Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναι, ακριβώς μετά το τέλος του defrag. Αλλά πέρα απ τα νούμερα, δεν είμαι βέβαιος ότι είδα και κάποια αλλαγή στην απόκρισή του. Αν θες πρόσεξε αν καταλάβεις κάποια διαφορά πριν & μετά, αν και δεν ξέρω πόσο αισθητή θα μπορούσε να ναι. Συνυπολόγισε και το τυχόν placebo effect :Ρ

Δημοσ.

Εσείς δεν έχετε πει ότι το defrag είναι ανούσιο/άχρηστο σε τέτοιου τύπου δίσκους και όχι μόνο δεν τους φτιάχνει αλλά τους χαλάει κιόλας καθότι τους μειώνει ώρες λειτουργίας?

Τώρα τι γίνετε αναιρείτε ότι έχετε πει?

Δημοσ.

Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεσαι αλλά εγώ ούτε είπα ούτε αναίρεσα τίποτα.

Ούτε καν ότι τώρα «πάει καλύτερα» είπα, γι αυτό ρώτησα και τον phanispal, αν μπορεί, να προσέξει για το αν θα καταλάβει εκείνος κάποια διαφορά.

edit: Σίγουρα είχα πει ότι πιστεύω πως δεν υπάρχει λόγος υπερπροστασίας των SSD.

Δημοσ.

Κάποια στιγμή θα περάσω κανα Crystal Mark και θα τσεκάρω διαφορές πριν και μετά την ανασυγκρότηση, αλλά και με γυμνό μάτι.

Όταν κάθε μέρα ανοίγεις συγκεκριμένες εφαρμογές υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να εντοπίσεις μικροδιαφορές, έτσι νομίζω τουλάχιστον.

Δημοσ.

μετά την ανασυγκρότηση καλό είναι να κάνετε καθαρισμό του ελεύθερου χώρου του δίσκου.

• Super Moderators
Δημοσ.

Κάποια στιγμή θα περάσω κανα Crystal Mark και θα τσεκάρω διαφορές πριν και μετά την ανασυγκρότηση, αλλά και με γυμνό μάτι.

ελπίζω να μην έχεις SandForce based SSD...

Δημοσ.

Καν του defrag και θα πάρεις τα ίδια αποτελέσματα. Κάπου έχω ποστάρει ακριβώς αυτό το πράμα.

Σε μενα απευθηνθηκες?

Δημοσ.

ελπίζω να μην έχεις SandForce based SSD...

Γιατι αν ειχε τι θα γινοταν? :huh:

Sorry ThReSh,τωρα το επιασα.Αναφερεσαι στο CrystalDiskMark και Sandforce controler.Σωστος.

Δημοσ.

Mετα απο ενα clean win install, το μόνο που υπαρχει στο δισκο ειναι τα αρχεια των windows.

Kαι αυτα χρειαζονται ανασυγκροτηση για να μεγαλωσουν τα νουμερα του CrystalDiskMark?..

Δημοσ.

Εγώ πάντως όταν έκανα defrag k clean στους raid Intel όχι απλά δεν είδα βελτίωση αλλά έπεσαν οι τιμές και η απόδοση στο μισό. Ασε που έκανε έγγραφες πάνω από 30 giga. Είναι προτιμότερο ένα hdd erase και επαναφορά με acronis. Και χρειάζεται και λιγότερο χρόνο από το defrag. Εγώ προτιμώ ανά μήνα να διαλύω το raid να κάνω trim με Intel toolbox και μετά recovery.χρειάζεται περίπου 20λεπτά να ξανάστηθεί όπως ήταν και με πολύ λιγότερες έγγραφες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...