Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Bloodlessz τα αποτέλεσματα δεν είναι καθόλου καλά.Δες σε ποιά θύρα τα έβαλες.Στης intel η της marvel?

Έχω ακριβώς τον ίδιο δίσκο και εμένα χτυπάει 550 στην ανάγνωση

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας παιδια. Πηρα μεταχειρισμενο εναν 80gb intel X25 M και δουλευει μια χαρα και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Θελω να κανω ολες τις ρυθμισεις που χρειαζονται. Αλλα αδυνατο να διαβασω ολες τις 128 σελιδες αν και ξεκινησα. Οποτε υπαρχει καπους καποιος δικος μας οδηγος για το τι πρεπει να κανω?

Μεχρι στιγμης εχω κανει τα εξης :

Ειδα οτι το trim ειναι enabled αλλα δεν εχω κανει κατι αλλο περι αυτου. Πρεπει να κανω κατι αλλο?

Κατεβασα το toolbox της intel και πατησα ξερω γω ολα αυτα που εχει. Το firmware ηταν το τελευταιο οποτε δεν χρειαστηκε αλλαγη.

Διαβασα απο νετ και εκανα τα περισσοτερα tweaks γενικα που βρηκα σε 2-3 σελιδες

Κατεβασα και ενα ssdTeaker προγραμμα νομιζω και το ετρεξα αλλά μαλλον ηταν αχρηστο αφου τα είχα ήδη κάνει τα περισσότερα...

Κατι άλλλο που πρέπει να κάνω? Βασικά με ενδιαφέρει το θέμα με το pagefile . προς το παρων το εκλεισα. θα παρω και αλλα 4gb μνημη οπου να ναι.

Αλλα tips? Ευχαριστω :) Μπηκα επιτελους και εγω στο club :P

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Με ενδιαφέρει περισσότερο να τρέχουν τα προγράματα γρηγορα και χωρις κολλήματα παρά η υγεία του ssd. στο κατω κατω 2 χρόνια θα αντέξει φαντάζομαι...

Το benchmark είναι χάλια σε σχέση με άλλα που εχω δει. Γιατι? το AHCI δεν εχω αποφασίσει τι να το κάνω ακόμα...

post-56877-0-37977700-1325885766_thumb.png

Δημοσ.

Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου γιατί δεν έχει δίπλα στο msahci το οκ? το γύρισα απο το bios αφού είχα κάνει εγκατάσταση ισως γιαυτο; επείσης αυτόν και άλλο ένα δίσκο τους βγάζει σαν εξωτερικό hardware τι πρέπει να κάνω;

post-226981-0-18692200-1326125692_thumb.png

Δημοσ.

Καλησπερα μολις πηρα ενα ocz agility 3 120GB

πως μπορω να δω αν ειναι τα τελευτεα firmware ;

τι driver πρεπει να βαλω ;

και τι αλλαγη στο bios πρεπει να κανω ;

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

γ. Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού:

Ανοίγουμε τον Firefox -> πληκτρολογούμε about:config στο address bar -> Enter -> διπλό κλικ στο browser.cache.disk.enable όπου ορίζουμε την τιμή ως False -> Right-Click οπουδήποτε-> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Βάζουμε π.χ 32768 για 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, κλπ. -> restart Firefox.

Με την παραπάνω διαδικασία γλιτώνουμε τα μικρά writes του firefox στον ssd, ενώ συγχρόνως αυξάνεται και η ταχύτητα.

Στο value τι ακριβως πρεπει να βάλω ;

Δημοσ.

Καλησπερα μολις πηρα ενα ocz agility 3 120GB

πως μπορω να δω αν ειναι τα τελευτεα firmware ;

τι driver πρεπει να βαλω ;

και τι αλλαγη στο bios πρεπει να κανω ;

κατέβασε το ocz toolbox και τρέξτο. όταν επιλέξεις τον ssd θα δείξει και το firmware.

sto bios θα αλλάξεις στο sata config από ΙDE se AHCI και μετά θα περάσεις λειτουργικό (αν περάσεις).

που θα δω αυτο ;

βάλε 32768. θα είσαι καλυμένος.

Δημοσ.

καλό είναι να βάλεις ένα μικρό νούμερο γιατί έχω την εντύπωση ότι σου δεσμεύει μνήμη. βέβαια αν έχεις 8γβ μνήμη δεν υπάρχει πρόβλημα.

http://www.hwbox.gr/controllers-drives/14010-ssd-performance-tips-tricks.html

διάβασε και τον παραπάνω οδηγό. εγώ έκανα τα tweaks διαβάζοντας και τους 2 οδηγούς.

Δημοσ.

καλό είναι να βάλεις ένα μικρό νούμερο γιατί έχω την εντύπωση ότι σου δεσμεύει μνήμη. βέβαια αν έχεις 8γβ μνήμη δεν υπάρχει πρόβλημα.

http://www.hwbox.gr/...ips-tricks.html

διάβασε και τον παραπάνω οδηγό. εγώ έκανα τα tweaks διαβάζοντας και τους 2 οδηγούς.

χρεισιμο ειναι ευχαριστω

ναι 8gb ram εχω αν ειναι να το μικρύνω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...