Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

όλοι αυτοί είναι MLC, κανείς SLC...

προσωπικά θα πήγαινα σε κάποιον από τους 4 πρώτους, "δυστυχώς" και οι 4 αυτοί είναι πολύ καλές επιλογές, δεν μπορώ να διαλέξω εύκολα κάποιον ανάμεσα τους :P

υπάρχει κι αυτός αλλά ξεφεύγει λίγο πιο πάνω η τιμή του http://www.skroutz.gr/s/431666/Intel-SSDSC2CW060A3K5-520-Series-60GB.html , πολύ καλός επίσης :-)

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ισχυει τελικα οτι ολοι οι ssd δισκοι εχουν συγκεκρημενες ωρες λειτουργιας και με το που περασουν αυτες οι ωρες απλα χαλαει ο δισκος χωρις να μπορεις να κανεις κατι?

Ποιοι ειναι καλυτεροι οι mlc ή οι slc και πως μπορω να καταλαβω τι ειναι ο καθε ενας και ποια η βασικη διαφορα του καθε ενα?

Δημοσ.

Ισχυει τελικα οτι ολοι οι ssd δισκοι εχουν συγκεκρημενες ωρες λειτουργιας και με το που περασουν αυτες οι ωρες απλα χαλαει ο δισκος χωρις να μπορεις να κανεις κατι?

Ποιοι ειναι καλυτεροι οι mlc ή οι slc και πως μπορω να καταλαβω τι ειναι ο καθε ενας και ποια η βασικη διαφορα του καθε ενα?

Τα SLC είναι πιο ανθεκτικά από τα MLC(και αυτά με τη σειρά τους από τα TLC), αλλά αυτό οι κατασκευαστές το αντισταθμίζουν με καλύτερο ECC και αλγόριθμους που μειώνουν το "write amplification".

Δημοσ.

Ρε φιλε οπως θα καταλαβες ηδη δεν σκαμπαζω και πολλα απο ssd δισκους οποτε το οτι μου απαντας με ορους οπως ο "write amplification" δεν με φωτισες καλυτερα...

• Super Moderators
Δημοσ.

και η διάρκεια ζωής των write cycles είναι αρκετά μεγάλη για να μην μας απασχολεί ιδιαίτερα...

γιατί δεν googlάρεις το "write amplification" να δεις τι είναι? όπως επίσης και τις διαφορές ανάμεσα στους SLC και τους MLC...

http://en.wikipedia.org/wiki/Write_amplification

http://en.wikipedia.org/wiki/Solid-state_drive

http://en.wikipedia.org/wiki/Multi-level_cell

πάντως μου αρέσει που "ξυπνάς" κάποιες περιόδους ρε Fits και κάνεις ερωτήσεις εγκυκλοπαιδικού ενδιαφέροντος :P

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για το κοπο σου αλλα απο το σκρουτζ μπορουσα να ψαξω κι εγω αλλα δεν ξερω ποιες μαρκες ssd δισκων ειναι καλλες και τι να προσεξω...

Παλιοτερα ελεγαν κατι για τα τσιπακια που εχει ο καθε ssd δισκος παιζει ρολο στη διαρκεια ζωης του κ.τ.λ. αλλα δεν τα υθυμαμαι ακριβως...

Εν ολιγης ποιες μαρκες θα προτεινες για ssd δισκους και γιατι.

Αυτο που ζητάς είναι λίγο δύσκολο, δεν υπάρχουν πολλά άτομα που να εχουν αλλάξει και τεστάρει διάφορους ssd δίσκους. Αν κάποιος ως και σήμερα είχε κάποιον 40gb ssd και έκανε αναβάθμιση θα πήγε σε άλλη τεχνολογίας ssd (sata 3) οπότε και πάλι δεν μπορεί να συγκρίνει. Επίσης τουλάχιστον για τα Ελληνικά δεδομένα η αγορά ssd δίσκου είναι σχετικά νεα στην αγορά οπότε δεν εχει δοκιμαστεί και η αντοχή του στον χρόνο.

Εγω ας πούμε αγόρασα εναν 120Gb ssd με το σκεπτικό οτι αφου μπαίνω στην διαδικασία αγοράς ενος τέτοιου hardware να μην τσιγκουνευτώ τα gb ώστε να είμαι άνετος.

Κοιτάζοντας τις τιμές και σχόλια χρηστών κατέληξα στην Corsair - Force 3, το όριο χρημάτων που είχα θέσει ηταν στα 160€

Για τον Corsair Force 3 που εχω ας πούμε ξέρω οτι θα πρέπει τα 4 πρώτα ψηφία του σειριακού αριθμού θα πρέπει να είναι πάνω απο 1123, οι παρτίδες με μικρότερο α/α είχαν πρόβλημα.

Για τους ssd της Samsung εχω διαβάσει πολύ καλά λόγια, αλλά στην τιμή ξεφεύγουν κατά πολύ. Οπως επίσης και για τους Crucial.

Οι Agilyti 3 της OCZ παρουσιάζουν πολλά BSOD, με firmware update διορθώνεται το πρόβλημα αλλά δεν εχει ξεκαθαριστεί με ποια εκδοση firmware !!

Εδω να πω οτι τα ssd tips δεν είναι performance αλλά tips για λιγότερη επιβάρυνση χωρητικότητας αλλά και διάρκειας ζωής (θεωρητικά πάντα)

Δημοσ.

Μήπως έχει κανείς υπ'οψιν του γιατί κάνει τόσο μεγάλη διαφορά read - write ? Lion 10.7.3 Force Gt

post-227308-0-30264700-1330285754_thumb.png

@@ριες μαριτσα μου σε άλλο bench άλλο score..

post-227308-0-16992400-1330286297_thumb.jpg

Δημοσ.

Μήπως έχει κανείς υπ'οψιν του γιατί κάνει τόσο μεγάλη διαφορά read - write ? Lion 10.7.3 Force Gt

post-227308-0-30264700-1330285754_thumb.png

@@ριες μαριτσα μου σε άλλο bench άλλο score..

post-227308-0-16992400-1330286297_thumb.jpg

Κοίτα bios αν εχεις enable το CLE 3.4.6 (ή κάπως ετσι !!) και κάντο disable

Δημοσ.

Επειδή δεν βγάζω άκρη και οι απόψεις διίστανται, τελικά η χρησιμοποίηση RAM Drive έχει ουσιαστικές επιπτώσεις σε επιδόσεις ή διάρκεια ζωής σε SSD η μπούρδες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα bios αν εχεις enable το CLE 3.4.6 (ή κάπως ετσι !!) και κάντο disable

Thanks man αλλά δεν έχει τίποτα τέτοιο ούτε κάτι που να του μοιάζει το bios μου. :confused:

Κάτι έκανα και λέω να κρατήσω αυτό τελικά.. :P

post-227308-0-01634100-1330317034_thumb.jpg

Επεξ/σία από MoviemakerGr
  • Super Moderators
Δημοσ.

Επειδή δεν βγάζω άκρη και οι απόψεις διίστανται, τελικά η χρησιμοποίηση RAM Drive έχει ουσιαστικές επιπτώσεις σε επιδόσεις ή διάρκεια ζωής σε SSD η μπούρδες;

το RAM Drive χρησιμοποιεί μέρος της RAM για "δίσκο", γιατί να πέφτει η διάρκεια ζωής του SSD τότε?

Δημοσ.

το RAM Drive χρησιμοποιεί μέρος της RAM για "δίσκο", γιατί να πέφτει η διάρκεια ζωής του SSD τότε?

Εννοώ αν μετακινήσουμε εκεί pagefiles, temp files, caches κλπ. θα βελτιώσουμε κάποια πράγματα ή δεν έχει διαφορά;

• Super Moderators
Δημοσ.

καλά το pagefile με 8gb ram και πάνω το έχεις disabled...

για τα υπόλοιπα δεν ξέρω αν θα δεις διαφορά σε κάτι αλλά σίγουρα θα πέσει ο ρυθμός μείωσης των write cycles του ssd

Δημοσ.

Ποιο πολύ για αυτό ρωτάω. Τον συνδιασμό ssd, windows και ramdrive.

Για τον ssd θα είναι μάλλον καλό, για τα windows όμως μήπως τα κάνω χειρότερα;

Θα έχει επίπτωση στη λειτουργία τους, θα έχει ουσιαστική διαφορά ή δεν λέει και τίποτα τώρα που υπάρχει ο ssd;

Αν κάποιος ξέρει και χρησιμοποιεί ας προτείνει κάποιο προγραμματάκι.

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν μου έχει τύχει μέχρι στιγμής να το χρησιμοποιήσω οπότε καλύτερα να μην σε πάρω στο λαιμό μου...

πλέον με τα 16gb υπάρχει πιθανότητα να το testάρω αλλά το πότε είναι άγνωστο...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...