phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 1. Δεξί κλικ στο Computer -> Manage -> Disk Management -> Δεξί κλικ στο δίσκο που θες να διαμορφώσεις -> Format (Quick, όχι Full). 2. Όση ώρα κάνει POST και τα συναφή δε διαβάζει ο δίσκος, οπότε μην το μετράς στο συνολικό χρόνο. Μέτρα απ' τη στιγμή που θα δεις το λογότυπο των Windows. Μια χαρά είναι οι ταχύτητες και με τέτοιο ελεγκτή (nForce 4).
George! Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Πρώτα απ' όλα σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! και συνεχίζω με κάποιες απορίες στο 1: γιατί όχι full format; υπόψην ότι ο δίσκος που θέλω να κάνω το format είναι αυτός που χρησιμοποιούσα πριν πάρω τον ssd και έχει εγκατεστημένα τα windows 7 και ubuntu επίσης κάπου διάβασα ότι πρέπει να κάνω ανασυγκρότηση πριν το φορματ, ισχύει;
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Η διαφορά του quick με το full έγκειται στο γεγονός ότι στο full ο δίσκος τσεκάρεται παράλληλα, και φυσικά αυτό έχει σαν κόστος τον πολύ περισσότερο χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση (ακόμα και ώρα/ώρες αν μιλάμε για δίσκο μεγάλης χωρητικότητας). Όχι, δεν έχω ακούσει ότι βοηθάει σε κάτι η ανασυγκρότηση πριν το format.
George! Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 250gb είναι ο δίσκος και τα 80-90gb είναι ελεύθερα. Δεν είναι προτιμότερο να κάνω full format ώστε να καθαρίσει εντελώς;
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δε σβήνονται τα δεδομένα κατά τη διαμόρφωση. Όχι όπως το έχεις στο μυαλό σου τουλάχιστον. Για να σβηστούν τελείως θα κοιτάξεις για zero filling κ.λπ..
George! Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Τελευταία ερώτηση φίλε μου, με το φορμάτ μέσω του cd των xp σβήνονται εντελώς τα δεδομένα;
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Όχι απ' όσο ξέρω. Απλά, αν γίνει εγγραφή δεδομένων εκεί που υπάρχουν ήδη δεδομένα (π.χ. με την εκ νέου εγκατάσταση λειτουργικού), τότε ναι, σβήνονται τα προηγούμενα.
George! Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Ρε παιδιά το λαμπάκι του δίσκου στο case αναβοσβήνει συνέχεια, ακόμα και χωρίς να κάνω τίποτα στο pc! Γιατί συμβαίνει αυτό; Επίσης κατα την εγκατάσταση του office 2010 και ενώ γινόταν με σχετικά καλούς ρυθμούς, ξαφνικά λίγο μετά την μέση η μπάρα που δείχνει την εγκατάσταση κόλλησε και συνέχισε μετά από 10-15 λεπτά! Την ίδια καθυστέρηση είχα και κατα την εγκατάσταση των windows 7 όπου άργησε απίστευτα(δηλαδή 10-15 λεπτά) να εμφανίσει την οθόνη που λέει να κάνουμε εγκατάσταση των windows!
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Μιλάμε για τα πρώτα boots και τις πρώτες ώρες λειτουργίας; Αν ναι, περίμενε να TRIMάρει και θα στρώσει οσονούπω.
George! Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Ο δισκος είναι καινούργιος και μπήκε στο pc χθες το βράδυ. Απλά μου κάνει εντύπωση που περίμενα παρα πολύ ώρα για να μου βγάλει το παράθυρο της εγκατάστασης των windows, ενώ με τον μηχανικό δίσκο το έκανε αμέσως! Για το λαμπάκι που λέω, δεν έχει σταματήσει λεπτό να αναβοσβήνει!
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Έχεις απενεργοποιήσει defragmentation, indexing και τα συναφή; Με τι συχνότητα αναβοσβήνει;
George! Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Για την ώρα και μέχρι να βάλω πάνω τον μηχανικό δίσκο, έχω απενεργοποιήσει defragmentation, indexing και το σχετικό με την cache. Για το λαμπάκι τράβηξα το παρακάτω βιντεάκι: http://www.youtube.com/watch?v=6U8A1Y6olcs
Hamurabi Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Ρε παιδια στο bios, βγαζω το IDE και βαζω AHCI και μετα δε μου μπαινει στα windows7. oταν παει να μπει κανει restart!!! τι παιζει; Εντωμεταξυ δε μουχει να διαλεξω για καθε σατα αν θα θελω ναναι AHCI... αλλα η επιλογη μου ειναι για ΟΛΟΥΣ τους sata. Και με το που το βαζω AHCI και κανω reboot, πριν παει να μπει στα windows κατι λεει για "AHCI DVD-ROM" και μετα δειχνει την εικονα των win7 και κανει reboot. Επειδη εχω και το DVD-ROM μου σε σατα μηπως κανει καποιο conflict το AHCI?
phanispal Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?63273-*-Windows-7-Ultimate-Tweaks-amp-Utilities-* Change from IDE to AHCI Mode after Installation
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα