therock Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2011 Το ειπαμε ποσες φορες,Sandforce παει πακετο με ATTo.Μονο με αυτο θα κοιτας αν ο ssd σου εχει κανονικες ταχυτητες.Το CrystaDiskMark δεν κανει για Sandforce. Γιατι ομως? Αλλοι με Intel μητρικες εχουν καλα αποτελεσματα κα ισε crystalmark. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Οι ονομαστικες ταχυτητες του Sandforce ειναι 285/275 read/write.Εχεις δει καποιον με Intel μητρικη να πιανει τετοιες ταχυτητες στο CrystalDiscMark? ACHI drivers εχεις βαλει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
yiannis_1 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Οι ονομαστικες ταχυτητες του Sandforce ειναι 285/275 read/write.Εχεις δει καποιον με Intel μητρικη να πιανει τετοιες ταχυτητες στο CrystalDiscMark? ACHI drivers εχεις βαλει? Και που ακριβώς εκμεταλλεύεσαι αυτές τις ονομαστικές ταχύτητες. Ειδικά το κατα τα άλλα ταχύτατο write. Εχεις κάποιο μέσο που μπορεί να στείλει τόσο γρήγορα data στον δίσκο σου. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι τα 4k r/w και εκεί πάνω κάτω οι δίσκοι είναι στα ίδια. Και απο όσο εχω χρησιμοποιήσει ίδιοι μου φαίνονταν σε πραγματικές συνθήκες. Χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι κακό για τους sandforce. Ο kingston 64v+ ας πούμε με jmicron 2ης γενιάς και κάποιοι πρώτοι indilinx δε φτάνανε ούτε το δαχτυλάκι του ιντελ και ηταν σα να εχεις αγοράσει μισό ssd η αίσθηση. Όσοι πήραν jmicron 1ης γενιάς ήταν σε ακόμα χειρότερη μοίρα και έπρεπε οπωσδήποτε να κάνουν allign και χίλια δυο πετσοκόματα στο os για να μην εχουν freezes και stuttering. Ο sandforce για πρώτη φορά πέρασε σε αυτά τα τεστ τους intel και τους έστειλε για νεράκι στα sequential r/w. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
therock Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Οι ονομαστικες ταχυτητες του Sandforce ειναι 285/275 read/write.Εχεις δει καποιον με Intel μητρικη να πιανει τετοιες ταχυτητες στο CrystalDiscMark? ACHI drivers εχεις βαλει? Ναι εχω δει αυτο. http://img404.imageshack.us/i/78078829.jpg/ Αφου νομιζω πως δεν γινεται και RAID και AHCI. Πως επηρεαζει τις ταχυτητες το AHCI? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LouCi4er Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2011 Και που ακριβώς εκμεταλλεύεσαι αυτές τις ονομαστικές ταχύτητες. Ειδικά το κατα τα άλλα ταχύτατο write. Εχεις κάποιο μέσο που μπορεί να στείλει τόσο γρήγορα data στον δίσκο σου. Αυτό που πραγματικά μετράει είναι τα 4k r/w και εκεί πάνω κάτω οι δίσκοι είναι στα ίδια. Και απο όσο εχω χρησιμοποιήσει ίδιοι μου φαίνονταν σε πραγματικές συνθήκες. Χωρίς να σημαίνει αυτό κάτι κακό για τους sandforce. Ο kingston 64v+ ας πούμε με jmicron 2ης γενιάς και κάποιοι πρώτοι indilinx δε φτάνανε ούτε το δαχτυλάκι του ιντελ και ηταν σα να εχεις αγοράσει μισό ssd η αίσθηση. Όσοι πήραν jmicron 1ης γενιάς ήταν σε ακόμα χειρότερη μοίρα και έπρεπε οπωσδήποτε να κάνουν allign και χίλια δυο πετσοκόματα στο os για να μην εχουν freezes και stuttering. Ο sandforce για πρώτη φορά πέρασε σε αυτά τα τεστ τους intel και τους έστειλε για νεράκι στα sequential r/w. Ειπα εγω πουθενα οτι μπορεις να χρησημοποιησεις αμεσα ή εστω οτι τα transfer rates των ssd αντιπροσωπευουν το ποσο γρηγοροι πραγματικα ειναι? Αυτο που ειπα ειναι οτι για να τεσταρεις αν οντως ο Sandforce σου "πιανει" τις ονομαστικες του ταχυτητες ο μονος τροπος ειναι το ATTo μιας και με αυτο το εχει μετρησει ο κατασκευαστης και εχει δωσει τα νουμερα που εχει δωσει.Επισεις το ταχυτατο write που λες,που οντως ειναι ταχυτατο,θα σου χρειαστει οταν κανεις εγκατασταση παιχνιδιων.Οταν καποιος για τον Α ή Β λογο χρειαστει να εγκαταστησει μια-δυο φορες ενα (απο τον θειο) παιχνιδι,να εισαι σιγουρος οτι το ταχυτατο write του Sandforce θα φανει.Τωρα για τα υπολοιπα που λες,πλυν του 4k r/w,ειναι ανουσια και ασχετα με αυτο που ρωτησε το παιδι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PixyMike Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Ένα μεγάλο ευχαριστώ και απο 'μένα στον liopyr.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
j.browning Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Γεια σας μαγκες και απο μενα. ευχαριστω το παληκαρι για τα tips. εβαλα και εγω των ssd επιτελους των f 60 της corsair αυτον εδω δηλαδη να σας πω την αληθεια ψιλοξενερωσα περιμενα μεγαλυτερη διαφορα στην ταχυτητα. δεν ξερω ομως μηπως δεν εχω κανει κατι καλα σας στελνω τις μετρησεις μου να μου πειτε αν ειναι ενταξει τα νουμερα.bechmark δεν μπορω με τιποτα να βρω στο bios το ahci κανω ολα τα βηματα και δεν υπαρχει πουθενα.μηπως πρεπει να κανω update στο bios? εχω την μητρικη της asus επισης αυτο που μου φανηκε περιεργο ειναι οτι μετα τις ρυθμισεις ηταν λιγο πιο αργος στο γραψιμο. και τελος αφου ο σκληρος μου στο write seq ειχε 100 mb/s γιατι να κανει ποιο γρηγορα φορματ ο ssd? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mindnever Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2011 επισης αυτο που μου φανηκε περιεργο ειναι οτι μετα τις ρυθμισεις ηταν λιγο πιο αργος στο γραψιμο. Αυτό ακριβώς έπαθα κι εγώ φίλε. Ας απαντήσει κάποιος που γνωρίζει αν είναι φυσιολογική αυτή η μείωση στο write.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pano Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2011 j.browning το chipset της μητρική σου δεν υποστηρίζει το ahci mode γι'αυτό και δεν το βλέπεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Σχετικα με το delete των αρχειων, μηπως θα επρεπε να ρυθμιζουμε κατευθειαν σβησιμο(να μην πηγαινει στο καδο) ωστε να φθειρεται λιγοτερο ο ssd? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Σχετικα με το delete των αρχειων, μηπως θα επρεπε να ρυθμιζουμε κατευθειαν σβησιμο(να μην πηγαινει στο καδο) ωστε να φθειρεται λιγοτερο ο ssd? Περιττό κι υπερβολή μου φαίνεται. Εξάλλου το αρχείο δε μετακινείται πραγματικά κατά την αποστολή στον κάδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μια αλλη σκεψη που διαβασα καπου ειναι: μηπως να μεταφερουμε τα αρχεια σε αλλον σκληρο η σε usb ή σε dvd, ωστε να μην σβηνονται μεσα στον ssd? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Μια αλλη σκεψη που διαβασα καπου ειναι: μηπως να μεταφερουμε τα αρχεια σε αλλον σκληρο η σε usb ή σε dvd, ωστε να μην σβηνονται μεσα στον ssd? Τι εννοείς; Μπορείς να το πεις λίγο πιο αναλυτικά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ioannnis Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Αντι delete το αρχειο μεσα στον ssd, cut+paste σε αλλο αποθηκευτικο μεσο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
antonl Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2011 Και το κέρδος ποιο θα είναι; Περιττό κι υπερβολή μου φαίνεται. Εξάλλου το αρχείο δε μετακινείται πραγματικά κατά την αποστολή στον κάδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα