Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα μια ερώτηση.Πριν μια εβδομάδα έβαλα έναν ssd στο pc. Όλα οκ αλλά το partition στον παλιό δίσκο με τα windows δεν το έκανα φορματ μιας και ακούω πολλά για προβλήματα στους ssd κτλ μην ξανακάνω εγκαταστάσεις σε τέτοια περίπτωση. Υπάρχει κάποιο θέμα σε αυτό?Η μπορώ να το έχω έτσι.Τα windows φορτώνουν κανονικά και ταχύτατα από τον ssd.

Και κάτι ακόμα αν ένας ssd έχει κάποιο πρόβλημα τι κάνει συνήθως?

Ευχαριστώ!

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μίντι ξήλωσε εντελώς ccleaner και avast για λίγες μέρες δοκιμαστικά να δεις αν θα το ξανακάνει.

Λινκ21 δεν έχει πρόβλημα, άστο όπως είναι.

Δημοσ.
  Στις 19/7/2012 στις 11:02 ΜΜ, liopyr είπε

Μίντι ξήλωσε εντελώς ccleaner και avast για λίγες μέρες δοκιμαστικά να δεις αν θα το ξανακάνει.

Λινκ21 δεν έχει πρόβλημα, άστο όπως είναι.

Απλα για να δωσω ενα feedback πανω σε αυτο: Ελαχιστη η βελτιωση με ξυλωμενα και τα 2, τελικως εβαλα πισω το ccleaner και αλλαξα antivirus και η ελαχιστη βελτιωση που ειδα παραμενει.

Ομως θεωρω οτι συνεχιζω να εχω προβλημα αφου τα win ειναι πεντακαθαρα, το startup πεντακαθαρο και ομως η αποδοση στο boot εχει πεσει τρομακτικα σε σχεση με ενα 6μηνο πριν, χωρις να βρισκω λογικη εξηγηση, περαν του ο δισκος να κοντευει να πει το ποιημα. Που δεν μου φανταζει και τοσο λογικο...

ΥΓ. Εχω παρατηρησει οτι οι επιδοσεις του ειναι αισθητα χαμηλοτερες αποτι στην αρχη σε καθε διαδικασια, πχ ακομα και ενα unrar που παλαιοτερα το εκανε σε 10sec, τωρα μπορει να φαει ενα σκαλωμα 7-8δευτερολεπτων ενδιαμεσα και μετα να συνεχισε...Ανεξηγητα πραγματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρεπει να ειναι η ιδια σειρα στην εκδοση των 128gb.

Δεν ειμαι 100% βεβαιος (θα πρεπει να ξεβιδωσω το λαπτοπ για να δω την ετικετα, ομως σιγουρα το σχεδιο της ετικετας ειναι πανομοιτυπο και σιγουρα μιλαμε για SSDnow V series) ομως πες απο περιεργεια τι εκανες, διοτι ειμαι ενα βημα πριν το φορματ/secure erase, για να μην πω οτι ετοιμαζομαι να τον βαψω μπλε απτα νευρα σε καθε boot-up.

Α και updated info, τελικα η ελαχιστη βελτιωση που ειπα παραπανω πως ειδα, ειναι εντυπωση μου. Ακριβως ιδια συμπεριφορα με πριν εχει τελικα.

Επεξ/σία από MiDi_MiLiZ
Δημοσ.

Δεν εχω τιποτα να χασω, ο δισκος παει για πεταμα αν συνεχισει ετσι, οποτε θα το δοκιμασω και θα επανελθω με νεοτερα. Ευχαριστω για τη συμβουλη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Oχι, τα ιδια και μετα απο τη διαδικασια αυτη με τα 2 προγραμματα.

Αυτο που παθαινει ειναι κατα το read η το write να κολλαει, λες και του βγαζεις το sata και μετα απο καποια δευτερολεπτα να συνεχιζει κανονικα.

Το παθαινει σε random στιγμες, εξου και το οτι αν κανω unrar το ιδιο αρχειο μπορει τη μια στιγμη να κανει 50sec και την αλλη 30.

Ομοιως και στο boot-up. Αλλοτε τα κανει σε ανεκτο χρονο και αλοτε αργει πολυ παραπανω κι απο εναν τυπικο hdd.

Oταν θα βρω ορεξη θα του τραβηξω φορματ και αν δεν επανελθει θα τον στειλω αδιαβαστο.

Επεξ/σία από MiDi_MiLiZ
Δημοσ.
  Στις 27/7/2012 στις 4:58 ΜΜ, MiDi_MiLiZ είπε

Oχι, τα ιδια και μετα απο τη διαδικασια αυτη με τα 2 προγραμματα.

Firmware updated είναι;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 28/7/2012 στις 8:44 ΠΜ, liopyr είπε

Firmware updated είναι;

Eιναι το πρωτο πραγμα που εψαξα, αλλα αποτι φαινεται στο site της kingston δεν βγηκε ποτε κανενα νεοτερο firmware απο το εργοστασιακο (ο δισκος ειναι τελικα ο kingston v+ series και πιο συγκεκριμενα ο SNVP325S64GB).

Χθες μετα τις συμβουλες του juno πεισμωσα και ακολουθησα και καποιους οδηγους για tweaks σε services.msc κλπ, αλλα ουδεμια αλλαγη. Οπως ειπα το προβλημα φαινεται ξεκαθαρα πως ερχεται απτον δισκο και τρωει "spikes" κατα τη λειτουργια του. Σαν να κολλαει για καποια δευτερολεπτα οτι κανει και μετα συνεχιζει κανονικα.

Ω καλα, ειπα να του τρεξω benches. Υπομονη σε κανα μισαωρο που θα τελειωσουν να ανεβασω ss να γελασουμε...

Επεξ/σία από MiDi_MiLiZ
Δημοσ.
  Στις 28/7/2012 στις 6:41 ΜΜ, juno12 είπε

νομίζω μια χαρά είναι τα νούμερα :-). μήπως το κόλλημα που λές οφείλεται αλλού;

έλλειψη κάποιου οδηγού πχ;

Θα επρεπε καπου να λεει και το χρονο που πηρε το τεστ :-D . Ας πουμε το AS SSD μπορει να πηρε και 20 λεπτα. Διοτι κολλαγε και συνεχιζε με τις ταχυτητες που ειναι καταγεγραμενες στα ss.

Οι drivers ειναι ολοι εγκατεστημενοι, το μονο που αφηνω πια ως πιθανο ενδεχομενο προβλημα ειναι το driver genius να τα εκανε μανταρα και να εγκατεστησε καποιον driver που δε λειτουργει σωστα. Αλλα δυσκολα θα το ανακαλυψω αυτο, στο device manager δειχνουν ολα καθως πρεπει.

Δημοσ.

Oταν ξαναβρω ορεξη θα προσπαθησω να κατεβασω manually τους σωστους drivers για να τους εγκαταστησω. Αν και ειναι δυσευρετοι, διοτι στο site της toshiba που εψαξα δεν παιζει καν support σε αυτο το θεμα για το μοντελο μου. Αλλα ειναι και η τελευταια μου επιλογη, οποτε οταν το κανω θα επανελθω με feedback. Παρολα αυτα ευχαριστω και παλι για τις χρησιμες συμβουλες.

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
  Στις 29/7/2012 στις 7:19 ΠΜ, nikolai919 είπε

ocz agility 3 128 gb

ahci enabled? sata 3 port?

δυστυχώς μόνο με ΑΤΤΟ μπορούμε να αξιολογήσουμε αν παίζει σωστά, είναι με sandforce controller o ssd...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...