσας εχετε διπλοπαρκαρει σε δρομους που περναει λεωφορειο, κινηστε σε λεωφορειολωριδες κλπ? Οταν το λεωφορειο γραφει οτι θα περασει απο 10 - 20 λεπτα και καθυστερει παραπανω, τα κυρια αιτια ειναι αυτα. Το Χ14, 550, Β5 Α5 ορισμενες απο τις αρτιριακες γραμμες δηλαδη, το μεγαλο φεσι το τρωνε στο κεντρο. Για παραδειγμα, σε ωρες μη αιχμης το 550 θελει 50 λεπτα για να καλυψει το Τροκαντερο - Πλατανος, οσο δηλαδη ο ΗΣΑΠ. Οταν ομως ολα τα ταξι πλακωνουν στην λεωφοριολωριδα για να αποφυγουν την κινηση και σφινονουν, μπορει να κανει και μιαμιση ωρα. Η ακομα και το 218, εχετε μετρισει τον χρονο που θελει απο Πειραια για Καλλιθεα 11 το βραδυ και σε ωρες αιχμης? Μην κατηγορουμε τα λεωφορεια, φταιμε και εμεις. Τα λεωφορεια ας τα κατηγορισουμε για την κακη συντηρηση τους, τα μη πλυμενα οχηματα κλπ, που ειναι καθαρα θεμα διοικησεως (καλως η κακως εχω την τυχη να τα γνωριζω). Οσο για τα λεφτα, στην Αθηνα η καρτα απεριοριστων διαδρομων κοστιζει 35ε και 17.5ε φοιτητικο ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. Οσο για την επαρχια, περαν του ΟΑΣΘ που δουλευει υποδειγματικα κσι οποιος δεν τον αξιοποιει και περνει αμαξι πραγματικα κανει μεγαλο λαθος, Τα αστικα κτελ δεν περνουν τοσο μεγαλες επιδοτησεις οσο και στην Αθηνα με αποτελεσμα το εισητηριο να παραμενει ακριβο. Βεβαια θεωρω καραγκιοζια τους το οτι δεν εκδιδουν καρτες απεριοριστων διαδρομων. α και τωρα που το θυμηθηκα, ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΕΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Moderators Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Για ολους εσας που μενετε Αθηνα, ενα τηλεφωνηματακι στο 185 μπορει να σας πει στο περιπου ποσο χρονο κανει το λεωφορειο να βρεθει στην σταση σας. Επισης μπορειτε να δειτε τα δρομολογια στη σελιδα του ΟΑΣΑ και να τα βγαλετε μονοι σας Σωστος! Επισης για να το παιξω δικηγορος του διαβολου, ποσοι απο εσας εχετε διπλοπαρκαρει σε δρομους που περναει λεωφορειο, κινηστε σε λεωφορειολωριδες κλπ? Δεν εχω διπλοπαρκαρει ποτε και δεν εχω κινηθει σε λεωφορειολωριδα ποτε, παρα μονο οταν πλησιαζω σε καποια στροφη. Αυτο, οπως και να αντιμετωπιζεις τα μηχανακια και τα ποδηλατα σα να μην υπαρχουν ειναι τα πραγματα που μισω περισσοτερο στην οδηγηση. Οσο για τα λεφτα, στην Αθηνα η καρτα απεριοριστων διαδρομων κοστιζει 35ε και 17.5ε φοιτητικο ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ. Ετσι. α και τωρα που το θυμηθηκα, ΜΠΟΙΚΟΤΑΡΕΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΩΝ. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΔΕΚΑΡΑ! ΧΑχαχ μου θυμισες ενα βιντεο που τραβηξε ενας φιλος που σπουδαζει εκει. Ο οδηγος του λεωφορειου δεν υπηρχε! Σταματησε να παρει ατομικη πιτσα, στις μισες στασεις δεν σταματαγε, και επισης δεν εκλεινε ΠΟΤΕ τις πορτες!!! :lol:
Super Moderators Thresh Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 1 Μαρτίου 2010 Πάρκη πλακεντίας μετά τις 8.01πμ. Quake3.- true story bro...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.