epp494 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 γ. Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού: Ανοίγουμε τον Firefox -> πληκτρολογούμε about:config στο address bar -> Enter -> διπλό κλικ στο browser.cache.disk.enable όπου ορίζουμε την τιμή ως False -> Right-Click οπουδήποτε-> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Βάζουμε π.χ 32768 για 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, κλπ. -> restart Firefox. Καλησπέρα και από μένα!! Πολύ χρήσιμα όλα όσα έγραψες.. Μία ερώτηση μόνο όσο αναφορά το παραπάνω κομμάτι για τον Firefox..Το "value memory size in KB" τί ακριβώς είναι";
therock Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2011 Αν είναι ο 64Gb έχει περίπου ~100Mb/sec write και ο 128GB ~200Mb/sec. Παίζει ρόλο και το chipset το z68/P67 βγάζει πιο πολλά read/write απο AMD SB950/SB850 σε SATA3. Τα παλλιά P55/X58 χωρίς SATA3 σε μερίκα test ίσως είναι κ πιο καλα απο κάποια marvell Sata3 controllers. Εγω παντω με Vertex 3 και AMD Southbridge παω σχεδον 500/400, ενω βλεπω απο πολλους 500/100 δλδ 5/1 r/w για αυτο και μου κανει εντυπωση...
santana99 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2011 όταν είχα βγάλει τον μαγνητικό και έβαλα τον ssd θυμάμαι είχα πειράξει κάτι στο bios αλλά δεν θυμάμαι τι και δεν θυμάμαι που το είχα δει (νομίζω σε αυτό το θέμα). είναι κάτι στανταρ που αλλάζουμε και αν ναι μπορεί να εξηγήσει κάποιος στο περίπου τι κάνει; ευχαριστώ
Arisyo13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2011 παιδια εμενα μου βγαζει αυτα τα αποτελεσμετα.. Νομιζω πως δεν ειναι καθολου καλα Τι μου προτεινετε; παντως εχω ρυθμισει το AHCI στο registry και επισης εχω επιλεξει και την επιλογη στη μητρικη.
bloodlessz Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Καλημέρα και χρόνια πολλά παιδιά. Πήρα χθες στα χέρια μου τον vertex 3 120 gb και μου έβγαλε αυτά τα αποτελέσματα. Είναι οκ τα αποτελέσματα; Απ όσα γράφει στο πρώτο ποστ ο liopyr το μόνο που δεν έκανα είναι να ενεργοποιήσω το ahci γιατί όταν το ενεργοποιούσα δεν έβλεπε τις άλλες συσκευές που είχα συνδεμένες. Υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί αυτο; Έκανα και update το bios και πάλι μου έχει ρύθμιση για όλες τις sata και όχι μόνο γι αυτή που θέλω.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 τρέξε το ΑΤΤΟ...
liopyr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Απ όσα γράφει στο πρώτο ποστ ο liopyr το μόνο που δεν έκανα είναι να ενεργοποιήσω το ahci γιατί όταν το ενεργοποιούσα δεν έβλεπε τις άλλες συσκευές που είχα συνδεμένες. Δε γράφω πουθενά για ενεργοποίηση achi.
bloodlessz Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Sorry liopyr. Νόμισα το είχες αναφέρει. Αναφέρθηκε πολλές φορές και νόμισα ότι ήταν και στον οδηγό σου. Τα αποτελέσματα του ΑΤΤΟ είναι αυτά.
Meraklis56 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Bloodlessz τα αποτέλεσματα δεν είναι καθόλου καλά.Δες σε ποιά θύρα τα έβαλες.Στης intel η της marvel? Έχω ακριβώς τον ίδιο δίσκο και εμένα χτυπάει 550 στην ανάγνωση
bloodlessz Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2011 @meraklis απο που μπορώ να δω ποια sata είναι της intel; Μήπως εσύ έχεις sataIII;
Vasilis 07 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Λέω να περάσω στον Vertex το τελευταίο firmware. Μετά λέτε να έχω τίποτα ιστορίες και να μην κάνει boot ?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 Super Moderators Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2012 έχω περάσει στον Vertex 3 3-4 firmware και δεν είχα ποτέ κάποιο τέτοιο πρόβλημα...
NUKE2 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Γεια σας παιδια. Πηρα μεταχειρισμενο εναν 80gb intel X25 M και δουλευει μια χαρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Θελω να κανω ολες τις ρυθμισεις που χρειαζονται. Αλλα αδυνατο να διαβασω ολες τις 128 σελιδες αν και ξεκινησα. Οποτε υπαρχει καπους καποιος δικος μας οδηγος για το τι πρεπει να κανω? Μεχρι στιγμης εχω κανει τα εξης : Ειδα οτι το trim ειναι enabled αλλα δεν εχω κανει κατι αλλο περι αυτου. Πρεπει να κανω κατι αλλο? Κατεβασα το toolbox της intel και πατησα ξερω γω ολα αυτα που εχει. Το firmware ηταν το τελευταιο οποτε δεν χρειαστηκε αλλαγη. Διαβασα απο νετ και εκανα τα περισσοτερα tweaks γενικα που βρηκα σε 2-3 σελιδες Κατεβασα και ενα ssdTeaker προγραμμα νομιζω και το ετρεξα αλλά μαλλον ηταν αχρηστο αφου τα είχα ήδη κάνει τα περισσότερα... Κατι άλλλο που πρέπει να κάνω? Βασικά με ενδιαφέρει το θέμα με το pagefile . προς το παρων το εκλεισα. θα παρω και αλλα 4gb μνημη οπου να ναι. Αλλα tips? Ευχαριστω Μπηκα επιτελους και εγω στο club ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Με ενδιαφέρει περισσότερο να τρέχουν τα προγράματα γρηγορα και χωρις κολλήματα παρά η υγεία του ssd. στο κατω κατω 2 χρόνια θα αντέξει φαντάζομαι... Το benchmark είναι χάλια σε σχέση με άλλα που εχω δει. Γιατι? το AHCI δεν εχω αποφασίσει τι να το κάνω ακόμα...
antonl Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 6 Ιανουαρίου 2012 Όντως το benchmark λίγο χάλι μαύρο. Ίσως το AHCI; Btw γιατί ν αντέξει κάτω από δυο χρόνια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα