phanispal Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Όχι ρε man, μιλάμε για τρελό overkill. Τι δίσκο φοράει το mac σου; Βασικά δεν ξέρω αν γίνεται και ν' αλλάξεις δίσκο λειτουργικού στα mac. Πούλα τον, βάλ' τον σε άλλο σύστημα (για λειτουργικό), χάρισέ τον, αλλά όχι για storage ένας 64άρης SSD..
vasilis_g Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Όχι ρε man, μιλάμε για τρελό overkill. Τι δίσκο φοράει το mac σου; Βασικά δεν ξέρω αν γίνεται και ν' αλλάξεις δίσκο λειτουργικού στα mac. Πούλα τον, βάλ' τον σε άλλο σύστημα (για λειτουργικό), χάρισέ τον, αλλά όχι για storage ένας 64άρης SSD.. λες ρε bro να ειναι μλκια;
prigipa_m Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Μάλλον το έβαλα σε λάθος μέρος το topic που έφτιαξα. Τι παίζει παιδια με αυτο...? Γνωρίζει κανένας....? http://www.insomnia.gr/topic/418001-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-ahci/
therock Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Μηπως εχει θεμα ο controller της μητρικης, ή δεν εγκαταστησες το δευτερο λειτουργικο εχοντας φορτωσα ahci/raid drivers?
prigipa_m Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Έπρεπε να φτιάξω DVD με τα Windows 7 με AHCI/RAID Drivers....?
therock Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2011 για να χρησιμοποιησεις ahci πρεπει να τον φορτωσεις λιγο πριν την εγκατασταση. Δεν φτιαχνεις κατι, απλα κατεβαζεις τους drivers, Και τους βαζεις σε ενα στικακι. Με τα XP πως το κανες? Υπαρχει και registry tweak για να το ενεργοποιησεις. Εσενα βασικα το προβλημα σου ποιο ειναι, επειδη δεν εισαι συγκεκριμενος. Θες να ενεργοποιησες ahci στα 7?
prigipa_m Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2011 Βασικα μπήκα στο Bios και πήγα να αλλάξω την σειρα στο μπουταρισμα των σκληρών. Και εκει βλέπω το εξής SCSI-0 : S1 OCZ-VERTEX3 Ενώ τα δυο DVD και ο Vertex 2 είναι σε AHCI
dkoum Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 θελω να ρωτησω σχετικα με το trim , εχω τον vertex 2 και windows 7 καθε ποτε πρεπει να τον αφηνω idle για το τριμ ; επισης η διαδικασια του format σε εναν δισκο ssd επιβαρινει την αποδοση του ;
akisk Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2011 γ. Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού: Ανοίγουμε τον Firefox -> πληκτρολογούμε about:config στο address bar -> Enter -> διπλό κλικ στο browser.cache.disk.enable όπου ορίζουμε την τιμή ως False -> Right-Click οπουδήποτε-> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Βάζουμε π.χ 32768 για 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, κλπ. -> restart Firefox. Με την παραπάνω διαδικασία γλιτώνουμε τα μικρά writes του firefox στον ssd, ενώ συγχρόνως αυξάνεται και η ταχύτητα. Σύμφωνα με το mozillazine το σωστό string είναι Browser.cache.memory.capacity Τελικά ποιο είναι το σωστό;
infini Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2011 http://thessdreview.com/ssd-guides/optimization-guides/the-ssd-optimization-guide-2/
LouCi4er Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2011 θελω να ρωτησω σχετικα με το trim , εχω τον vertex 2 και windows 7 καθε ποτε πρεπει να τον αφηνω idle για το τριμ ; επισης η διαδικασια του format σε εναν δισκο ssd επιβαρινει την αποδοση του ; Εσυ θα κανεις GarbageCollection μια φορα την εβδομαδα,αναλογα και με την χρηση βεβαια.Θα τον αφηνεις loged-off κανενα 5ωρο και ο controller θα κανει την δουλεια του.Αν δεν γραφεις-σβυνεις συχνα,μια φορα την εβδομαδα ειναι αρκετο.Τωρα για το format,πριν κανεις την εγκατασταση,θα του κανεις ενα secure erase να ερχεται στα ισια του ο δισκος και μετα κατευθειαν εγκατασταση,ουτε διαμορφωση δισκου ουτε τπτ.
therock Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2011 Garbage collection-Trim κτλ θελει χειροκινητη επιμελεια, δεν γινονται αυτοματα? Εγω χρησιμοποιω το PC αυτο 3 φορες την εβδομαδα, αλλα κατεβαζω πολλα αρχεια στον κυριο δισκο, τα οποια επειτα τα μεταφερω σε αλλους αντιστοιχους μηχανικους δισκους, οποτε φαναταζομαι θα υπαρχουν καταλοιπα. Στην πειρπτωση μου τι κανω?
infini Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2011 http://www.elpamsoft.com/Downloads.aspx?Installed=181&Name=SSD%20Tweaker
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα