Anti-WQZ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Καλησπέρα.. Έχω φτιάξει σε κάποιους πελάτες κάποιες ιστοσελίδες σε .html και σκέφτηκα να κάνω έναν τρόπο στον αντί να ανανεώνο εγώ συνεχεια τις ιστοσελίδες που θέλουν κάτι να προσθέσουν αν υπάρχει κάτι που να μπορούν αυτή να το ανανεώνουν την ιστοσελίδα από μονοι τους online p.x έψαξα στο google και βρήκα το site2you αλλα θα ήθελα να μου πείτε άμα μπορούμε να το βρούμε κάτι δωρεάν άμα γίνεται η άμα υπάρχει κανένας άλλος τρόπος Ευχαριστώ
Maniakos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Εμ, τα λένε "CMS" Μεγάλο λάθος αυτό που έκανες αφού οι πελάτες σου θέλουν να μπορούν να κάνουν αλλαγές μόνοι τους εκτός και αν εννοείς κάτι άλλο με το "ανανεώνω" και δεν αναφέρεσαι στα πχ κείμενα, φωτογραφίες κτλ.
morgy Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Αν δεν εννοείς κάτι άλλο λοιπόν, ψάξε για free CMS(=Content Management System).
rebel2000 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δες το http://www.cushycms.com/ μπορείς να το προσθέσεις στις σελίδες που έχεις φτιάξει απλά βάζοντας μια κλάση στο σημείο που θέλεις να γίνει "επεξεργάσιμο".
antonisid Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Ν'αναφερω κι εγω οτι το πιο δημοφιλές cms είναι το Joomla. Θα σου πρότεινα να καταλήξεις σε αυτό...
Anti-WQZ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Ότι νάνε ρε παιδιά κατασκευαστής είμαι λέτε να μην ξέρω τι είναι το CMS? χάχα και σιγά μην έβαζα joomla ποιο απαίσιο CMS δεν υπάρχει αλλα 256 CMS υπάρχουν δεν θα διάλεγα όμως το joomla τέλος πάντων θα δω τι θα κάνω..Ίσος να υπάρχει κάτι που να εσωματώνεται σε επεξεργασία μέσω SQL και html
nickathens Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 με αφορά και εμένα αυτό το θέμα καθότι δεν έχω κάνει ποτέ site που να δίνω την δυνατότητα στον ίδιο τον πελάτη άμμεσα να κάνει αλλαγή στο site...ωστόσο έχω ακούσει πολλά και διάφορα όμως.... Όταν ακούω όπως τώρα ότι "να μπορεί ο πελάτης να επεξεργαστεί το περιεχόμενο των σελίδων διότι θέλει πχ να αλλάζει τα EVENTS που κάνει στο μαγαζί του η οτιδήποτε άλλο" μου έρχεται στο μυαλο με την μία οι φόρμες στην microsoft access... βέβαια αυτό προυποθέτει : 1)να κάτσεις και να εγκαταστήσεις την access σε κάποιο υπολογιστή που έχει ο πελάτης, 2)να κάνεις το connecting με την βάση του server... (και εδώ το ερώτημα το οποίο δεν το γνωρίσω... μπορεί να χρησιμοποιηθεί η mysql βάση? Η θέλει κάποια συγκεκριμένη που είναι συμβατη και φαντάζομαι και προιόν της microsoft? ) μετά πρέπει 3)να του φτιάξεις κάποιες φόρμες μέσα απο τις οποίες ο πελάτης θα μπορεί να τις ανοίγει και να αλλάζει απλά αυτά που θέλει να αλλάξει.. και έτσι αυτόματα και μαγικά αφού εσύ θα έχεις φάει σκατά για να του το φτιάξεις όλο αυτό θα ανανεώνεται το site... :confused: το θέμα είναι ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν ώστε να ανανεώνει το site του ο πελάτης να μπορεί να το κάνει μέσω internet online και όχι με κάποια εγκατεστημένη εφαρμογή στον υπολογιστή του και να μην χρειάζεται να του κάνεις ολόκληρο php , asp η δεν ξέρω και γω τι αλλο εξολοκλήρου πρόγραμμα... :rolleyes:
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 @Anti-WQZ τι σόι κατασκευαστής είσαι δλδ όταν δε ξέρεις κάποια βασικά πράγματα; Αυτός είναι ο ρόλος του Content Management System (CMS). Ακριβώς για να κάνεις διαχείριση content...εσύ θες να ανακαλύψεις τον τροχό από την αρχή; σορρυ για το ύφος άλλα και συ βγαίνεις "κάπως"...
dyrer Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Ότι νάνε ρε παιδιά κατασκευαστής είμαι λέτε να μην ξέρω τι είναι το CMS? χάχα και σιγά μην έβαζα joomla ποιο απαίσιο CMS δεν υπάρχει αλλα 256 CMS υπάρχουν δεν θα διάλεγα όμως το joomla τέλος πάντων θα δω τι θα κάνω..Ίσος να υπάρχει κάτι που να εσωματώνεται σε επεξεργασία μέσω SQL και html Γιατί το Joomla! τι έχει που το έχουν επιλέξει χιλιάδες sites
antonisid Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 σορρυ για το ύφος άλλα και συ βγαίνεις "κάπως"... Η αλήθεια είναι ότι είχε ένα "ύφος" η απάντησή του...
morgy Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Γιατί τα βάζουν όλοι με το joomla? Εννοείται ότι υπάρχουν ένα κάρο άλλα τόσα CMS, άλλα καλύτερα άλλα χειρότερα. Αλλά ντάξει, το βρίζετε το κάνετε το ράνετε, για να υπάρχει τόσο μεγάλη υποστήριξη παγκοσμίως μάλλον κάτι καλό θα έχει αυτό το ρημάδι. Και μάλλον δεν είναι μόνο το γεγονός ότι είναι τσάμπα γιατί και άλλα πράγματα είναι τσάμπα αλλά δεν τα θέλουν όλοι
Anti-WQZ Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2010 @Anti-WQZτι σόι κατασκευαστής είσαι δλδ όταν δε ξέρεις κάποια βασικά πράγματα; Αυτός είναι ο ρόλος του Content Management System (CMS). Ακριβώς για να κάνεις διαχείριση content...εσύ θες να ανακαλύψεις τον τροχό από την αρχή; σορρυ για το ύφος άλλα και συ βγαίνεις "κάπως"... Έλεος δηλαδή για σένα ο καλύτερος κατασκευαστής είναι μονο με έτοιμο πράμα "CMS" pff.. νομίζω μια απλή ιστοσελίδα με ένα CMS έχει κάποια διαφορα δεν νομίζεις? που παίζει ρολο και το design αλλα πες κιόλας ότι κάποιος πελάτης θέλει να του σηκώσεις ένα Real Estate εσύ θα πας στο joomla? με τα modules και τα plugin και με ένα design που δεν θα φαίνεται το site καθόλου και θα πηγαίνουν στο επόμενο? Όσο για το Joomla έτσι και ανοίξω συζήτηση από που αντιγράφηκε και από που πήρανε τους κώδικες ας το αφήσω καλύτερα για να μην επεκταθούμε... * Δεν είμαι ένας από αυτούς απλά είμαι περίεργος στο κύκλωμα...
_tasos Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Το joomla δεν είναι δημοφιλές επειδή είναι "δικός" του ο κώδικας. Είναι δημοφιλές επειδή έχει μεγάλη κοινότητα υποστήριξης και υπάρχουν τόσα modules και components που μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με αυτά. Όσο για το σχόλιο της αντιγραφής, ο κώδικας είναι open source. Αυτό τα λέει όλα. Είναι κώδικας που γράφτηκε σιγά σιγά, στη πλειοψηφία του είναι από το προσωπικό χρόνο του κάθε developer που αποφάσισε να ασχοληθεί. Δεν είναι πρωτότυπος, δεν είναι ο καλύτερος αλλά κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Ας είναι κ αντίγραφή στην τελική, δεν λέει κάτι. Αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, και το joomla για χαρά τα καταφέρνει. Ο κριτής είναι όλη η παγκόσμια κοινότητα developers που το επιλέγουν και ασχολούνται μαζί του. Όσο για την αρχική σου ερώτηση, όπως την διατύπωσες η απάντηση που θα λάμβανες σχεδόν από όλους είναι αυτή που ήδη πήρες, "χρησιμοποίησε ένα cms". Αν υπάρχει λόγος που δεν σου αρέσει η λογική των cms, πες το και διευκρίνησε τι είναι αυτό που ρωτάς. Όλοι κατάλαβαν ότι ψάχνεις ένα cms. Από ότι φαίνεται όχι. Τι είναι αυτό που ψάχνεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 @Anti-WQZ Ο ανώριμος-προκλητικός τρόπος έκφρασής σου, σε συνδυασμό με την ημιμάθεια σε σχέση με τα όσα σου υποδεικνύουν οι υπόλοιποι, σε κάνει γραφικό...ακριβώς όπως αυτόν τον "κατασκευαστή" εδώ.. btw, ποιος developer αποκαλεί τον εαυτό του "κατασκευαστή"; Υ.Γ. καλή συνέχεια, δεν ασχολούμαι άλλο..
antonisid Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 27 Φεβρουαρίου 2010 Γιατί νομίζω ότι δεν έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ κάποιο cms για να δεις τι παίζει? Άποψη μου είναι ότι απ την στιγμή που σαν developer (για σένα κατασκευαστής όπως λες) δε μπορείς να υλοποιήσεις κάποιο δικό σου mini cms , δε μπορείς να ειρωνεύεσαι το joomla , βγάζοντας το άχρηστο. Άλλο αν δε σ αρέσει εκεί είναι άποψη σου. Άλλα σκέψου ότι δεν έχεις κι άλλες επιλογές σ αυτό που θες να κάνεις , πέρα του να χρησιμοποιήσεις κάποιο έτοιμο cms.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.