Προς το περιεχόμενο

Erasmus... Εμπερίες, Προυποθέσεις, Γενικά αξίζει τον κόπο?

nickathens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέψου ένα θέμα στο περίπου, βρες τα email 2-3 καθηγητών από το πανεπιστήμιο υποδοχής, στείλτους μειλ με την ιδέα σου, θα σου στείλουν και αυτοί τι νομίζουν, και κάπως έτσι παίρνουν όλα το δρόμο τους.

Χρειάζεσαι επίσης και έναν καθηγητή στο εδώ πανεπιστήμιο για να σου αξιολογήσει την διπλωματική μόλις γυρίσεις.

Εάν η διπλωματική καλύπτει όλο τον φόρτο ενός εξαμήνου στη σχολή σου, δεν χρειάζεται να παρακολουθείς μαθήματα..

Και τι παρακολουθείς κειπέρα, αν δε χρωστάς μαθήματα;

Ε διαλέγεις μερικά μαθήματα και βάζεις..

Οι περισσότεροι καθηγητές μπορούν να σου δώσουν πιστοποιητικό ότι πέρασες το μάθημα και έχεις τις Χ γνώσεις, αν δεν δέχονται να στο αναφέρουν στο πτυχίο στην ελλάδα.

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Βασικα αν καποιος ξερει αγγλικα αλλα δεν εχει μιλησει σχεδον ποτε με καποιον δεν θα αντιμετωπισει προβλημα στην γλωσσα??Ας πουμε σκεφτομαι για φιλανδια ερασμους αλλα το μονο που φοβαμαι ειναι η γλωσσα!πως θα μπορεσω να διαβασω τα μαθηματα και να τα περασω φυσικα αν δεν πολυ γνωριζεις καλα την γλωσσα??

Δημοσ.
Βασικα αν καποιος ξερει αγγλικα αλλα δεν εχει μιλησει σχεδον ποτε με καποιον δεν θα αντιμετωπισει προβλημα στην γλωσσα??Ας πουμε σκεφτομαι για φιλανδια ερασμους αλλα το μονο που φοβαμαι ειναι η γλωσσα!πως θα μπορεσω να διαβασω τα μαθηματα και να τα περασω φυσικα αν δεν πολυ γνωριζεις καλα την γλωσσα??

Είσαι σίγουρος ότι τα μαθήματα θα γίνονται αγγλικά? Εκεί θα υπάρχει μάθημα

φιλανδικών αλλά δεν νομίζω αγγλικών οπότε είναι δύσκολα τα πράγματα.

Δημοσ.

Αν δεν πας, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις αν τελικά έχεις πρόβλημα να μελετήσεις σύγγραμμα στην αγγλική γλώσσα.

Δημοσ.
Είσαι σίγουρος ότι τα μαθήματα θα γίνονται αγγλικά? Εκεί θα υπάρχει μάθημα

φιλανδικών αλλά δεν νομίζω αγγλικών οπότε είναι δύσκολα τα πράγματα.

Το κάθε πανεπιστήμιο το αναφέρει αυτό στην σελίδα του οπότε αν αποφασίσεις να πας το ψάχνεις έτσι.

Αν δεν πας, δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις αν τελικά έχεις πρόβλημα να μελετήσεις σύγγραμμα στην αγγλική γλώσσα.

σωστος.

Από οικονομικής άποψης τι παίζει?

Τα συνολικά έξοδα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που καλύπτει η υποτροφία και τα λεφτά της υποτροφίας πότε και πώς τα παίρνεις?

Δημοσ.

ΔΕν γνωριζω κατι για τα λεφτα τις υποτροφιας αν γνωριζει καποιος κατι ας μου πει!ΝΑι γινονται και στα αγγλικα τα μαθηματα!Αλλα εχει και μαθηματα για να εξοικοιωθεις με την γλωσσα απλα πιστευω πως ειναι μια καλη εμπειρια απλα το μονο που φοβαμαι ειναι η συννενοηση!

Δημοσ.
Τα συνολικά έξοδα είναι πολύ περισσότερα από αυτά που καλύπτει η υποτροφία και τα λεφτά της υποτροφίας πότε και πώς τα παίρνεις?

1. Πάντως σίγουρα δεν επαρκούν. Δεν ξέρω κανέναν που να την έβγαλε μόνο με την υποτροφία. Είναι ένα σημαντικό βοήθημα πάντως.

2. Τα παίρνεις 1-2 μήνες μετά. Ανάλογα. Αλλά σίγουρα όχι από την αρχή.

3. Από το πανεπιστήμιό σου. Αν είσαι στο εξωτερικό κάνεις σε κάποιον εξουσιοδότηση να τα πάρει.

το μονο που φοβαμαι ειναι η συννενοηση!

Ξέρω άτομα που έκαναν ιδιαίτερα πριν πάνε για να μάθουν τη γλώσσα, ξέρω και άλλους που έσκασαν χύμα και κυκλοφορούσαν με τους διαλόγους mandeson στο χέρι.

Κανείς, ποτέ δεν ανέφερε κάποιο πρόβλημα.

Δημοσ.
1. Πάντως σίγουρα δεν επαρκούν. Δεν ξέρω κανέναν που να την έβγαλε μόνο με την υποτροφία. Είναι ένα σημαντικό βοήθημα πάντως.

Ναι αυτό είναι σίγουρο. Το ερώτημα ήταν τι ποσοστό επιπλέον χρειάζεσαι περίπου.

Δημοσ.

Ξερω οτι για Φιλανδια ειναι 480 ευρω το επιδομα!το σπιτι θα νοικιαζεις θα ειναι 200-300 ευρω και εννοειτε θα σου στελνουν και οι δικοι σου λεφτα σιγουρα καμια 250-300 τον μηνα!+ τα 180 που περισσευουν απο το επιδομα αρα 480 ευρω για σενα νομιζω ειναι υπεραρκετα!

Δημοσ.

Τα 480 ειναι φυσικά μια καλή βοήθεια αλλά η Φινλανδία είναι γενικά ακριβή και θα ξοδέψεις πολλά περισσότερα.. Ειδικά αν πας πρωτεύουσα.

Δημοσ.

Γενικά όσο πιο ακριβή η χώρα, τόσο υψηλότερο το ποσό υποτροφίας. Π.χ. γιά βόρεια Σουηδία, Φινλανδία που είναι πανάκριβες, δίνουν γυρω στα 500-600 ευρώ. Στο άλλο άκρο, κάτι Πολωνίες-Ρουμανίες, γύρω στα 300.

Δημοσ.

Ενταξει απο οτι διαβασα θα κανεις λιγο οικονομια με εστιες στεγασεις και φαγητου θα τρως σολομο που ειναι παμφτηνος εκει και πατατες!!!!!!και ενταξει αναλογα τα χρηματα σου θα κανεις και την ζωη σου!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...