Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συγνώμη εσύ δηλαδη περίμενες να παραδεχτεί η ocz ότι ήτανε δικό της λάθος ή να ρίξει το μπαλάκι κάπου αλλού π.χ. στην Intel?

Εγω πάλι περίμενα να κάνει το δεύτερο όπως και έκανε απ' ότι βλέπω.

Είναι κάτι σαν τους Internet providers στην Ελλάδα ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον και άντε κάτσε βρες εσύ άκρη ποιος φταίει μετά.

Και εγω ιντελάκια είμαι αλλά τυφλός δεν είμαι.

Οι sandforce είναι ταχύτεροι με τα μπούνια και ακόμα και τα μοντέλα στα 25nm.

Και είναι πολλά τα λάθη της ιντέλ τον τελευταίο καιρό.

Θα προσθέσω σε αυτά του thresh τους ζεματιστους i7!!!

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και εγω ιντελάκια είμαι αλλά τυφλός δεν είμαι.

Οι sandforce είναι ταχύτεροι με τα μπούνια και ακόμα και τα μοντέλα στα 25nm.

Και είναι πολλά τα λάθη της ιντέλ τον τελευταίο καιρό.

Θα προσθέσω σε αυτά του thresh τους ζεματιστους i7!!!

Δεν μπορεί με δουλεύεις έτσι?

Εδώ ρε κάνει λάθει μια εταιρία σαν την ocz που είναι μια τρίχα από τα αρ... της Intel δεν θα κάνει λάθει ολόκληρη Intel που πουλάει/κατασκευάζει κ.τ.λ. επιεικώς τα 10πλασια και λίγα λεω απ' ότι μια εταιρία σαν την ocz. Καλό είναι να σκεφτόμαστε πρώτα πριν μιλήσουμε έτσι και να μην λέμε κουλαμάρες.

Καμιά εταιρία δεν είναι τέλια έτσι. Όλες κάνουν λάθει που ποικίλουν ανάλογα με το τι εταιρία είναι η κάθε μια και σε πόσο κόσμο απευθύνετε.

Και αν πιστεύεις ότι υπάρχει εταιρία ανά το κόσμο που είναι τέλεια σε όλα σε προκαλώ να μου τι πεις.

Και κάτι τελευταίο από εμένα.

Εσείς οι μη intelακηδες μπορείτε να μου προτείνετε ένα κορυφαίο για εσάς δίσκο ssd 40gb-80gb?

Δημοσ.

Πρωτη επαφη με τον OCZ Vertex 3 Pro: http://www.anandtech.com/show/4159/ocz-vertex-3-pro-preview-the-first-sf2500-ssd

Μου εκανε εντυπωση η πολυ καλυτερη συμπεριφορα του TRIM απο τον αντιστοιχο του SandForce SF-1200.

Αρνητικα :

1. $525.00 ο 100Gb (πανακριβος)

2. Το enginering samble τεστ εγινε με NAND 32nm και 27% OP ενω στην αγορα θα εχουμε 25nm και σαφως μικροτερο OP.

Μενει να δουμε τις τιμες κ τις επιδοσεις του απλου vertex. Παντως η εκτιμηση ειναι οτι θα ειναι λιγο ποιο πανω απο του vertex 2.

• Super Moderators
Δημοσ.

που να δεις και τον Vertex 3 EX που είναι με SLC και κοστίζει ακόμα περισσότερα :P

δυστυχώς η Intel δεν βάζει SLC σου νέους G3 Enterprise αλλά eMLC με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο τούμπανο όσο θα μπορούσαν να ήταν...

http://www.anandtech.com/show/3965/intels-3rd-generation-x25m-ssd-specs-revealed

ορίστε και τα specs παρεπιπτόντως...

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρωτη επαφη με τον OCZ Vertex 3 Pro: http://www.anandtech...irst-sf2500-ssd

Μου εκανε εντυπωση η πολυ καλυτερη συμπεριφορα του TRIM απο τον αντιστοιχο του SandForce SF-1200.

Αρνητικα :

1. $525.00 ο 100Gb (πανακριβος)

2. Το enginering samble τεστ εγινε με NAND 32nm και 27% OP ενω στην αγορα θα εχουμε 25nm και σαφως μικροτερο OP.

Μενει να δουμε τις τιμες κ τις επιδοσεις του απλου vertex. Παντως η εκτιμηση ειναι οτι θα ειναι λιγο ποιο πανω απο του vertex 2.

Κατι για τους Vertex 3 ΣΚΕΤΟΥΣ (οχι PRO, ΕΧ κτλ), ξερουμε?

Για Q1 δεν ηταν κι αυτοι προγραμματισμενοι? Edit: Μπα, mid Q2 λεει, αρα end Q2 εδω, αρα ιουνη.

Και τι ειναι το OP εν επιτρεπεται? Edit: Over+Provisioning, found!

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κατι για τους Vertex 3 ΣΚΕΤΟΥΣ (οχι PRO, ΕΧ κτλ), ξερουμε?

Για Q1 δεν ηταν κι αυτοι προγραμματισμενοι? Edit: Μπα, mid Q2 λεει, αρα end Q2 εδω, αρα ιουνη.

Και τι ειναι το OP εν επιτρεπεται?

τπτ γμτ για τους απλούς...

Q2 είναι Απρίλιο Μάιο Ιούνιο, μην το μπερδεύεις με το 2Η που είναι Ιούνιο και μετά :P

nice review, έχει και τους Intel μέσα για να βλέπουμε τη διαφορά...

• Moderators
Δημοσ.

τπτ γμτ για τους απλούς...

Q2 είναι Απρίλιο Μάιο Ιούνιο, μην το μπερδεύεις με το 2Η που είναι Ιούνιο και μετά :P

Ε γιαυτο ειπα ιουνιο εδω :)

Mid Q2 = Μαης, αρα για Ελλάδα ιουνης :P

Δημοσ.

Και τι ειναι το OP εν επιτρεπεται? Edit: Over+Provisioning, found!

Συγγνωμη που δεν το ειδα νωριτερα. Αν και το βρηκες ,εδω ενα πολυ χρησιμο αρθρο για την τεχνολογια του ssd κ για το overprovisioning το οποιο ειναι προς απαντηση των ευρηματων του preview της anandtech : http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?85029-Understanding-SF1200-drives-TRIM-OP-area-use-and-Life-write-throttle

Επισης ενα δευτερο preview εδω : http://www.tomshardware.com/reviews/vertex-3-pro-ssd-sandforce,2863.html

Δημοσ.

Παιδια μια ερωτηση. Εχω τον corsair F60 κ συμφωνα με αυτο το σιτε αντι για AHCI (καθοτι δεν διαθετει η μητρικη μου) ενεργοποιω το RAID. Στη συνεχεια κανω εκκινηση κ εμφανιζεται η εξης εικονα

post-76024-0-57265600-1298049352_thumb.jpg

Εκκινουν τα win7 κ μετα σερνεται το συμπαν. Γνωριζετε αν υπαρχει λυση στο προβλημα μου. Να προσθεσω οτι δεν υπαρχει διαταξη RAID στο συστημα μου

Δημοσ.

Παιδια μια ερωτηση. Εχω τον corsair F60 κ συμφωνα με αυτο το σιτε αντι για AHCI (καθοτι δεν διαθετει η μητρικη μου) ενεργοποιω το RAID. Στη συνεχεια κανω εκκινηση κ εμφανιζεται η εξης εικονα

Εκκινουν τα win7 κ μετα σερνεται το συμπαν. Γνωριζετε αν υπαρχει λυση στο προβλημα μου. Να προσθεσω οτι δεν υπαρχει διαταξη RAID στο συστημα μου

Τι εχεις κανει? RAID με 2 διαφορετικους δισκους?

Δημοσ.

Ναι ρε ποιος σου είπε τη μέγα κοτσάνα να τον κάνεις raid?

Μπορείς πολύ απλά να τον βάλεις να δουλέψει και σαν απλός ide πάλι ποιο γρήγορος θα είναι δεν χρειάζεται να τον κάνεις raid ειδικά με δυο εντελώς διαφορετικούς δίσκους.

Δημοσ.

Δεν νομιζω πως τον εκανε raid οχι ως προς την εικονα που παρουσιαζει εστω απλα ενεργοποιησε τον raid controller που στην προκειμενη περιπτωση ειναι via και προφανως σερνονται ολα .Απλα απενεργοποιησε την επιλογη για raid και επελεξε ide mode . απο περιεργεια πια μητρικη εχεις ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...