Προς το περιεχόμενο

Erasmus... Εμπερίες, Προυποθέσεις, Γενικά αξίζει τον κόπο?

nickathens

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τι γνώμη έχετε για το erasmous?

γενικά πείτε λίγα λόγια για αυτή την εμπειρία εάν την έχετε ζήσει ή έχετε ακούσει άλλους να σας τη διηγούνται..

αν κάποιος γνωρίζει η έχει πάει στα κάτωθι συγκεκριμένα πανεπιστήμια ας πει την γνώμη του:

Helsinki University of Technology (TKK) ,

University of Ulster,

Universitat Wien...

ένα άλλο θεματάκι είναι για αυτό που εργάζεται κάπου παράλληλα με τις σπουδές του..

με αυτόν τι γίνεται μπορεί να πάρει άνευ αποδοχών για 3 ή και παραπάνω μήνες?

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν είσαι ανοιχτός άνθρωπος, τρέχα. Κάνε δήλωση χθες. Δεν ξέρω ούτε έναν που να πήγε και να μετάνιωσε ή έστω να είπε ότι πέρασε απλά μέτρια.

Αν είσαι κλειστός τύπος ούτε να το σκέφτεσαι. Θα πάθεις αγοραφοβία από τον πρώτο μήνα, δεν θα είσαι μόνος σου ΠΟΤΕ.

Δημοσ.

ΜΜΜΜ για να σκεφτω..

6 μήνες εδώ να συμπληρώσεις άλλο ένα εξάμηνο φοιτητικής ζωής και δουλεύοντας (οπως λες)

ή 6 μήνες να γνωρίσεις μια άλλη χώρα, εκατοντάδες άτομα και να περάσεις τέλεια όπως πέρασαν όσοι πήγαν κ τους ρώτησα...

δυσκολεύομαι να αποφασίσω.

Δημοσ.

κατα τη γνωμη μου πηγαινε...σκεψου οτι μπορεις να κανεις και γνωριμιες για καποιο μεταπτυχιακο αργοτερα....και εγω 8α παω 5 ή 6 ε3αμηνο για τον παραπανω λογο βασικα αλλα ειναι και μια ωραια εμπειρια οπως και να εχει...Ποσες παρομοιες ευκεριες 8α σου τυχουν;

Δημοσ.

φιλε, αν το σκεφτεσαι μην το σκεφτεσαι. πηγαινε κατευθειαν. ειναι απλα απιστευτη εμπειρια. γυρισα πριν ενα μηνα απο το βελγιο.και μια συμβουλη: ψαξε για φοιτητικη εστια οχι για σπιτι. ετσι θα εισαι ολη μερα με αλλουσ ερασμιτεσ. (σορρυ για τα 'σ' αλλα δεν εχω ελληνικα) και θα κανετε τα απειρα μαζι. πηγαινε, θα το θυμασαι ολη σου τη ζωη

Δημοσ.
Την Δευτέρα κάνω τα χαρτιά για Γερμανία. Μίλησα ήδη με το πανεπιστήμιο εκεί

και Σεπτέμβριο φεύγωωωωωωω!!!! Μην το χάσεις!

Σε ποιο πανεπιστήμιο σπουδάζεις??

Δημοσ.

Εννοείται να πας..! Είναι αξέχαστη εμπειρία!Όλοι όσοι γνωρίζω και πήγαν πέρασαν πάρα πολυ καλά! Δεν έχω ακούσει κανέναν που να έχει παραπονεθεί.

Δημοσ.

θα σε προσγειωσω..

erasmus=Διακοπες με δικαιολογια οτι δεν θα ναι χαμενος καιρος γιατι θα παρεις μαθηματα...ασχετως αν τα περισσοτερα δεν θα αναγνωριστουν στο ελληνικο πανεπιστημιο.

αν το χεις σε μπλα μπλα και γενικοτερα και εχεις και λεφτα για ξοδεμα ειναι οτι πρεπει.

Δημοσ.

erasmus=Διακοπες με δικαιολογια οτι δεν θα ναι χαμενος καιρος γιατι θα παρεις μαθηματα...ασχετως αν τα περισσοτερα δεν θα αναγνωριστουν στο ελληνικο πανεπιστημιο.

Από τα μαθήματα που θα πάρεις πρέπει τουλάχιστον το 1 να αναγνωρίζεται από την σχολή σου αλλιώς υπάρχει ενδεχόμενο το I.K.Y. (ίδρυμα κρατικών υποτροφιών) να σου ζητήσει τα λεφτά της υποτροφίας erasmus πίσω. Αυτά ίσχυαν τουλάχιστον όταν πήγα εγώ. (πήρα 4 μαθήματα, έδωσα τα 3, μου αναγνωρίστηκαν και τα 3)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...