sosta1925 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 9 Ιανουαρίου 2012 Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου γιατί δεν έχει δίπλα στο msahci το οκ? το γύρισα απο το bios αφού είχα κάνει εγκατάσταση ισως γιαυτο; επείσης αυτόν και άλλο ένα δίσκο τους βγάζει σαν εξωτερικό hardware τι πρέπει να κάνω;
dimitrisOS Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα μολις πηρα ενα ocz agility 3 120GB πως μπορω να δω αν ειναι τα τελευτεα firmware ; τι driver πρεπει να βαλω ; και τι αλλαγη στο bios πρεπει να κανω ;
dimitrisOS Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 γ. Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού: Ανοίγουμε τον Firefox -> πληκτρολογούμε about:config στο address bar -> Enter -> διπλό κλικ στο browser.cache.disk.enable όπου ορίζουμε την τιμή ως False -> Right-Click οπουδήποτε-> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Βάζουμε π.χ 32768 για 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, κλπ. -> restart Firefox. Με την παραπάνω διαδικασία γλιτώνουμε τα μικρά writes του firefox στον ssd, ενώ συγχρόνως αυξάνεται και η ταχύτητα. Στο value τι ακριβως πρεπει να βάλω ;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 το μέγιστο μέγεθος που θα καταλαμβάνει η cache στη μνήμη...
dimitrisOS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 το μέγιστο μέγεθος που θα καταλαμβάνει η cache στη μνήμη... που θα δω αυτο ;
jordan23 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα μολις πηρα ενα ocz agility 3 120GB πως μπορω να δω αν ειναι τα τελευτεα firmware ; τι driver πρεπει να βαλω ; και τι αλλαγη στο bios πρεπει να κανω ; κατέβασε το ocz toolbox και τρέξτο. όταν επιλέξεις τον ssd θα δείξει και το firmware. sto bios θα αλλάξεις στο sata config από ΙDE se AHCI και μετά θα περάσεις λειτουργικό (αν περάσεις). που θα δω αυτο ; βάλε 32768. θα είσαι καλυμένος.
dimitrisOS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 βάλε 32768. θα είσαι καλυμένος. εχω βαλει ήδη 65536 ενταξη θα ειμαι ή θα πρεπει να το μειώσω ;
jordan23 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 καλό είναι να βάλεις ένα μικρό νούμερο γιατί έχω την εντύπωση ότι σου δεσμεύει μνήμη. βέβαια αν έχεις 8γβ μνήμη δεν υπάρχει πρόβλημα. http://www.hwbox.gr/controllers-drives/14010-ssd-performance-tips-tricks.html διάβασε και τον παραπάνω οδηγό. εγώ έκανα τα tweaks διαβάζοντας και τους 2 οδηγούς.
dimitrisOS Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 καλό είναι να βάλεις ένα μικρό νούμερο γιατί έχω την εντύπωση ότι σου δεσμεύει μνήμη. βέβαια αν έχεις 8γβ μνήμη δεν υπάρχει πρόβλημα. http://www.hwbox.gr/...ips-tricks.html διάβασε και τον παραπάνω οδηγό. εγώ έκανα τα tweaks διαβάζοντας και τους 2 οδηγούς. χρεισιμο ειναι ευχαριστω ναι 8gb ram εχω αν ειναι να το μικρύνω
sakis.kom Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Εγώ έχω έναν 128GB SSD εδώ και μερικούς μήνες. Χρειάζεται να του κάνω κάτι για "καθαρισμό"? Όλα τα κολπάκια που χρειάζονται, τα έχω κάνει από τις αρχές. Δεν ξέρω παραπέρα όμως αν χρειάζεται κάτι.
jordan23 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 τίποτα δεν χρειάζεται. trimarei από μόνος του. αν θες, κάνεις log off και το αφήνεις κανά βράδυ να trimarei.
sakis.kom Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Ά, αυτό ξέχασα να σημειώσω, τον έχω με XP. Οπότε, εδώ τι γίνεται?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 δεν υποστηρίζουν Trim, δεν είναι καν "optimized" για ssd...
therock Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Και το garbage collection και ολατα optimization τρεχουν αυτοματα σε SSD? Τι εννοεις log-off? Με κλειστο μηχανημα τριμαρει?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 log-off, δλδ στην screen των windows που αλλάζεις users...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα