George! Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Ο δισκος είναι καινούργιος και μπήκε στο pc χθες το βράδυ. Απλά μου κάνει εντύπωση που περίμενα παρα πολύ ώρα για να μου βγάλει το παράθυρο της εγκατάστασης των windows, ενώ με τον μηχανικό δίσκο το έκανε αμέσως! Για το λαμπάκι που λέω, δεν έχει σταματήσει λεπτό να αναβοσβήνει!
phanispal Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Έχεις απενεργοποιήσει defragmentation, indexing και τα συναφή; Με τι συχνότητα αναβοσβήνει;
George! Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 19 Ιουλίου 2011 Για την ώρα και μέχρι να βάλω πάνω τον μηχανικό δίσκο, έχω απενεργοποιήσει defragmentation, indexing και το σχετικό με την cache. Για το λαμπάκι τράβηξα το παρακάτω βιντεάκι: http://www.youtube.com/watch?v=6U8A1Y6olcs
Hamurabi Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Ρε παιδια στο bios, βγαζω το IDE και βαζω AHCI και μετα δε μου μπαινει στα windows7. oταν παει να μπει κανει restart!!! τι παιζει; Εντωμεταξυ δε μουχει να διαλεξω για καθε σατα αν θα θελω ναναι AHCI... αλλα η επιλογη μου ειναι για ΟΛΟΥΣ τους sata. Και με το που το βαζω AHCI και κανω reboot, πριν παει να μπει στα windows κατι λεει για "AHCI DVD-ROM" και μετα δειχνει την εικονα των win7 και κανει reboot. Επειδη εχω και το DVD-ROM μου σε σατα μηπως κανει καποιο conflict το AHCI?
phanispal Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2011 http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?63273-*-Windows-7-Ultimate-Tweaks-amp-Utilities-* Change from IDE to AHCI Mode after Installation
George! Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2011 Στην πρώτη σελίδα γράφει: γ. Firefox - χρήση της μνήμης ως cache αντί του σκληρού: Ανοίγουμε τον Firefox -> πληκτρολογούμε about:config στο address bar -> Enter -> διπλό κλικ στο browser.cache.disk.enable όπου ορίζουμε την τιμή ως False -> Right-Click οπουδήποτε-> New -> Integer -> Preference Name "disk.cache.memory.capacity" -> value memory size in KB. Βάζουμε π.χ 32768 για 32MB, 65536 for 64MB, 131072 for 128MB, κλπ. -> restart Firefox. Με την παραπάνω διαδικασία γλιτώνουμε τα μικρά writes του firefox στον ssd, ενώ συγχρόνως αυξάνεται και η ταχύτητα. Πόση μνήμη είναι καλύτερα να ορίσουμε σαν cache;
liopyr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Δεν είναι σημαντικό αυτό το tweak, μπορείς να το παραβλέψεις.
liopyr Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουλίου 2011 Είναι, αλλά δεν επηρεάζουν ουσιαστικά το MTBF του ssd. (αν θεωρήσουμε δεδομένες τις ανοχές που αναφέρουν συνήθως οι κατασκευαστές τους).
George! Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουλίου 2011 Άσχετα με το αν είναι σημαντικό ή όχι, πόσα mb είναι καλύτερα να ορίσουμε;
liopyr Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2011 50 νομίζω είναι η default. Από εκεί και πέρα, αν είσαι κουβαρντάς δώσε και παραπάνω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα