Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γιατί δεν δοκιμαζεις άλλο πρόγραμμα του ειδους π.χ. acronis true image 2011 home edition.

Για εμένα πολύ καλύτερο από το χάλια norton ghost.

Ένα πολύ απλό παράδειγμα είναι ότι παλιότερα στο norton ghost αν ο δίσκος που θα έκανες επαναφορά δεν είναι ίδιας χωρητικότητας με αυτόν που έκανες backup τότε δεν μπορούσε να κάνει επαναφορά δεν ξέρω αν το διόρθωσαν πλέον αυτό αλλά το acronis αυτό το έχει από αρχαιοτάτων χρόνων.

Αν και ξεφευγουμε μιας και το ερωτημα μου ηταν αν εχει σχεση ο ssd ποτε δεν ειχα προβλημα με το ghost.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

δεν μπορει να εχει σχεση ο ssd Γιαννη

μηπως εχεις κανει ramdrive και στο τραβαει και αυτο στο backup?

επισης τι μεγεθος εχει το recovery partition των 7? γιατι αυτο το παιρνει backup σιγουρα

ο υπολογιστης μου -> διαχειρηση -> disk mangment (δεν θυμαμαι πως ειναι στα ελληνικα)

το system reserved ειναι το partition με τον boot loader και τα recovery tools των 7 ,αυτο κανονικα πρεπει να ειναι 100mb αλλα αν εχεις πολλους δισκους μπορει να στο εριξε πανω σε αλλον

ramdrive ειναι δισκος μνημης,για να μην ξερεις τι ειναι δεν θα εχεις φτιαξει τετοιον

τωρα ειδα το screenshot

στον δισκο downloads πρεπει να σου εχει κανει το recovery,μηπως σου τραβαει backup και τα περιεχομενα αυτουνου

ο υπολογιστης μου -> διαχειρηση -> disk mangment (δεν θυμαμαι πως ειναι στα ελληνικα)

το system reserved ειναι το partition με τον boot loader και τα recovery tools των 7 ,αυτο κανονικα πρεπει να ειναι 100mb αλλα αν εχεις πολλους δισκους μπορει να στο εριξε πανω σε αλλον

ramdrive ειναι δισκος μνημης,για να μην ξερεις τι ειναι δεν θα εχεις φτιαξει τετοιον

τωρα ειδα το screenshot

στον δισκο downloads πρεπει να σου εχει κανει το recovery,μηπως σου τραβαει backup και τα περιεχομενα αυτουνου

Οχι δεν εχω φτιαξει κατι...Στο downloads εχω μονο το image του Ghost και κατι video.

τα videos μηπως ειναι το extra μεγεθος που σου βγαινει στο backup του ghost?

δεν χρησιμοποιω ghost αλλα μηπως μπορεις να δεις με καποιον τροπο τι περιεχει το image που πηρες τοτε

τα videos μηπως ειναι το extra μεγεθος που σου βγαινει στο backup του ghost?

δεν χρησιμοποιω ghost αλλα μηπως μπορεις να δεις με καποιον τροπο τι περιεχει το image που πηρες τοτε

Ευχαριστω.Το εσβησα το image.Οταν ξαναπαρω θα σας πω.

οταν ξανακανεις καθαρη εγκατασταση win αποσυνδεσε πρωτα ολους τους δισκους πλην του ssd

ετσι το recovery partition των 7 θα σου ειναι 100mb κρυφο πανω στον ssd

λογικα αυτο που σου ειπα παραπανω πρεπει να σου εχει συμβει

Bios update μητρικής

Drivers μητρικής.

Κλειστό antivirus.

Άδειασμα τουλάχιστον το 30 % του disk (τον αφήνεις και καμπόση ώρα αδρανή να trimaρει)

Αποσύνδεση των μηχανικών Disk

Και ξανατρέξε το bench.

εκανα το πρωτο και πηγε 7.6

Έχω έναν SSD που οι επιδόσεις του έχουν μειωθεί και ήθελα να τον συντηρήσω για καλύτερη επίδοση. Επειδή δεν θέλω να χάσω ούτε το λειτουργικό ούτε τίποτα μπήκα με ένα linux live cd, έκανα disc backup με το dd, μετά έκανα zero fill, και μετά επανέφερα ατόφιο το backup. Οι επιδόσεις ανέβηκαν απειροελάχιστα! Μπορώ να κάνω κάτι καλύτερο; Θα ανέβουν οι επιδόσεις του πάλι κοντά στις αρχικές;

εκανα το πρωτο και πηγε 7.6

Αμ γκλάντ 2 χέλπ. :mrgreen:

Κλείσε και το antivir και άδειασε τον όσο μπορείς απο σκουπίδια να πάρεις άλλο ενα 0,1. :-D

Αν και νομίζω πως είσαι καλά πλέον...

http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?79667-OCZ-Toolbox-for-Sandforce-based-SSD-drives.-(Agility2-Vertex2-Vertex2-Pro-Vertex-LE)&highlight=secure+erase

τι έχετε να πείτε οι κάτοχοι vertex 2? καλό το εργαλείο? και secure erase..

Είχα αγοράσει από το πλαίσιο τον vertex 2 60gb , αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι η ocz δίνει firmware 1.24 (το πιο πρόσφατο) και ο δικός μου έχει 1.25 ... πως γινεν αυτό ?

Κατά τα άλλα καμία σχέση με μηχανικούς η νύχτα με την μέρα ένα πράγμα , επιτέλους δεν έχω "lag" ... θεωρώ "lag" το να καθυστερεί μια διεργασία λόγω ενός και μόνο εξαρτήματος από το ηυ μου , σαν το bottleneck ένα πράγμα.

Αμ γκλάντ 2 χέλπ. :mrgreen:

Κλείσε και το antivir και άδειασε τον όσο μπορείς απο σκουπίδια να πάρεις άλλο ενα 0,1. :-D

Αν και νομίζω πως είσαι καλά πλέον...

ειναι νιου αρα και αδειος εχει το παραθυρο 7 και βασικα πραματακια.χωρις αντιικο το ετρεξα.το 7.6 ειναι λαθος 7.7 ειναι το κανονικο αυτο ηταν το συνολικο χανο σε cpu kai memory. και για να ξερεις εχω i7 2600k 8giga ddr3 1333 corsiar δεν θυμαμαι το τιπο κατι ven...

Παιδια εχω προβλημα. Σημερα το πρωι ο φορητος μου δεν εκκινει. Συγκεκριμενα μενει κολλημενος στην οθονη της bios κ το λαμπακι του σκληρου μενει συνεχεια αναμμενο. Αν πατησω del μετα απο κανα 2λεπτο καταφερνω κ μπαινω bios οπου ο σκληρος δεν υπαρχει. Δοκιμασα επαναφορα bios σε default ρυθμισεις ακομα και boot σε ide /aschi χωρις αποτελεσμα.

Κατοπιν bootara σε linux , συγκεκριμενα το parted magic για να κανω secure erase αλλα ουτε εκει βρηκε τον σκληρο , ουτε κ με hot plug αυτου.

Να φανταστω οτι παω για rma?

Απλα να αναφερω οτι τελικα ο δισκος ειχε βλαβη , οποτε κ ατικατασταθηκε με καινουργιο.

Παρατηρηση: ο καινουργιος μου ηρθε με εκδοση firmware 1.27!!!

post-104835-0-19717200-1295772492_thumb.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...