Προς το περιεχόμενο

Erasmus... Εμπερίες, Προυποθέσεις, Γενικά αξίζει τον κόπο?

nickathens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε παιδια γνωριζει κανενας - σιγουρα- , τι ισχυει για το ερασμους??

δηλαδη, πρεπει να εχεις συγκεκριμενο βαθμο, να εχεισ περασει συγκεκριμενο αριθμο μαθηματων ??? γιατι η αληθεια ειναι οτι μου κινησε το ενδιαφερον το προγραμμα, και απο καθηγητες πληροφοριες δεν καταφερα να παρω...!!!

οποτε αν ξερει κανεις τι ακριβως παιζει, θα του ημουν ευγνωμων......

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
ρε παιδια γνωριζει κανενας - σιγουρα- , τι ισχυει για το ερασμους??

δηλαδη, πρεπει να εχεις συγκεκριμενο βαθμο, να εχεισ περασει συγκεκριμενο αριθμο μαθηματων ??? γιατι η αληθεια ειναι οτι μου κινησε το ενδιαφερον το προγραμμα, και απο καθηγητες πληροφοριες δεν καταφερα να παρω...!!!

οποτε αν ξερει κανεις τι ακριβως παιζει, θα του ημουν ευγνωμων......

Πρεπει να εχεις περασει εδω τουλαχιστον 60 ECTS και εξω να περασεις τουλαχιστον 2 μαθηματα για να μπορεσεις να κρατησεις την υποτροφια.

Κανε μια βολτα απο το γραφειο Erasmus. εκει θα σου πουν σιγουρα. Οι καθηγητες δεν ξερουν, εκτος απο τον υπευθυνο για το Erasmus στη σχολη σου.

Δημοσ.

Δε το λέω ειρωνικά, είχα μείνει κάνα μήνα εκεί (έχοντάς το ως βάση) και έκανα το γύρο της νότιας Γερμανίας, πετάχτηκα Στρασβούργο, Ζάλτσμπουργκ και Πράγα, γενικά, σε τέλεια θέση και πανέμορφη πόλη.

Δημοσ.

Οι καλύτεροι 5 μήνες της ζωής μου.Erasmus στην Πράγα for the win.

Θα το μετανιώνεις μια ζωή αν δε πας.

Δημοσ.

Πέρνα κανά μαθηματάκι να κρατήσεις την υποτροφία όμως. Μαλακία είναι να στην πάρουν πίσω επειδή βαριόσουν να διαβάζεις 2-3 φορές τη βδομάδα.

Επίσης, Ανατολική Ευρώπη ούμπερ άλες. Τζάμπα ζωή και καλοπέραση. Μη σας τρομάζουν οι σλαβονικές γλώσσες και η έλλειψη ευρώ.

Δημοσ.
Δε το λέω ειρωνικά, είχα μείνει κάνα μήνα εκεί (έχοντάς το ως βάση) και έκανα το γύρο της νότιας Γερμανίας, πετάχτηκα Στρασβούργο, Ζάλτσμπουργκ και Πράγα, γενικά, σε τέλεια θέση και πανέμορφη πόλη.

Εγώ νόμιζα έλεγες για τη Λαμία. :-D Απ' όσο το έψαξα είναι γαμάτη μεσαιωνική πόλη

απ' τις πιο παλιές που διασχίζει ο Δούναβης. Μόνο η γλώσσα με προβληματίζει για την

αρχή τουλάχιστον. :fear:

Δημοσ.

Μάγκες μια ερώτηξης!:lol:

Εγώ μπαίνω 4ο εξάμηνο στο ΤΕΙ και χρωστάω της...Μιχαλούς!Όπως και να'χει είχα σκοπό να σπουδάσω 5 με 6 το πολύ χρόνια,αν υποθέσουμε όμως ότι έχω περάσει τον απαιτούμενο αριθμό ECTS για Erasmus και βρίσκομαι σε μεγάλο εξάμηνο (π.χ. από 9ο μέχρι 12ο-13ο) μπορώ να κάνω σ'ένα τέτοιο εξάμηνο αίτηση και να...ελπίζω;:-D

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά έχω μια απορία.

Έστω ότι κανονίζω να πάω σε ένα πανεπιστήμιο του χρόνου και να παρακολουθήσω συγκεκριμένα μαθήματα.

Όμως τα μαθήματα που μου απομένουν είναι λίγα.

Αν λοιπόν τα περάσω εδώ στις εξεταστικές που απομένουν τότε τι γίνεται??

Δημοσ.

Πόσα σου μένουν;

Βασικά, προυπόθεση για να σε δεχτούν στο εράσμους, είναι να υπάρχει ένα ελάχιστο όριο μαθημάτων που θα πρέπει να χρωστάς (τουλάχιστον 5-6, ανάλογα τη σχολή βέβαια) έτσι ώστε από αυτά να μπορέσει να γίνει αντιστοιχία με τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις στο ξένο πανεπιστήμιο (κοιτάζουν αναλυτική βαθμολογία οι υπεύθυνοι καθηγητές πριν σε επιλέξουν).

Τώρα από τη στιγμή που θα σε δεχτούν και θα επιλέξεις ποιά μαθήματα θα αντιστοιχίσεις, απαγορεύεται να περάσεις τα εδώ αντίστοιχα σε εξεταστική. Πρέπει να τα αφήσεις ελεύθερα για το εράσμους.

edit: Ορίστε αυτό που έγραψα στην επίσημη εκδοχή του από εδώ:

δ. Οι προπτυχιακοί φοιτητές που βρίσκονται στο τελευταίο έτος φοίτησης ή είναι επί πτυχίω, για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα πρέπει να χρωστούν αρκετά μαθήματα ώστε να επιλέξουν από αυτά αντίστοιχα μαθήματα για να τα παρακολουθήσουν στο Ίδρυμα υποδοχής και τέλος να τα αναγνωρίσουν, σύμφωνα με τους όρους του κεφαλαίου 5. Επομένως, φοιτητές που χρωστούν ελάχιστα μαθήματα δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να συμμετέχουν στο πρόγραμμα εις βάρος άλλων φοιτητών που έχουν τη δυνατότητα επιλογής παρακολούθησης και αναγνώρισης περισσοτέρων μαθημάτων.

ε. Οι φοιτητές, μετά την επιλογή τους, δεν πρέπει (ούτε πριν ούτε κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο εξωτερικό) να εξεταστούν στην Ελλάδα στα μαθήματα που αντιστοιχούν σε αυτά που έχουν δηλώσει ότι θα παρακολουθήσουν στο εξωτερικό.

Δημοσ.

Υπάρχει και η περίπτωση να μην συμπληρωθούν καν οι θέσεις (δηλαδή να υπάρχουν 10 θέσεις εράσμους και να κάνουν αίτηση 5 μόνο....) οπότε σε παίρνουν σένα..

Δημοσ.
Πόσα σου μένουν;

Βασικά, προυπόθεση για να σε δεχτούν στο εράσμους, είναι να υπάρχει ένα ελάχιστο όριο μαθημάτων που θα πρέπει να χρωστάς (τουλάχιστον 5-6, ανάλογα τη σχολή βέβαια) έτσι ώστε από αυτά να μπορέσει να γίνει αντιστοιχία με τα μαθήματα που θα παρακολουθήσεις στο ξένο πανεπιστήμιο (κοιτάζουν αναλυτική βαθμολογία οι υπεύθυνοι καθηγητές πριν σε επιλέξουν).

Τώρα από τη στιγμή που θα σε δεχτούν και θα επιλέξεις ποιά μαθήματα θα αντιστοιχίσεις, απαγορεύεται να περάσεις τα εδώ αντίστοιχα σε εξεταστική. Πρέπει να τα αφήσεις ελεύθερα για το εράσμους.

edit: Ορίστε αυτό που έγραψα στην επίσημη εκδοχή του από εδώ:

Έχω γύρω στα 10 αλλά θα προηγηθούν 2 εξεταστικές πριν πάω.

Δηλαδή πρέπει να αφήσω έναν αριθμό μαθημάτων που να μην τα δώσω ε?

Σκέφτομαι να κάνω διπλωματική εκεί. Έχει κανείς παρόμοια εμπειρία?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...