LouCi4er Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2011 καλη χρονια σκεφτομαι να παρω 2 ssd και να τους κανω σε raid 0 θα δουλευει το τριμ ; συγκεκριμενα σκεφτομαι για το μοντελο ocz vertex 2 series 120 gb Οχι,δεν θα δουλευει.Ομως σε τετοιες ταχυτητες που θα δουλευουν οι δισκοι η πτωση σε επιδοσεις δεν προβλημα.Απο την αλλη ομως δεν ξερω ποσο αξιζει κατι τετοιο μιας και δεν προκειτε να δεις διαφορες σε καθημερινη χρηση.Ενας ssd πιστευω οτι ειναι οτι καλυτερο-αξιοπιστο.
dkoum Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 και γω το σκεφτομουν εχτες LouCi4er οτι αν τους βαλεις se raid 0 δεν θα εχεις προβλημα επιδοσεων απο κει και περα στα specs στην ocz λεει οτι ειναι raid compatible
insomnian Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Οτι χρειαζεται ενα secure erase,αν τον εχεις πολυ καιρο αφορμαριστο. Δηλαδη φορματ=secure erase? Και λες οτι μετα απο ενα format οι write δεικτες θα ανεβουν?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2011 πόσο κάτω από τα 100-99ΜΒ/sec έχει πέσει το seq write του δλδ?
insomnian Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Οριστε λοιπον με το Αtto: και με το CrystalDiskMark (στη μικροτερη εικονα οπως ηταν αμεσως μετα το format): Να και μια εικονα απ το CrystalDiskInfo, αν τη χρειαζεσαι: http://img535.imageshack.us/i/92803661.png Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2011 από insomnian
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) το ATTO βγάζει περίεργα αποτελέσματα πάντως, πχ μεγαλύτερο write στα 4k από ότι στο 256k και πολύ πεσμένο 8k... το trim είναι ενεργοποιημένο να φανταστώ? http://www.legitreviews.com/article/1022/9/ πάρε εδώ πως είναι σε review... ίσως να χρειάζεται secure erase όπως είπε και ο Louci4er... Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2011 από ThReSh
insomnian Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Οπως μπορεις να δεις στο link, το trim ειναι ενεργοποιημενο. Το link που εβαλες δειχνει εναν παρομοιο δισκο με χειροτερα atto writes. Τι σημαινει αυτο? Το secure erase ειναι μια απλη διαδικασια ή πολυπλοκη? Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2011 από insomnian
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 τι εννοείς τι σημαίνει? το έβαλα για να δεις πως είναι στο περίπου τα αποτέλεσματα του ΑΤΤΟ... δεν έχω κάνει και δεν έχω ψάξει, κάνε αναζήτηση στο google θα βρεις αρκετά αποτελέσματα
insomnian Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 "Τι σημαινει" θα πει τι συμπερασμα μπορει καποιος να βγαλει. Δηλαδη λες οτι ο πινακας σε αυτο το link ειναι αντιπροσωπευτικος? Τοτε πρεπει να ειμαι υπερ-ικανοποιημενος γιατι οι (χαμηλες)write ταχυτητες μου ειναι υψηλοτερες! Ωστοσο πολλοι πινακες που εχουν βαλει αλλοι συμφορουμιτες δειχνουν πολυ μεγαλυτερες write ταχυτητες, πως εξηγειται αυτο? Μηπως γιατι ειναι αλλα μοντελα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Δηλαδη λες οτι ο πινακας σε αυτο το link ειναι αντιπροσωπευτικος? Τοτε πρεπει να ειμαι υπερ-ικανοποιημενος γιατι οι (χαμηλες)write ταχυτητες μου ειναι υψηλοτερες! Καταρχάς το link που έδωσα έχει μετρήσεις με το ακριβώς ίδιο μοντέλο με το δικό σου. Επιπλέον οι μετρήσεις σου δεν είναι παντού υψηλότερες από αυτές του review... Ωστοσο πολλοι πινακες που εχουν βαλει αλλοι συμφορουμιτες δειχνουν πολυ μεγαλυτερες write ταχυτητες, πως εξηγειται αυτο? Μηπως γιατι ειναι αλλα μοντελα? Τα αποτελέσματα που βάζουν άλλοι στο forum δεν είναι από τον 160gb Intel G2 που έχεις εσύ, αλλά πχ από OCZ Vertex 2 ή από Corsair Force Series που έχουν 240MB/sec seq write ονομαστικό σε αντίθεση με τον δικό σου που έχει 100MB/sec... Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2011 από ThReSh
LouCi4er Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Καταρχάς το link που έδωσα έχει μετρήσεις με το ακριβώς ίδιο μοντέλο με το δικό σου. Επιπλέον οι μετρήσεις σου δεν είναι παντού υψηλότερες από αυτές του review... Τα αποτελέσματα που βάζουν άλλοι στο forum δεν είναι από τον 160gb Intel G2 που έχεις εσύ, αλλά πχ από OCZ Vertex 2 ή από Corsair Force Series που έχουν 240MB/sec seq write ονομαστικό σε αντίθεση με τον δικό σου που έχει 100MB/sec... 285/275 read/write για τους Sandforce.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 πράγματι, ακόμα "χειρότερα"
insomnian Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 (επεξεργασμένο) Καταρχάς το link που έδωσα έχει μετρήσεις με το ακριβώς ίδιο μοντέλο με το δικό σου. Επιπλέον οι μετρήσεις σου δεν είναι παντού υψηλότερες από αυτές του review... Τα αποτελέσματα που βάζουν άλλοι στο forum δεν είναι από τον 160gb Intel G2 που έχεις εσύ, αλλά πχ από OCZ Vertex 2 ή από Corsair Force Series που έχουν 240MB/sec seq write ονομαστικό σε αντίθεση με τον δικό σου που έχει 100MB/sec... Αρα μου λες οτι γιαυτο το μοντελο ετσι ειναι τα πραγματα. Οι write μετρησεις ειναι παντου υψηλοτερες εκτος απο 2-3. Τωρα που συγκρινα και τις read τιμες παρατηρω οτι υπερτερω σε ολες. Αρα τελικα πρεπει να ειμαι υπερ-ικανοποιημενος? Ειμαι πολυ καλυτερα απ αυτο το λινκ. Ωστοσο το CrystalDiskMark μου δειχνει πτωση σε σχεση με το πως ημουν αμεσως μετα το format. Επεξ/σία 4 Ιανουαρίου 2011 από insomnian
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 έχω δει αρκετές φορές στο forum να μην εμπιστευόμαστε το CrystalDiskMark για SSD benchmarking...
liopyr Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2011 Γενικότερα τα bench των ssd δεν είναι να τα παίρνεις και πολύ στα σοβαρά imho... Το μοναδικό bench που δε δείχνει να έχει σοβαρές αποκλίσεις από τις αναγραφόμενες ταχύτητες, είναι του everest, το οποίο περιορίζεται μόνο σε read tests.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα