Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το write ΟΚ, είναι ένα θέμα που έχει σημασία, δεν το αμφισβητώ.

Αλλά αν από 10" που απαιτούνται για το loading του λειτουργικού τώρα με έναν, πάει στα 9" με το RAID, και μιλάμε για ανάλογη αύξηση ταχύτητας στο άνοιγμα εφαρμογών, ε δε μου λέει και πολλά προς το παρόν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχω δει pc και με τις δυο συνθέσεις και πίστεψε με τουλάχιστον στα pc που είδα δεν είδα και τις τρομερές διαφορές για να αξίζει να πάρεις 2 ssd για να τους συνδέσεις σε raid0.

Συμφωνώ και με το παραπάνω ποστ.

ek

εκανες κατι ιδιαιτερο στο raid?? εμενα με παιδεψε 2 μερες μεχρι που τα παιξε ο σκληρος με hdd erase secure. η αποδοση σε πρακτικο επιπεδο ειναι 1,5 φορες πανω και καλυτερες απο τον X25-M γιατι εχει αρκετα καλυτερα random

γιατί έκανες erase πρώτα απ'όλα;;;

εγώ δεν έχω κάνει καμμία φορά.

μήπως δεν πέτυχε το firmware update;

έκανες σωστά όλα τα βήματα για να φτιάξεις το raid;

Έχω δει pc και με τις δυο συνθέσεις και πίστεψε με τουλάχιστον στα pc που είδα δεν είδα και τις τρομερές διαφορές για να αξίζει να πάρεις 2 ssd για να τους συνδέσεις σε raid0.

Συμφωνώ και με το παραπάνω ποστ.

εξαρτάται τί ήταν ο ένας και τί οι δύο και το θέμα είναι κυρίως αν έχεις δουλέψει κάμποσο καιρό και στα δύο συστήματα.

πετυχε το fw update.ολα σωστα και κωλουσε στο σταδιο της ολοκληρωσης της εγκαταστασης. το δοκιμασα 6-7 φορες με διαφορετικες ρυθμισεις και μονο τους ssd στη μητρικη. μετα εκανα hdd erase και στους δυο και ο ενας τα παιξε

το πιο πιθανό είναι να είχε πρόβλημα από την αρχή.

κάντον rma και ξαναδοκίμασε.

ποιός είναι ο παιγμένος;ο παλιός ή ο νέος;

ο παλιος. να δω αν θα τον κανουν rma απο το eshop μιας και εκανα fw update και εχω στειλει αλλους δυο σκληρους για rma αυτες τις μερες (με πραγματικο προβλημα)

γιατί είναι λόγος ακύρωσης της εγγύησης το firmware update;

σε μητρική που έχεις κάνει bios update χάνεις εγγύηση;

έχεις κάθε δικαώμα να το κάνεις αφού το βγάζει η ίδια η intel.

ερώτηση: κάνοντας boot από τους ssd είχες συνδεδεμένο και τον άλλο σκληρό

που περιείχε λειτουργικό;

φοβαμαι οτι κατι δεν παει καλα και δε μπορει να κανει raid. και σκεφτομαι να τους δωσω αν μου τον αντικαταστησουν και να παρω ενα καινουριο X18-M, 09 ευρω απο το ebay.

δηλαδη εστησες το raid(ctl+I, Create volume 128kb...) και εκανες ετσι απλα εγκατασταση των windows??

ναι τόσο απλά.

ελπίζω να όρισες σωστά ποιούς κάνεις raid.

ερώτηση: κάνοντας boot από τους ssd είχες συνδεδεμένο και τον άλλο σκληρό

που περιείχε λειτουργικό;

όχι. μόνο τους 2 Intel. αναλυτικά: ορίζω raid τη bios. ctl+I και στο μενού του Intel controller create raid volume, raid0, 128kb και το raid είναι έτοιμοι με το dvd των windows να τον βλέπει ώς 74gb κάνω είτε new volume και format είχε απευθείας next και install. στo στάδιο της ολοκλήρωσης μετά την επανεκκίνηση βγάζει το windows starting και κολλάει. δε νομίζω να εχω κάνει κάτι λάθος

Sorry για την καθυστερηση, αλλα ειχε φαει κολλημα η ειδοποιηση του νηματος...frown.png

Τι εχεις κανει? RAID με 2 διαφορετικους δισκους?

Δεν εχω κανει raid, απλα εκανα την επιλογη αυτη απο το bios

Ναι ρε ποιος σου είπε τη μέγα κοτσάνα να τον κάνεις raid?

Μπορείς πολύ απλά να τον βάλεις να δουλέψει και σαν απλός ide πάλι ποιο γρήγορος θα είναι δεν χρειάζεται να τον κάνεις raid ειδικά με δυο εντελώς διαφορετικούς δίσκους.

Απλα προσπαθω να βρω τροπο μηπως κ υποστηριζει η μητρικη μου ACHI αλλα ματαια

Δεν νομιζω πως τον εκανε raid οχι ως προς την εικονα που παρουσιαζει εστω απλα ενεργοποιησε τον raid controller που στην προκειμενη περιπτωση ειναι via και προφανως σερνονται ολα .Απλα απενεργοποιησε την επιλογη για raid και επελεξε ide mode . απο περιεργεια πια μητρικη εχεις ?

Εχω την 4CoreDualVista της Asrock

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...