Προς το περιεχόμενο

SSD tips - tweaks & trim support

liopyr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον έχεις στη κατοχή σου?

Αν ναι έχεις δοκιμάσει ποτέ να του κάνεις αναβάθμιση λογισμικού ενώ εχεις πάνω του τα windows?

Αν ναι είχε καμιά επίπτωση στα δεδομένα σου ή όχι?

Και εσύ θα τον πρότεινες για αγορά ή όχι και θα πρότεινες κάποιο άλλο μοντέλο ssd δίσκου και αν ναι ποιο?

Ναι, τον έχω εδώ και 11 μήνες. Firmware upgrade του είχα κάνει όταν τον πρωτοέβαλα στον υπολογιστή σαν δευτερεύον δίσκο, χωρίς να περάσω τίποτα πάνω του. Απ ό,τι βλέπω δεν έχει βγει κάτι νέο από τότε (το 02HD είναι το τελευταίο).

Είμαι ευχαριστημένος απ την απόδοσή του, αν κι είχε στοιχίσει αρκετά, όχι πως τώρα είναι πολύ φθηνότερος. Απλά όπως σου είπα δεν έχω προσωπική εμπειρία από κάποιον άλλον για να χω μέτρο σύγκρισης. Αν και οποιονδήποτε σύγχρονο SSD αγοράσεις, δε νομίζω να καταλάβεις κάποια αξιόλογη διαφορά.

Αν έχει κάποια σημασία, η απόδοσή του έχει παραμείνει σταθερή όλο αυτό το διάστημα, μετά από writes ~705GB data και με free space ~50%.

έχει κάνει κανένας κάτοχος ssd allign?

έχω διαβάσει καλά σχόλια , και αν ναι ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιήσατε?

Τι είναι αυτό ρε jordan2 και ποια η χρησιμότητα του?

Χρήσιμες πληροφορίες για το alignment και τον έλεγχό του. Γενικά στα 7, δε νομίζω να χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο. Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, μετά το format/create partition όλα ήταν όπως έπρεπε.

Επεξ/σία από antonl
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, τον έχω εδώ και 11 μήνες. Firmware upgrade του είχα κάνει όταν τον πρωτοέβαλα στον υπολογιστή σαν δευτερεύον δίσκο, χωρίς να περάσω τίποτα πάνω του. Απ ό,τι βλέπω δεν έχει βγει κάτι νέο από τότε (το 02HD είναι το τελευταίο).

Είμαι ευχαριστημένος απ την απόδοσή του, αν κι είχε στοιχίσει αρκετά, όχι πως τώρα είναι πολύ φθηνότερος. Απλά όπως σου είπα δεν έχω προσωπική εμπειρία από κάποιον άλλον για να χω μέτρο σύγκρισης. Αν και οποιονδήποτε σύγχρονο SSD αγοράσεις, δε νομίζω να καταλάβεις κάποια αξιόλογη διαφορά.

Αν έχει κάποια σημασία, η απόδοσή του έχει παραμείνει σταθερή όλο αυτό το διάστημα, μετά από writes ~705GB data και με free space ~50%.

Χρήσιμες πληροφορίες για το alignment και τον έλεγχό του. Γενικά στα 7, δε νομίζω να χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο. Τουλάχιστον στη δική μου περίπτωση, μετά το format/create partition όλα ήταν όπως έπρεπε.

Τώρα με φώτισες αφού γνωρίζω και πολύ καλά αγγλικά.

Κάτι σε ελληνικά παιζει?

Κάτι εχω διαβάσει για ένα πρόγραμμα που ειδικά αν εχεις win7 κάνει αυτό τις ρυθμίσεις που χρειάζονται οι ssd δίσκοι και είσαι κομπλέ.

Επεξ/σία από JUST-GAMER

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν το ξέρω το πρόγραμμα που αναφέρεις.

Για να ελέγξεις το alignment μπορείς να κάνεις τα παρακάτω (απ το site που ανέφερα):

- ανοίγεις ένα command prompt (cmd στο run)

- κάνει copy/paste αυτό (χωρίς τα εισαγωγικά): "wmic partition get Name,StartingOffset,Size"

- βρίσκεις τον SSD σου και κάνεις copy την τιμή της τελευταίας στήλης

- τον κάνεις paste εδώ (στο partition offset)

- αν και στα 3 σημεία στο κάτω μέρος της σελίδας λέει "Aligned", είσαι ΟΚ.

Κάθε partition ξεκινά από συγκεκριμένο σημείου του δίσκου. Λόγω διαφορετικότητας της τεχνολογίας των HDD απ τους SSD, υπάρχει περίπτωση το σημείο που ξεκινάει να μην είναι κατάλληλο για τους SSD (οι HDD δεν επηρεάζονται από κάτι τέτοιο) με αποτέλεσμα τις σημαντικά χαμηλότερες επιδόσεις. Το alignment έχει σκοπό να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αλλά όπως είπαμε, σε Win7 & Vista, δεν υπάρχει (τουλάχιστον απ όσο ξέρω) τέτοιο θέμα.

Επεξ/σία από antonl

Εγω προσωπικά όταν και άμα αγοράσω τον intel postville gen2 80gb θα του κάνω επαναφορά με το acronis true image home edition 2011 το backup που εχω κάνει από τον απλό δίσκο sata που εχω πάνω του τα win7 64bit ultimate greek.

Λες να εχω κανένα πρόβλημα?

Εγω προσωπικά όταν και άμα αγοράσω τον intel postville gen2 80gb θα του κάνω επαναφορά με το acronis true image home edition 2011 το backup που εχω κάνει από τον απλό δίσκο sata που εχω πάνω του τα win7 64bit ultimate greek.

Λες να εχω κανένα πρόβλημα?

Καλη ερωτηση και με ενδιαφερει κι εμενα.Κι εγω μολις εστησα το pc πηρα Ghost image (κατι αναλογο) σε sata δισκο.

Το είχα κάνει και δεν είχα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Μια χαρα λοιπον....Καλη χρονια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε περίπτωση αυτό το alignment που λέτε είναι λάθος τι κανουμε?

Και στο δίσκο ssd γίνετε κανονικά format και λοιπές κλασικές εντολές(Εκτός ανασυγκρότησης) για δίσκους?

Και με τη τελευταια αναβάθμιση λογισμικού(firmware update) κερδίσατε τίποτα ή τσάμπα τι κάνατε?

Επεξ/σία από JUST-GAMER

Σε περίπτωση αυτό το alignment που λέτε είναι λάθος τι κανουμε?

Και στο δίσκο ssd γίνετε κανονικά format και λοιπές κλασικές εντολές(Εκτός ανασυγκρότησης) για δίσκους?

Και με τη τελευταια αναβάθμιση λογισμικού(firmware update) κερδίσατε τίποτα ή τσάμπα τι κάνατε?

Ολοι οι κατασκευαστες λενε οτι αν δεν εχεις καποιο συγκεκριμενο προβλημα το οποιο εχει αναφερθει (απο πολλους) και προφανως εχει λυθει στο επομενο firmware (αυτος ειναι και ο λογος που βγαζει firmware update η καθε κατασκευαστρια),να αφηνεις τον δισκο οπως ειναι.Δεν ειναι καρτες γραφικων που αλλαζεις drivers.Αν δεν εχεις καποιο προβλημα μην ασχολεισαι καθολου.

καλη χρονια

σκεφτομαι να παρω 2 ssd και να τους κανω σε raid 0 θα δουλευει το τριμ ;

συγκεκριμενα σκεφτομαι για το μοντελο ocz vertex 2 series 120 gb

καλη χρονια

σκεφτομαι να παρω 2 ssd και να τους κανω σε raid 0 θα δουλευει το τριμ ;

συγκεκριμενα σκεφτομαι για το μοντελο ocz vertex 2 series 120 gb

οχι σε raid δεν εχεις trim.

Λέμε τόση ώρα για αυτό το trim τελικά είναι τόσο σημαντικό ή και να μην το εχεις δεν τρέχει κάτι?

Τα win7 64bit νομίζω το έχουν ενεργό από default έτσι δεν είναι?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...