Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 24/9/2011 στις 2:02 ΜΜ, Tzimmys είπε

Ρε παιδιά, τι έγινε τώρα? Του έτρεξα ένα Crystal Disk Mark μόλις τον πρωτοέβαλα πάνω, με το 0002 revision. Του περνάω το 0009 και έχουν πέσει όλες οι τιμές...

ποιο έχεις ?

με 128-M4 έχω αυτά με λειτουργικό πάνω αλλά δεν ξέρω για 0002 γιατί του έβαλα κατευθείαν το 0009

post-189325-0-70710100-1317671257_thumb.png

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το βρήκα γιατί συνέβη. Τη δεύτερη φορά δεν είχε ξεκινήσει ακόμα το rst. Με την ευκαιρία, η υπηρεσία αυτήν είναι ρυθμισμένη από τη μάνα του να ξεκινάει καθυστερημένα. Αν θέλεται να το αλλάξεται, πάτε στις υπηρεσίες, βρίσκεται το Intel Rapid Storage Technology, δεξίκλικ πάνω, ιδιότητες και αλλάζουμε τον τύπο εκκίνησης από αυτόματα (καθυστέρηση έναρξης) σε σκέτο αυτόματα. Εφαρμογή και είστε έτοιμοι.

Μια απορία τώρα. Στους ssd, το smart το έχουμε ενεργοποιημένο?

Δημοσ.

Θέλω να περάσω στον 64αρι ssd το adobe illustrator, αλλά φοβάμαι ότι δε θα με φτάσει ο χώρος!

Αν τον εγκαταστήσω μονό το πρόγραμμα και τα files μου να τα έχω στο σκληρό,θα κερδίσω τίποτα ή τζάμπα ο χώρος που θα πάρει η εγκατάσταση?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γεια σας εχω κανει ηδη εγκατασταση των windows και θελω να περασω AHCI drivers ειναι δυνατον? Αν ναι μπορει καποιος να μου πει? Επισης οταν βαζω απο το UEFI AHCI παει μεχρι το σηματακι των windows στο startup και μετα μου βγαζει μπλε οθονη και restart.αν γινετε χορις να κανω εγκατασταση των windows ξανα και να προεγκαταστησω AHCI drivers αν υπαρχει αλλος τροπος να βαλεις τους drivers. πριν λιγες μερες εκανα φορματ :/

Δημοσ.
  Στις 26/10/2011 στις 9:27 ΠΜ, ntinos_21 είπε

Γεια σας εχω κανει ηδη εγκατασταση των windows και θελω να περασω AHCI drivers ειναι δυνατον? Αν ναι μπορει καποιος να μου πει? Επισης οταν βαζω απο το UEFI AHCI παει μεχρι το σηματακι των windows στο startup και μετα μου βγαζει μπλε οθονη και restart.αν γινετε χορις να κανω εγκατασταση των windows ξανα και να προεγκαταστησω AHCI drivers αν υπαρχει αλλος τροπος να βαλεις τους drivers. πριν λιγες μερες εκανα φορματ :/

Άνοιξε την registry

πήγαινε στο HKEY_LOCAL_MACHINE System CurrentControlSet Services Msahci

Δεξί κλικ στο Start στην στήλη Name και πάτα modify.

Στο Value βάλε 0 και πάτα οκ.

Κλείσε το regedit, restart, βάζεις ahci στο bios και μπουτάρεις κανονικά.

Δημοσ.
  Στις 26/10/2011 στις 10:45 ΠΜ, Meraklis56 είπε

μετά απο αυτό θα εμφανίζονται όλες οι συσκευές ως removable devices.Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει,ακολούθησε τις οδηγίες απο εδώ

http://msdn.microsoft.com/en-us/windows/hardware/gg463521.aspx

αν χρειαστείς κάτι,εδώ είμαστε

και σε μένα καιρό τώρα και μετά απο εγκατάσταση ssd και ahci αλλαγή μου βγάζει τα driveς as removable.βέβαια δεν με χαλάει. διάβασα το link σου αλλά δεν έβγαλα άκρη .

μπορείς να μου πεις πως μπορώ να το αλλάξω και να μην τα εμφανίζει removable?

Δημοσ.
  Στις 26/10/2011 στις 11:33 ΠΜ, jordan23 είπε

και σε μένα καιρό τώρα και μετά απο εγκατάσταση ssd και ahci αλλαγή μου βγάζει τα driveς as removable.βέβαια δεν με χαλάει. διάβασα το link σου αλλά δεν έβγαλα άκρη .

μπορείς να μου πεις πως μπορώ να το αλλάξω και να μην τα εμφανίζει removable?

Εκεί που λέει "Incorrect SATA Configuration" στην σελίδα 7 έχει τις οδηγίες.

Ουσιαστικά σου λέει,δες σε ποιό channel είναι ο κάθε σκληρός σου δίσκος,που εμφανίζεται ως removable.

Αυτό το βλέπεις απο το Device Manager(control panel,hardware and sound,devices and printers).

Εκεί που γράφει "Disk Drives",δεξί κλικ σε καθένα απο αυτούς,και properties (γράφει channel και έναν αριθμό)

μετά τρέχεις το regedit (run και μετά γράψε "regedit")

πηγαίνεις στο

HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ services\ msahci

and create a new KEY called "Controller0"

inside Controller0, create a new KEY called "Channel0" (όπου 0,βάζεις τους αριθμούς channel,που βλέπεις απο το device manager που έγραψα πιο πάνω)

Now inside Channel0, create a new DWORD called "TreatAsInternalPort"

set this value to "1"

(this sets SATA port 0 (Drive C)to no longer show up in "Safely Remove Hardware")

Now, go back into the Controller0 folder again.

inside Controller0, create a new KEY called "Channel1" (ακολουθείς την διαδικασία μέχρι να γράψεις όλους τους σκληρούς)

Now inside Channel1, create a new DWORD called "TreatAsInternalPort"

set this value to "1"

(this sets SATA port 1 (Drive D)to no longer show up in "Safely Remove Hardware")

λινκ

http://www.overclock.net/raid-controllers-software/974023-fix-ahci-sata-drives-showing-safely.html

Δημοσ.
  Στις 26/10/2011 στις 10:18 ΠΜ, akisk είπε

Άνοιξε την registry

πήγαινε στο HKEY_LOCAL_MACHINE System CurrentControlSet Services Msahci

Δεξί κλικ στο Start στην στήλη Name και πάτα modify.

Στο Value βάλε 0 και πάτα οκ.

Κλείσε το regedit, restart, βάζεις ahci στο bios και μπουτάρεις κανονικά.

Στις 26/10/2011 στις 10:45 ΠΜ, Meraklis56 είπε

μετά απο αυτό θα εμφανίζονται όλες οι συσκευές ως removable devices.Σε περίπτωση που δεν σου αρέσει,ακολούθησε τις οδηγίες απο εδώ

http://msdn.microsof...e/gg463521.aspx

αν χρειαστείς κάτι,εδώ είμαστε

Ευχαριστώ πολυ παιδιά .. !

Όσο για drivers τις intel?απλα κανω install το matrix storage?

Δημοσ.

Να ανεβάσω και εγώ τα 2 benchmarks που έκανα αφότου έβαλα το 009 FW και τον άλλαξα σε ACHI

post-144138-0-94208500-1320788363_thumb.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...