ioannnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μα... ενα αρχειο που το σβηνουμε με τον συνηθισμενο τροπο παραμενει στον δισκο μεχρι σιγα-σιγα να εξαφανιστει επικαλυπτομενο απο μελλοντικαα σβησιματα. Κανοντας cut+paste αυτο το αποφευγουμε. Delete και cut paste επιφερουν την ιδια φθορα?
antonl Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Επειδή δεν είμαι 100% βέβαιος, έχεις κάποιο link που να λέει κάτι τέτοιο (delete vs cut&paste); Και μην ξεχνάς ότι τώρα μιλάμε για tweaks που αποσκοπούν στο να μη φθαρεί ο SSD σε 20 χρόνια αλλά να κρατήσει μέχρι τα 30.
ioannnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Τι link να εχω φιλε μου, ρωταω για να μαθω... Ο ssd θα κρατησει 20 χρονια αν του γραφοσβηνεις καθε μερα?
antonl Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μα... ενα αρχειο που το σβηνουμε με τον συνηθισμενο τροπο παραμενει στον δισκο μεχρι σιγα-σιγα να εξαφανιστει επικαλυπτομενο απο μελλοντικαα σβησιματα. Κανοντας cut+paste αυτο το αποφευγουμε. [...] Επειδή εδώ φάνηκε μια βεβαιότητα, γι αυτό ζήτησα κάποιο σχετικό link [...] Ο ssd θα κρατησει 20 χρονια αν του γραφοσβηνεις καθε μερα? Όχι. Λογικά θα ζήσει παραπάνω ή θα πάει από άλλα αίτια. Αν θυμάμαι/googlισα καλά, αν γράφεις ~10GB/day, θα ψοφήσει σε καμιά 50αριά χρόνια. Αυτό δεν ισχύει για όλους αλλά είναι καλός δείκτης. Φυσικά για ν αποδειχτεί κάτι τέτοιο και στην πράξη θα πρέπει να περιμένουμε «λίγο». Μετά απ αυτό το σημείο σταμάτησα να αγχώνομαι για τον SSD και τον χρησιμοποιώ σαν έναν κοινό δίσκο.
ioannnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Αν ειναι ετσι τι το κουραζουμε?.... Μηπως ομως υπαρξει ΠΤΩΣΗ επιδοσεων?
LouCi4er Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Αν ειναι ετσι τι το κουραζουμε?.... Μηπως ομως υπαρξει ΠΤΩΣΗ επιδοσεων? Ξερεις εσυ κατι που να εχει την ιδια ακριβως αποδοση μετα απο αρκετες ωρες λειτουργιας οπως ακριβως την ημερα που το αγορασες? Εδω ο ανθρωπος και οσο περνανε τα χρονια παιρνει την κατω βολτα,ο ssd περιμενεις να ζησει για παντα?Μην αγχωνεσαι και μην το σκεφτεσαι,δεν παθαινει τπτ απο τα συνεχομενα γραψε/σβησε.Μην βγει κανενας και μου πει οτι μετα απο 10 χρονια θα χαλασει αν γραφεις/σβυνεις συνεχεια γιατι θα πεσει μουντζα.Εκτος και αν καποιος σκοπευει να πεθανει πριν τον ssd του,τοτε αλλαζει το πραγμα.
ioannnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Ξερεις εσυ κατι που να εχει την ιδια ακριβως αποδοση μετα απο αρκετες ωρες λειτουργιας οπως ακριβως την ημερα που το αγορασες? Οχι αλλα ο σκοπος ειναι να κανουμε οτι περναει απ το χερι μας ωστε η πτωση της αποδοσης να ειναι οσο γινεται πιο αργη Εδω ο ανθρωπος και οσο περνανε τα χρονια παιρνει την κατω βολτα,ο ssd περιμενεις να ζησει για παντα?Μην αγχωνεσαι και μην το σκεφτεσαι,δεν παθαινει τπτ απο τα συνεχομενα γραψε/σβησε.Μην βγει κανενας και μου πει οτι μετα απο 10 χρονια θα χαλασει αν γραφεις/σβυνεις συνεχεια γιατι θα πεσει μουντζα.Εκτος και αν καποιος σκοπευει να πεθανει πριν τον ssd του,τοτε αλλαζει το πραγμα. Aν ειναι οντως ετσι τα πραγματα ok, γιατι τα εχω ακουσει και διαφορετικα. Οχι 10, εγω σου βαζω 5 χρονια και παλι πολλα ειναι. Αν ομως υπαρχει φθορα και μπορω πχ. ενα setup των 8GB να το απορριψω σε αλλο μεσο, γιατι οχι?
therock Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2011 Ρε παιδια το secure erase ειναι διαφορετικο σαν διαδικασια για καθε δισκο διαφορετικης εταιριας? Προσπαθω με ocz toolbox, na to κανω σε εναν Vertex 2, και μου βγαζει ενα drive interface frozen error. Το γοογλαρα φυσικα και ενας προτεινει να εγκαταστησω RST drivers για να δουλεψει. Παω να τους βαλω, αλλα θελουν με την σειρα τους AHCI. Κανω λοιπον το ηαψκ Πoυ το ενεργοποιω πρωτα απο Windows, και επειτα απο BIOS, και μετα το μυνημα Windows is Starting μου σκαει μια BSOD, και για να μπω Windows, Πρεπει να γυρισω to AHCI πισω σε IDE στο BIOS. Υποπτευομαι οτι οι μηχανικοι που εχω που τρεχουν το λειτουργικο δεν θα το υποστηριζουν, αλλα εγω τωρα τι κανω? Δεν μπορω να χρησιμοποιησω καποιο αλλο utility? Ενας λεει οτι μπορεις και με Hirens BootCD να το κανεις. Εσεις τι λετε?
liakjim Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Παιδια εχω προβλημα. Σημερα το πρωι ο φορητος μου δεν εκκινει. Συγκεκριμενα μενει κολλημενος στην οθονη της bios κ το λαμπακι του σκληρου μενει συνεχεια αναμμενο. Αν πατησω del μετα απο κανα 2λεπτο καταφερνω κ μπαινω bios οπου ο σκληρος δεν υπαρχει. Δοκιμασα επαναφορα bios σε default ρυθμισεις ακομα και boot σε ide /aschi χωρις αποτελεσμα. Κατοπιν bootara σε linux , συγκεκριμενα το parted magic για να κανω secure erase αλλα ουτε εκει βρηκε τον σκληρο , ουτε κ με hot plug αυτου. Παλι τα ιδια!!! Ακριβως το ιδιο προβλημα ΚΑΙ με τον δευτερο δισκο που μου εδωσαν προς αντικατασταση. Δεν εκανα κατι. Απενεργοποιησα τον φορητο κ μετα απο 10 λεπτα τον ξανα-ανοιξα με αποτελεσμα παλι να μην φαινεται ο σκληρος πουθενα - ουτε στην bios. Τι να κανω? Εννοειται πως θα τον ξαναγυρισω πισω. Αλλα μηπως παιζει κατι αλλο? Ειμαι τοσο γκαντεμης?
JUST-GAMER Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2011 Η απλή λογική αυτό λέει για να σου κάνουν δυο δίσκοι ακριβώς το ίδιο πρόβλημα. Μήπως το λαπτοπ σου δεν δέχεται ssd δίσκους δοκίμασες να κάνεις κανένα bios update? ή μήπως δεν τον εχεις φορμάρει / κάνει εγκατάσταση σωστά τα windows?
liakjim Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Αν δεν δεχεται ssd γιατι δουλευει κανονικα για εναν μηνα κ οσο για την εγκατασταση , εκανα απλη εγκατασταση με default ρυθμισεις των windows 7 χ64.
JUST-GAMER Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δεν ξέρω τι να σου πω. Ίσως είναι bug του συστήματος σου. Και στο ξαναλέω εχεις βάλει το τελευταίο bios update για το λαπτοπ σου? Αν όχι εγώ θα σου πρότεινα να το κάνεις γιατί κάτι τέτοια κουλά προβλήματα συνήθως διορθώνονται από τα bios updates. Επίσης δοκίμασε να περάσεις το τελευταίο firmware για τον ssd δίσκο σου ειδικά αν είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο μάρκα με αυτόν που είχες βάλει και πριν τότε ίσως είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου μοντέλου δίσκου ssd. Επί την ευκαιρία ποιος ssd δίσκος είναι ακριβώς? Και δοκίμασες να τον βάλεις σε καποιο άλλο υπολογιστή να δεις αν θα κάνει τα ίδια ωστε να δεις τουλάχιστον αν φταίει ο υπολογιστής σου ή ο δίσκος ssd. Γενικότερα σε κάτι τέτοια κουλά προβλήματα συνήθως βρίσκουμε το λάθος δια της μεθόδου της απαγωγής δηλαδή αποκλείουμε σιγά - σιγά πράγματα που μπορεί να φταίνε μεχρι να βρούμε τη πραγματική αιτία του προβλήματος.
liakjim Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Δεν ξέρω τι να σου πω. Ίσως είναι bug του συστήματος σου. Και στο ξαναλέω εχεις βάλει το τελευταίο bios update για το λαπτοπ σου? Αν όχι εγώ θα σου πρότεινα να το κάνεις γιατί κάτι τέτοια κουλά προβλήματα συνήθως διορθώνονται από τα bios updates. Επίσης δοκίμασε να περάσεις το τελευταίο firmware για τον ssd δίσκο σου ειδικά αν είναι ακριβώς το ίδιο μοντέλο μάρκα με αυτόν που είχες βάλει και πριν τότε ίσως είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου μοντέλου δίσκου ssd. Επί την ευκαιρία ποιος ssd δίσκος είναι ακριβώς? Και δοκίμασες να τον βάλεις σε καποιο άλλο υπολογιστή να δεις αν θα κάνει τα ίδια ωστε να δεις τουλάχιστον αν φταίει ο υπολογιστής σου ή ο δίσκος ssd. Γενικότερα σε κάτι τέτοια κουλά προβλήματα συνήθως βρίσκουμε το λάθος δια της μεθόδου της απαγωγής δηλαδή αποκλείουμε σιγά - σιγά πράγματα που μπορεί να φταίνε μεχρι να βρούμε τη πραγματική αιτία του προβλήματος. Αν ανατρέξεις ποιο πίσω θα δεις ότι έχω κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες . Έκανα κ bios update.(έχω ηδη δοκιμάσει κ σε άλλο φορητό , τον έβαλα κ σε θήκη , ενώ είχε το 1.27fw). Ο σκληρός ειναι της υπογραφής... Είναι δυνατόν να έπεσα σε 2 ελάττωματικα κομμάτια ή ο φορητος μου καιει ssds? Επεξ/σία 16 Φεβρουαρίου 2011 από liakjim
LouCi4er Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Αν ανατρέξεις ποιο πίσω θα δεις ότι έχω κάνει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες . Έκανα κ bios update.(έχω ηδη δοκιμάσει κ σε άλλο φορητό , τον έβαλα κ σε θήκη , ενώ είχε το 1.27fw). Ο σκληρός ειναι της υπογραφής... Είναι δυνατόν να έπεσα σε 2 ελάττωματικα κομμάτια ή ο φορητος μου καιει ssds? Τωρα αν παρεις τον ssd και τον βαλεις σε καποιο αλλο μηχανημα (ειπες τον δοκιμασες σε αλλο φορητο,θα προτιμουσα καποιο desktop αν γινεται) δεν τον βλεπει?Ειναι λιγο δυσκολο να σου εχουν πεσει 2 ελλατωματικοι ssd.Βεβαια ποτε δεν ξερεις. Ανοιξε ενα θεμα στο forum της OCZ,ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις τι φταει.
liakjim Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Τωρα αν παρεις τον ssd και τον βαλεις σε καποιο αλλο μηχανημα (ειπες τον δοκιμασες σε αλλο φορητο,θα προτιμουσα καποιο desktop αν γινεται) δεν τον βλεπει?Ειναι λιγο δυσκολο να σου εχουν πεσει 2 ελλατωματικοι ssd.Βεβαια ποτε δεν ξερεις. Ανοιξε ενα θεμα στο forum της OCZ,ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις τι φταει. Όχι δεν τον βλέπει σε άλλον φορητό. Τον έβαλα όπως είπα κ σε θήκη για εξωτερικούς , κ πάλι τίποτα . Ακριβώς το ίδιο κ με τον προηγούμενο . Ειναι πιθανο ο φορητος μου να τροφοδοτεί την θύρα με κακής ποιότητας τάση ( spikes κτλ) κ μου καιει τους ssds? τώρα του ξαναεβαλα τον παλιό που είχε ( μηχανικό ) κ προς το παρών είναι οκ. Αλλά τι γίνεται με τους ssds???
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα