yiannis_1 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Εγώ πάντως όταν έκανα defrag k clean στους raid Intel όχι απλά δεν είδα βελτίωση αλλά έπεσαν οι τιμές και η απόδοση στο μισό. Ασε που έκανε έγγραφες πάνω από 30 giga. Είναι προτιμότερο ένα hdd erase και επαναφορά με acronis. Και χρειάζεται και λιγότερο χρόνο από το defrag. Εγώ προτιμώ ανά μήνα να διαλύω το raid να κάνω trim με Intel toolbox και μετά recovery.χρειάζεται περίπου 20λεπτά να ξανάστηθεί όπως ήταν και με πολύ λιγότερες έγγραφες. Μάλλον θα ταν τετραπριλιά όταν τα γραφε. Εγω μόνο μια φορά εχω δει speed restore σε ssd και αυτό ήταν μετά απο firmware update βαρβάτο στον kingston v+ που γινόταν απο dos και έσβηνε όλα τα data στο disk
liopyr Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Ποιος κάνει defrag στον ssd και γιατί; Έχω χάσει επεισόδια.
phanispal Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Εγώ, επειδή μπορώ :Ρ Πρόστιμο για πολύμηνη απουσία :χεχ: Κι ο antonl έχει κάνει και δυο άλλοι και είδαν διαφορά, με το CrystalMark, όχι με γυμνό μάτι.
antonl Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Ποιος κάνει defrag στον ssd και γιατί; Έχω χάσει επεισόδια. Blame me ρε @ #1050 Πρόστιμο για πολύμηνη απουσία :χεχ: Και ...
liopyr Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δηλαδή τι ακριβώς συνέβη μετά το defrag? Τα seek times εκτοξεύθηκαν από το 0.1ms στο ...0.1ms ;;;
antonl Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δηλαδή τι ακριβώς συνέβη μετά το defrag? Τα seek times εκτοξεύθηκαν από το 0.1ms στο ...0.1ms ;;; Το bench που τρεξα έδειξε μια γενική βελτίωση κατά ~20% (σε συγκεκριμένα tests ως ~35-40%). Διαφορά δεν κατάλαβα με το μάτι. Από περιέργεια έκανα defrag και είπα πως αν θυμάμαι παίζει να το κάνω μια φορά το χρόνο :Ρ
liopyr Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μέλος Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Αν και δε μπορώ να φανταστώ πως, σε πιστεύω. (δε σε πιστεύω τόσο ώστε να μπω στο κόπο να το δοκιμάσω βέβαια) ;p
antonl Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Αν και δε μπορώ να φανταστώ πως, σε πιστεύω. (δε σε πιστεύω τόσο ώστε να μπω στο κόπο να το δοκιμάσω βέβαια) ;p Τι με πιστεύεις / δε με πιστεύεις ρε, δες τα screenshots :Ρ Και όχι, I suck at photoshop.
stergi17 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μόλις παρέλαβα τον Corsair Force Series F60 και έκανα bench: Επειδή είναι σε IDE υπάρχει κάποιος οδηγός να τον βάλω σε AHCI? Οι επιδόσεις θα αυξηθούν? edit: τελικά έβαλα το AHCI mode και οι ταχύτητες είναι όπως πρέπει
giokspy Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Δημοσ. 6 Απριλίου 2011 Μάλλον θα ταν τετραπριλιά όταν τα γραφε. Εγω μόνο μια φορά εχω δει speed restore σε ssd και αυτό ήταν μετά απο firmware update βαρβάτο στον kingston v+ που γινόταν απο dos και έσβηνε όλα τα data στο disk Λοιπον εχουμε και λεμε: Εκκινηση αλλαγη σε ide και delete raid 1λεπτο. Επανεκιννηση και εισοδος σε αλλο σκληρο σε vista δημιουργια partition στους intel kai trim απο intel toolbox το οποιο κανει ενα ικανοποιητικο καθαρισμο 5 λεπτα. Επανεκιννηση, ξαναδημιουργια raid και δημιουργια τομου απο το dvd των windows 5 λεπτα γιατι αργει να φορτωσει το dvd των windows. Eπανεκιννηση με cd acronis και ολικη επαναφορα απο full backup 9 λεπτα. Συνολο 20 λεπτα.
Komorias Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 Δημοσ. 13 Απριλίου 2011 παιδια ειναι κανεις που εχει τον Exceleram Mangusta MLC 120GB?σκεφτομαι να τον παρω.
Vasilis 07 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Δημοσ. 14 Απριλίου 2011 Πρίν μερικές μέρες ξαφνικά κάτι έγινε με τα windows και επειδή πλέον έχω αρκετές μπλέ οθόνες είμαι στην δυσάρεστη θέση να κάνω νέα εγκατάσταση . Για πείτε λίγο την διαδικασία που ακολουθώ, format και secure erase ή μόνο το δεύτερο ?
stamatisx Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Πρώτα secure erase και μετά κατά την εγκατάσταση των Windows θα γίνει από μόνο του το απαραίτητο format
JUST-GAMER Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Τι ακριβώς είναι το secure erase στους ssd και για ποιο λόγο το κάνουμε?
Vasilis 07 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Δημοσ. 15 Απριλίου 2011 Πρώτα secure erase και μετά κατά την εγκατάσταση των Windows θα γίνει από μόνο του το απαραίτητο format Thanks. Υπάρχει secure erase συγκεκριμένο για Vertex 2 ? Επίσης αφού θα μπώ σε διαδικασία να του κάνω και firmware update (τώρα είμαι στο 1.25) ή δεν θα δώ κάτι ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα